
Kuru Fasulye
Je to velmi známe a naozaj velmi obľúbené turecké jedlo. Takto pripravenú kuru fasulye som sa naučila...

Slaninová nátierka
Táto nátierka je dobrá na doplnenie energie počas chladných a daždivých dní.

Prekladané mäso v rímskom hrnci
mäso prekladané zemiakmi a cibuľou, pácované v dijonskej horčici...

Papriková omáčka
Chuťovo dominantná papriková omáčka sa hodí ku všetkému. Podávam ju k rôznym druhom mäsa k fašírkam ale...

Furmanské bravčové líčka
Je s tým trochu viac práce, ale výsledok stojí za to. Je to gurmánska lahôdka....

Plnené bravčové rebierko
Nádherný exemplár mladého bravčového rebierka. Uznajte, že som ho v obchode nemohol nechať. Ešte...

Pivársky hovädzí perkelt
Na nedeľný obed som pripravila hovädzí perkelt na pive. Hovädzie mäso mám domáce.

Tikka masala (od Mariky)
Toto jedlo som prvý raz jedla na oslave narodenín a odvtedy ho proste milujem:) Nádherne vonia, ...

Holandské řízky s dušenou hlívou
Každý dělá holandské řízky jinak. I já pokaždé přidávám jiný sýr, nebo trochu jiné koření....

Farfalle so slaninou a sušenými paradajkami
Takéto krásne farfalle som nedávno dostala od výbornej kamarátky, tak dnes prišli na rad. Kamarátka...

Bravčová panenka plnená medvedím cesnakom
Hlási sa pani Macková :-), toto už je asi posledný mackový rpc tohto roku

Kuracie prsia plnené fetou, sušenou paradajkou a rukolou s bazalkovo-rukolovým šalátom s medovou hor
Tieto kuracie prsia si dávam vždy keď ideme do jednej reštaurácie v Bratislave, keďže som už v...

Chilli con carne na britský spôsob
Toto jedlo mám veľmi rád, preto Vám ponúkam osvedčený recept, ktorý ma ešte nesklamal....

Bravčové karé na chrene
Tento recept mám od pána Ondreja, múdreho človeka, svetobežníka, svetoznalca a vtipkára. Jedlo...

Morčacie prsia s kukuricou a červenou fazuľou
Tento recept som našla vo vianočnej Tine z roku 2002, u nás je veľmi obľúbený.

Zubáč na cuketke
... mám šikovného syna, ktorý je veľmi dobrý rybár, takže nemám problém s čerstvými rybkami....

Upečúchy
Rýchla večera, prinajhoršom aj obed, keď Vám zostane pečené mäso a zelenina a už sa...

Šútovský vodopád
Toto som kedysi ochutnal v jednej reštaurácii v Kraľovanoch. Veľmi dobre tam varili. Vždy, ...

Tagliatelle s jelením ragú a sušenými slivkami
Jelenie ragú: Jelenie mäso očistíme a nakrájame na drobné kocky. Zeleninu pomelieme a orestujeme na oleji,...

Kovbojská fazuľka na cibulke
Bol som zvedaví aká je to dobrota, ktorú si robia kovboji vo vesternových filmoch. Tak som...

Paštéta z králičej pečene
K tomuto receptu ma inšpirovala @Valeri, robila to z kuracích pečienok. No ja som mal...

Kabbda (predjedlo z ovčej pečienky)
Je to recept na predjedlo z Maroka. Pripravujem ho ako ľahký obed, alebo večeru...

Zamilované kuracie prsia
Raz mi manžel doniesol vlastnoručne vyrobenú kuchársku knihu, zohnal recepty z hydiny, vytlačil a zviazal....

Patizón Al Tono Pomodoro
Patizón má svoju vlastnú jemnú chuť a doplnením tuniaka sa chute krásne doladia. Patizón som mala...

Revúcke (miašaňie) guľky z Bratislavy
Pochádzam z Gemera, u nás doma sa žiadne guľky nevarili, moji rodičia prišli na Gemer...

Špekáčiky nakladané vo svetlom pive
Pripravíme nálev z prevarenej vody, cukru a octu. Necháme vychladnúť. Potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, rozdrvený...

Slonie žrádlo
Túto jednoduchú salámovú pomazánku pripravujem na rodinné oslavy, namiesto chlebíčkov alebo očiek.