Bezlepkové fánky

novalim - fotkanovalim, 17. marca 2020. Komerčný recept.
Bezlepkové fánky
Foto: novalim

Už ste vyskúšali niekedy piecť bezlepkové fánky? Z našej najpoužívanejšej bezlepkovej múky na pečenie – Promix PK (alebo Promix PK špeciál) sme upiekli tieto fašiangové dobroty a môžeme vám ich len vrelo odporúčať. Vďaka tvarohu, ktorý pridávame do cesta, sú fánky správne nadýchané a po vysmažení na povrchu príjemne chrumkavé. A najlepšie je, že sú bez kysnutia, čiže žiadne droždie a žiadne zbytočné čakanie. Čo poviete, vyskúšate ich?

Suroviny

250 g
250 g
30 ml vlažné
30 g
1 ČL
 trocha
1-2 ČL
Na vysmážanie:
Na obaľovanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky prísady spolu vymiesime na vláčne cesto (rum pridávame nakoniec, asi uprostred miesenia).

  2. 2

    Cesto necháme 5 minút odležať, a potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku približne 5 mm. Radielkom krájame na obdĺžniky veľkosti asi 4×3 cm, potom do každého obdĺžnika šikmo stredom urobíme jeden alebo dva zárezy.

  3. 3

    Vysmážame v hlbšej panvici alebo hrnci na rozpálenom oleji z každej strany do zlatista.

  4. 4

    Vyberieme, necháme osušiť od oleja na papierovom obrúsku a obalíme v práškovom cukre.

  5. 5

    Podávame s roztopenou čokoládou alebo lekvárom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre