Eintopf kurča

hanee - fotkahanee, 21. júla 2012
Eintopf kurča
Foto: hanee

mnam kuriatko z jedneho hrnca

2
porcie
15 minút
príprava
80 minút
na 220 °C

Suroviny

2 ks
150 g
150 g
1 ks
1 ks
1 ks
5 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Kuriatko, srdiecka, zaludky umyjeme. Do zapekacej misy dame PL oleja a vlozime nasolene kuriatko.

    Eintopf kurča - obrázok 1
  2. 2

    Zasypeme este grilovacim korenim. Cibulu ocistime, nakrajame na hrubsie kolecka a poukladame na kuratko.

    Eintopf kurča - obrázok 2
  3. 3

    Mrkvicku umyjeme, ocistime a nakrajame na koliecka. Naukladame na cibulu.

    Eintopf kurča - obrázok 3
  4. 4

    a este naukladat baklazan... ten treba nasjkor umyt, nakrajat na hrubsie kolecka, nasolit a nechat troska pustit horkost.

    Eintopf kurča - obrázok 4
  5. 5

    Mierne opat zasolime grilovacim korenim a zakapneme dalsou lyzickou oleja. Mlade zemiacky umyjeme, nakrajame na stvrtky, navrstvime na baklazan, osolime a posledna lyzicka oleja na zaver.

    Eintopf kurča - obrázok 5
  6. 6

    Prikryjeme a supneme na hodinku do predhriatej truby. Ak chcete mat zemiacky pripecene, po hodinke zlozte prikryvku a nechajte este 20 minut dopekat. Potom by to malo vyzerat takto:

    Eintopf kurča - obrázok 6
  7. 7

    Na tanier si nalozte co vam z hrnca chuti... nam chuti vsetko a aby nam nebolo malo vitaminov, pridali sme si aj cerstvy salat z mrkvy, paradajky a uhorky.

    Eintopf kurča - obrázok 7

Diskusia k receptu

hanee
@hviezdickaz - pokojne tam miesto vnutornosti strc kridelka .o) Moj muz zasa viac ako stehienko lubi prave tie vnutornosti. Ja to jest nemozem, ale aspon sa spravodlivo podelime a nebijeme sa .o)
slavka11
isto vyskusam i ked sa trosku obavam toho baklazanu. Ale myslim ze ked dam cukinu nic sa nestane.
hanee
@slavka11 - cukinou nic nepokazis, ale baklazan je fantasticky, chuti ako sampiony.
tinca
dobrotka, ale pre mňa tiež bez tých vnútorností:)
mataliptak
wau suprový receptík , všetko fajnučké a hlavne v jednom hrnci , takéto varenie milujem ...ukladám ...
soncya
a znovu žiadne zbytočné špinavé riady!! krásny recept! :)
pacik
V nedeľu vyskúšam v rímskom hrnci, len či zoženiem baklažán, už teraz mi tečú slinky :-D
ewa1
tak ja som to urobila v sobotu na obed a bolo to neskutočne dobré, mäsko mäkučké, šťavnaté, výborné!!!!! Ďakujem Hanee za recept, určite ho budem robiť častejšie!