Malaga rezy

zltozelena - bez fotkyzltozelena, 27. augusta 2011

Tento recept som našla na internete...ale prispôsobila som si ho podľa chuťových pohárikov mojich blízkych...tu je originál tohto receptu: http://www.varime.sk/recepty/rezy-malaga/

60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
5
100g
100g
200g
50ml
1 balík
20g
Krém:
250ml
1 balík
2PL
200g
2PL
2PL
Ďalej:
7dcl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto:Vajcia vyšľaháme s cukrom,pridáme zmäknuté maslo,maslo,múku,mlieko,PDP,orechy a poriadne prešľaháme.Cesto vylejeme do vymasteného a vysypaného srnčieho chrbáta a upečieme.Po upečení cesto vyklopíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Kompót si scedíme a šťavu zachytíme.Višne alebo čerešne si odkôstkujeme.Vychladnuté cesto rozrežeme na 3 pláty a pokvapkáme ich kompótovou šťavou.Na pokvapkaný spodný plát natrieme časť krému a poukladáme višne alebo čerešne.Natrieme opäť menšiu časť krému a zakryjeme druhým plátom.

  3. 3

    Druhý plát opäť potrieme časťou krému,poukladáme višne alebo čerešne a časť krému.Prikryjeme tretím plátom,vrch aj boky potrieme krémom a posypeme nastrúhanou čokoládou alebo ozdobíme podľa vlastného uváženia a fantázie.Krém:Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom dotuha,pridáme nátierkové maslo,práškový cukor a vaječný koňak.Ešte by som sa chcela ospravedlniť za kvalitu fotky ale fotila som mobilom,takže kvalita nie je najlepšia:)

Diskusia k receptu

evanaaa
Šľahačkový krém s koňakom môže byť dobrý, taký som ešte nechutnala a aj celkove to vypadá dobre. Len sa chcem spýtať - nát. maslo zašľaháme do smotany alebo naopak smotanu, teda šľahačku do masla a ručne, lebo šľahačom ? Niekedy totiž záleží aj na postupe aby sa to podarilo.