Foto: zuzuu10
S cibuľkou, bryndzou a šalátom :)
príprava
na 220-200 °C
Postup
-
1
Pripravíme plnku: Chlieb nakrájame na malé kúsky, pokropíme mliekom. Pridáme vajce a 2 nadrobno nakrájané cibuľky. Dochutíme soľou - nie príliš, dosolí bryndza :) Premiešame, necháme postáť.
-
2
Kuracie prsia prerežeme, porozťahujeme a jemne cez fóliu vyklepeme, aby zabrali čo najväčšiu plochu.
-
3
Pripravíme si dostatočne veľký kus alobalu, preložíme nadvojo, potrieme maslom. Porozkladáme naklepané mäsko. (Na vymastenie alobalu som v dnešnom hokejovom zhone celkom zabudla :) napadlo ma to, keď som zatvorila dvierka rúry s hotovou roládou... uff, celkom mi zatrnulo, či sa neprilepí... ale našťastie to dobre dopadlo - aj hokej, aj alobal šiel bez problémov dolu :)
-
4
Premiešame plnku, mala by v nej zostať cítiť kúsky chleba - aspoň mne sa to tak páči, len nesmú byť suché:) Rozotrieme na mäso.
-
5
Na plnku poukladáme pásiky papriky, vedľa nich bryndzu a natrhané šalátové listy.
-
6
Pomocou alobalu zvinieme do rolády a uložíme na pekáč. Podlejeme vodou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 °C. Po pol hodine obrátime na druhú stranu, ak treba, dolejeme vodu.
-
7
Po ďalšiej pol hodine roládku odbalíme, potrieme maslom a necháme odokrytú 15 minút dopiecť.
-
8
Po štvrťhodinke je hotová :)
-
9
Nakrájame a servírujeme napríklad so zemiakovým pyré a šalátom. Dobrú chuť! :)
-
10
Vynikajúco chutí aj studená. Hlavne sa lepšie krája, keď už nepáli :D
Diskusia k receptu