Foto: boise
Cez deň ma prepadla neskutočná chuť na cviklu. A neviem prečo, zatúžila som ju ochutnať s chrenom. A tak vznikol tento šalát.
príprava
Postup
-
1
Schválne neuvádzam množstvá, môžte si to prispôsobiť podľa svojich chutí. Cviklu bežne jedávam surovú, ale tentokrát som ju uvarila v celku, pretože mi sem viac pasovala varená.
- 2
Kým sa cvikla varila, pripravila som si zálievku. Pár lyžíc gréckeho jogurtu zmiešame s chrenom. Žiaľ nemali čerstvý, tak som použila ten najviac percentný sterilizovaný, aký mali. Pridáme podľa chuti šťavu z citróna, čerstvo namleté čierne korenie a ak chcete, aj soľ. Dobre premiešame a odložíme do chladničky.
- 3
Do taniera natrháme umytý špenát, pridáme pokrájanú vychladnutú cviklu, polejeme zálievkou a posypeme tekvicovými a sezamovými semiačkami. Táto večera mi fakt chutila ;) Dobrú chuť! :) PS: Budem rada ak vás recept inšpiruje a vytvoríte vlastné varianty. Nezabudnite sa mi potom nimi pochváliť do komentárov a inšpirovať tak zas mňa :) Ďakujem...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu