Zdravý koláč z rogaču a prosa

an3da - fotkaan3da, 3. októbra 2015
Zdravý koláč z rogaču a prosa
Foto: an3da

Koláč sa robí z múky zo svätojánskeho chleba (rohovníka obyčajného) a múky z prosa.

5 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g (rogač)
200 g
50 g
50 ml
100 ml
250 ml
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie pomiešame a vyhrnieme na plech potriety s olejom. Predtým si vyhrejeme rúru na 200 stupňov a pečieme 25 minút. Podľa chuti koláč polejeme polevou. Ja som nepolievala.

    Zdravý koláč z rogaču a prosa - obrázok 1
  2. 2

    Mala som rogač čo mi brat priniesol ked bol pri mori na čiernohorskom prímorí. Zomlela som ho v elektrickom mlynčeku. A múku z prosa som kúpila v predajni kde predávajú zdravú stravu.

    Zdravý koláč z rogaču a prosa - obrázok 2

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Rogač kúpiš aj u nás pod názvom Karob. Recept je zaujímavý, bezmúkový vyskúšam. Len miesto olivového dám repkový, aby mi to necítilo ako šalát.
A som o nieco zasa mudrejsia,ze co je "rogac" ;-)) Ja poznam len turecky nazov.."harnup" :-) Inak urcite chuti kolacik dobre.
@cesminaz , @bubaya , koláčik chutí ak máte radi takú chuť - chuť rogaču či svätojánskej múky...inokedy dám kokosový olej, teraz som nemala a v recepte stojí že môže byť aj kokosový...má to iba jednu chybu a to je že sa mrví skrze prosa...možno by lepšie išla špaldová múka?