Oravský bohatý posúch
Mário Pakos a Peter Zembjak
z ORAVSKÉHO HÁJA Garden Hotel & Resort v Brezovici, 18. júna 2013
z ORAVSKÉHO HÁJA Garden Hotel & Resort v Brezovici, 18. júna 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
na 15 °C
na 15 °C
Postup
-
1
Zemiaky postrúhame. Pridáme soľ, rascu, korenie a múku. Vymiesime na hladké cesto.
- 2
Vytvoríme valček, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky. Vyvaľkáme z nich guľky a vytvarujeme do tvaru posúchov. Opečieme z dvoch strán na platni.
- 3
Hotové potrieme rozotrenou bryndzou, zmiešanou s kyslou smotanou a posypeme opečenou slaninou. Bohatším variantom sú posúchy obložené klobásou či zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu