Vianočný koláč

nathaliez - fotkanathaliez, 13. decembra 2011
Vianočný koláč
Foto: nathaliez

Recept som našla v lete na MMB sa veľmi ma upútala fotka :)

6
porcií
240 minút
príprava
200 minút
na 150 °C

Suroviny

800 g
50 g
50 g
3 PL
225 g
225 g
225 g
4 ks (väčšie)
50 g sekané
1 ks
1 ks
 na zriedenie cesta




Postup

  1. 1

    Vymastíme si okrúhlu formu

  2. 2

    Všetky suroviny si zmiešame

  3. 3

    Dáme piecť na 3-3,5 hod. - 150°C

Diskusia k receptu

hubata
Taký nezvyčajný recept a postup, ja mu hovorím šup-šup recept. Je to niečo na spôsob biskupského chlebíčka? Ukladám, lebo je rýchly, nič sa nezababre, idú do cesta samé dobrotky. Vďaka
mamko176
A tých hrozienok nie je náhodou v surovinách desaťnásobne viac ?
nathaliez
@alexadidi Naozaj, pečie sa 3,5h :)
@mamko176 Nie, nie je, pôvpdne malo ísť 350g bielych hrozienok a 450g tmavých, ale ja som biele nemala, tak som dala tmavé :)
evanaaa
Mne sa tie čísla aj tak nezdajú, veď za vyše troch hodín pečnia to musí aj zhorieť, a príprava 4 hodiny? A skoro kilo hrozienok, pánabeka, je to ozaj na pováženie, ani 5 kg torta sa toľko nepečie. Nie je to nijaký extra recept, je jednoduchý, ako píše @Hubata , ako bisk. alebo ovocný chlebíček.
evanaaa
Ale ináč, mne sa páči hlavne kvôli tým dobrotkám v ňom, len ho treba zreparovať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia