Foto: zltozelena
Tento recept som našla na internete...ale prispôsobila som si ho podľa chuťových pohárikov mojich blízkych...tu je originál tohto receptu: http://www.varime.sk/recepty/rezy-malaga/
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si cesto:Vajcia vyšľaháme s cukrom,pridáme zmäknuté maslo,maslo,múku,mlieko,PDP,orechy a poriadne prešľaháme.Cesto vylejeme do vymasteného a vysypaného srnčieho chrbáta a upečieme.Po upečení cesto vyklopíme a necháme vychladnúť.
- 2
Kompót si scedíme a šťavu zachytíme.Višne alebo čerešne si odkôstkujeme.Vychladnuté cesto rozrežeme na 3 pláty a pokvapkáme ich kompótovou šťavou.Na pokvapkaný spodný plát natrieme časť krému a poukladáme višne alebo čerešne.Natrieme opäť menšiu časť krému a zakryjeme druhým plátom.
- 3
Druhý plát opäť potrieme časťou krému,poukladáme višne alebo čerešne a časť krému.Prikryjeme tretím plátom,vrch aj boky potrieme krémom a posypeme nastrúhanou čokoládou alebo ozdobíme podľa vlastného uváženia a fantázie.Krém:Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom dotuha,pridáme nátierkové maslo,práškový cukor a vaječný koňak.Ešte by som sa chcela ospravedlniť za kvalitu fotky ale fotila som mobilom,takže kvalita nie je najlepšia:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu