Šalát s cviklou, špenátom a chrenom

boise - fotkaboise, 9. novembra 2013
Šalát s cviklou, špenátom a chrenom
Foto: boise

Cez deň ma prepadla neskutočná chuť na cviklu. A neviem prečo, zatúžila som ju ochutnať s chrenom. A tak vznikol tento šalát.

10 minút
príprava

Suroviny

 alebo sterilizovaný




Postup

  1. 1

    Schválne neuvádzam množstvá, môžte si to prispôsobiť podľa svojich chutí. Cviklu bežne jedávam surovú, ale tentokrát som ju uvarila v celku, pretože mi sem viac pasovala varená.

  2. 2

    Kým sa cvikla varila, pripravila som si zálievku. Pár lyžíc gréckeho jogurtu zmiešame s chrenom. Žiaľ nemali čerstvý, tak som použila ten najviac percentný sterilizovaný, aký mali. Pridáme podľa chuti šťavu z citróna, čerstvo namleté čierne korenie a ak chcete, aj soľ. Dobre premiešame a odložíme do chladničky.

  3. 3

    Do taniera natrháme umytý špenát, pridáme pokrájanú vychladnutú cviklu, polejeme zálievkou a posypeme tekvicovými a sezamovými semiačkami. Táto večera mi fakt chutila ;) Dobrú chuť! :) PS: Budem rada ak vás recept inšpiruje a vytvoríte vlastné varianty. Nezabudnite sa mi potom nimi pochváliť do komentárov a inšpirovať tak zas mňa :) Ďakujem...

Diskusia k receptu

martinis
Fascinujú ma tvoje šaláty, aj takto, ako ich servíruješ, mám úplne rovnaké chute :)) Neviem, či by tu pasovalo, ale takmer do každého cviklového šalátu dávam kvapku balzamika. Ten nápad s chrenom je dobrý, k cvikle pasuje ;)
boise
@martinis a mňa zas fascinujú tie tvoje recepty :) ďakujem, aj za tip, nabudúce vyskúšam ;)
bozulka
Urobila si dobre,cvikla a chren sú veľmi dobrý kamaráti.Ja by som to vyskúšala s rukolou,tú milujem.Mojou častou večerou je kopec rukoly,mozarella,rajčinky,oliv. olej,špetka soli,čierne korenie z mlynčeka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia