Foto: novalim
Už ste vyskúšali niekedy piecť bezlepkové fánky? Z našej najpoužívanejšej bezlepkovej múky na pečenie – Promix PK (alebo Promix PK špeciál) sme upiekli Zobraziť celý popisUž ste vyskúšali niekedy piecť bezlepkové fánky? Z našej najpoužívanejšej bezlepkovej múky na pečenie – Promix PK (alebo Promix PK špeciál) sme upiekli tieto fašiangové dobroty a môžeme vám ich len vrelo odporúčať. Vďaka tvarohu, ktorý pridávame do cesta, sú fánky správne nadýchané a po vysmažení na povrchu príjemne chrumkavé. A najlepšie je, že sú bez kysnutia, čiže žiadne droždie a žiadne zbytočné čakanie. Čo poviete, vyskúšate ich?
Postup
-
1
Všetky prísady spolu vymiesime na vláčne cesto (rum pridávame nakoniec, asi uprostred miesenia).
- 2
Cesto necháme 5 minút odležať, a potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku približne 5 mm. Radielkom krájame na obdĺžniky veľkosti asi 4×3 cm, potom do každého obdĺžnika šikmo stredom urobíme jeden alebo dva zárezy.
- 3
Vysmážame v hlbšej panvici alebo hrnci na rozpálenom oleji z každej strany do zlatista.
- 4
Vyberieme, necháme osušiť od oleja na papierovom obrúsku a obalíme v práškovom cukre.
- 5
Podávame s roztopenou čokoládou alebo lekvárom.
Tiež fánky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu