
Pečená krkovička so žihľavovým pestom
Krkovičkové hrubé, nerozklepané rezne pripravíme na pečenie, dáme na ne koreniny a kvapku vody na spodok pekáča...

Amaretto zo slivkových kôstok
Rozmýšľal som, ako využiť kôstky zo sliviek, ktoré mi zostali po varení lekváru. Našiel...

Expresná pudingová žemľovka s čerešňovou omáčkou
Jednoduchý sladký dezert z webovej stránky jedného slovenského denníka. Niečo ako expresná žemľovka, chuťovo veľmi...

Plnka s mrkvovou a reďkovkovou vňaťou
Mrkvovú vňať zatiaľ u nás konzumoval len náš domáci ušatý miláčik. Nakoľko to väčšinou nestíha všetko...

Avokádo plnené krevetami
S malymi obmenami je to nase velmi oblubene predjedlo. Avokado a krevety spolu pekne harmonizuju a...

Kapusta s vajcami
Kapustu očistíme, opláchneme, zbavíme hlúbu a hrubších rebier a nakrájame ju na rezance.

Majonézové rezne
Mäso narežeme na plátky a vyklepeme. V miske zmiešame suroviny na marinádu a vložíme do nej...

Malaga rezy
Tento recept som našla na internete... ale prispôsobila som si ho podľa chuťových pohárikov mojich blízkych... tu...

Mleté mäso so špenátom a jablkami
Tento recept mám od mojej sestry. Ako k nemu prišla ona a ako sa volá originál,...

Opečené kuracie pečienky v lokšovom mešteku
Dnes len tak sviatočne a obed skôr jednoduchý, ale veľmi chutný. kuracie pečienky som opiekla...

Pizza pre milovníkov
Droždie rozmiešame vo vlažnej vode, do ktorej sme pridali cukor. Necháme postáť. Zmes zmiešame...

Polévka z pečeného květáku
Tuto polévku máme doma velmi rádi, patří mezi naše nejoblíbenější, tak se o recept chci...

Medailóniky so sušeným ovocím
Horúcou vodou premyté sušené ovocie necháme odkvapkať, dáme do misky, zalejeme vínom a necháme chvíľu napučať.

Paradajkovo-vínova omáčka
Je to korenistá chuť klasickej paradajkovej omáčky obohatená o príchuť suchého ružového vína. Ja som použil -...

Paradajková polievka trochu inak
Varila som paradajkovú polievku a veľmi nám chutila tu je recept. Našla som ho na internete.

Kolagénový vývar z hovädzích kostí
Vývar z kostí obsahuje veľa vitamínov, minerálov a kolagénu. Vývar zredukujeme na želatínu a tuk....

KURACIE ORGIE A HLIVOVÁ POLIEVKA SO ŠAMPIŇÓNMI(venované Baši a Tinke)
Kuracina-zatracovaná aj vychvaľovaná!Poznám ľudí, ktorí kurča nepovažujú za plnohodnotné mäso a nikdy by ho nejedli ako hlavný...

Rýchlo hotová rastlinná jaternica
Jaternica je vyrobená z najkvalitnejších rastlinných surovín a jačmenných krúp, neobsahuje cholesterol, GMO ani konzervačné...

Taboulé oriental
Recept na predjedlo z kuskusu od mojich francúzskych priateľov. Kombinácia pre niekoho neskombinovateľných surovín, ale...

Špagety s horčicovo-citrónovou omáčkou a jarnou zeleninou
Chuť jari je v tomto jedle krásne citiť. Lahodná zelená špargla s hráškom a fazuľkami dostane...

Jednoduché plnené jablčka
Jablčká zdravé a využiťeľné na sto spôsobov... nesmie chýbať v domácnosti :)

Smažené olivy s papričkou v parmazánovém těstíčku
Miluji olivy a smažené se hodí na oslavy k vínu, ale také k večeři s pečivem....

Kalerábová polievka s tekvicovými semienkami
Cibuľu, cesnak a kaleráb očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme...

Domáci chlieb
Vďaka Covidu som bola nútená naučiť sa piecť chlieb - nie kvôli hygiene, ale pretože mám...

Cuketové placky s čerstvými bylinkami
Cuketu opláchneme pod vodou, osušíme a celú najemno nastrúhame do misky.

Mrkvový krém so škoricou (marocká inšpirácia)
S marockou a vôbec arabskou kuchyňou nemám takmer žiadnu skúsenosť. Hľadala som inšpiráciu, našla som...

Zdravý koláč z rogaču a prosa
Koláč sa robí z múky zo svätojánskeho chleba (rohovníka obyčajného) a múky z prosa.

Zabíjačková zemiaková baba
Očistené zemiaky postrúhame, necháme trocha postáť, potom z nich zlejeme vodu, pridáme dobre rozšľahanú...