
Voňavé olivové špagáty (s hviezdičkou )
Tento recept ma naučil ešte môj telocvikár zo strednej keď sme sedeli na pive (po vyučovaní )....

Zelenogaštanové rizoto Carnestolendas de Castaňo
Gaštany sa ešte nájdu, možno kde-tu aj zabudnutá zelená rajčina v skleníku, či taká, ...

Baby cuketky s drobkovo-parmezánovou plnkou
Dobre ochutiť, pritom však nepreháňať. Ale najmä nepohrdnúť žiadnou časťou kuracieho mäska. Tieto pravidlá...

Rybací perkelt
Rybacie filé nemusí byť iba vyprážané. Dá sa pripraviť na mnoho iných spôsobov. Čo tak...

Pasta alla Norma
Nejakú taliansku normu by ste tu hľadali ťažko. Sú to v skratke baklažány s paradajkovou omáčkou....

Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme uschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov. Cibuľky...

Brokolica so sladkokyslou brokolicou
Dnes som si chcela dať niečo čisto zeleninové. Tekvice som sa nateraz prejedla a zo surového...

Orechové kocky
Tento recept som našla v kuchárskej knihe mojej babičky. :) A je veľmi chutný.

Hrozienkové slimáčiky
Recept je od známej z Viedne, ktorá ma priateľa Taliana... je podľa oddelenej stravy.

Šalátovo-uhorková svieža polievka (vegánsky recept)
Od babky sme dostali kopec šalátu, tak som urobila túto ľahkú a prekvapivo lahodnú jarnú polievku,...

Zubáč s klobásovou plnkou
Zubáča zbavíme šupín a žiaber, vypitveme ho, dôkladne poumývame a vytrieme dosucha. Nožom urobíme...

Čokoládová pyramída
Trojuholníkovú formu (ako na "toblerone") vystelieme papierom na pečenie. Moja má dĺžku 30 cm.

Pangasius v špenátovom župane
začala som to variť pre moju malú dcérku v rámci príkrmu a začal sa prikrmovať aj manžel...

Svíčkové řezy se šunkou a vejcem
Předem se omlouvám, ale tento recept bude bez fotografií. Dávám jej sem jen proto abych...

Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom
Nedeľný obed trošku v chutnejšom prevedení. Plnila som sušeným paradajkami a pred koncom pečenia som stehná...

Ovocné sushi
Mliečna ryža v palacinkovom ceste s ovocím, domácim čokoládovým topingom a ovocným kaviárom.

Rybka s hráškovým pyré
Na panvici rozpustíme maslo a rybie plátky na ňom opečieme, osolíme a okoreníme.

Žemličky s krkovičkou a so sladkokyslou cibuľou
Silvestrovská kuchyňa je výnimočná. Nie je o tanieri všedného dňa ani o sviatočných jedlách podľa zvykov...

Karfiol so strúhankou alebo s kakaom
Ako deti sme ho milovali. A máme ho radi dodnes....

„Zebra koláč“ z maslových sušienok
V jednom hrnci necháme zohriať mlieko a doň vsypeme cukor. Necháme ho roztopiť za občasného miešania...

Repasované dubajské makrónky
Tak som neodolala a podujala som sa vyskúšať maškrtu inšpirovanú chuťou virálnej dubajskej čokolády...

Baklažány plnené kuracím mäsom
Umyté baklažány pozdĺžne rozkrojíme a varíme asi 10 minút v slanej vode. Po vybratí dužinu vydlabeme...

Jablkovo-hroznový závin
Jeden z ďalších rýchlych dezertov, ktoré sú v našej rodine obľúbené. Stačí len zapnúť fantáziu...

Cestovinový šalát
Cestovivny uvaríme. Salámu a zeleninu nakrájame na kocky. Všetko spolu zmiešame, pridáme kukuricu a hrášok. Pridáme jogurt...

Rajčiakový šalát s reďkovkami
Rajčiaky sparíme vriacou vodou, ošúpeme, pokrájame na malé kocky a premiešame s cibuľou posekanou nadrobno....