Oravský bohatý posúch

Mário Pakos a Peter Zembjak
z ORAVSKÉHO HÁJA Garden Hotel & Resort v Brezovici, 18. júna 2013
Oravský bohatý posúch
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
na 15 °C

Suroviny

300 g
50 g
50 g
50 ml
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky postrúhame. Pridáme soľ, rascu, korenie a múku. Vymiesime na hladké cesto.

  2. 2

    Vytvoríme valček, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky. Vyvaľkáme z nich guľky a vytvarujeme do tvaru posúchov. Opečieme z dvoch strán na platni.

  3. 3

    Hotové potrieme rozotrenou bryndzou, zmiešanou s kyslou smotanou a posypeme opečenou slaninou. Bohatším variantom sú posúchy obložené klobásou či zeleninou.

Diskusia k receptu

alexdidi
Len malá, ale veľmi dôležitá poznámka: zemiaky sú iste varené. Ináč výborné slovenské lokše s bryndzou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia