Kuracia roláda - jarná verzia fotorecept

zuzuu10 - fotkazuzuu10, 17. mája 2012
Kuracia roláda - jarná verzia (fotorecept)
Foto: zuzuu10

S cibuľkou, bryndzou a šalátom :)

40 minút
príprava
75 minút
na 220-200 °C

Suroviny

1 a 1/2 ks
1 väčší krajec
1 ks
2 ks
 trocha, podľa potreby
50 g
1/4 ks
 pár listov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme plnku: Chlieb nakrájame na malé kúsky, pokropíme mliekom. Pridáme vajce a 2 nadrobno nakrájané cibuľky. Dochutíme soľou - nie príliš, dosolí bryndza :) Premiešame, necháme postáť.

    Kuracia roláda - jarná verzia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia prerežeme, porozťahujeme a jemne cez fóliu vyklepeme, aby zabrali čo najväčšiu plochu.

    Kuracia roláda - jarná verzia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si dostatočne veľký kus alobalu, preložíme nadvojo, potrieme maslom. Porozkladáme naklepané mäsko. (Na vymastenie alobalu som v dnešnom hokejovom zhone celkom zabudla :) napadlo ma to, keď som zatvorila dvierka rúry s hotovou roládou... uff, celkom mi zatrnulo, či sa neprilepí... ale našťastie to dobre dopadlo - aj hokej, aj alobal šiel bez problémov dolu :)

    Kuracia roláda - jarná verzia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Premiešame plnku, mala by v nej zostať cítiť kúsky chleba - aspoň mne sa to tak páči, len nesmú byť suché:) Rozotrieme na mäso.

    Kuracia roláda - jarná verzia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plnku poukladáme pásiky papriky, vedľa nich bryndzu a natrhané šalátové listy.

    Kuracia roláda - jarná verzia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pomocou alobalu zvinieme do rolády a uložíme na pekáč. Podlejeme vodou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 °C. Po pol hodine obrátime na druhú stranu, ak treba, dolejeme vodu.

    Kuracia roláda - jarná verzia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po ďalšiej pol hodine roládku odbalíme, potrieme maslom a necháme odokrytú 15 minút dopiecť.

    Kuracia roláda - jarná verzia (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po štvrťhodinke je hotová :)

    Kuracia roláda - jarná verzia (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nakrájame a servírujeme napríklad so zemiakovým pyré a šalátom. Dobrú chuť! :)

    Kuracia roláda - jarná verzia (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vynikajúco chutí aj studená. Hlavne sa lepšie krája, keď už nepáli :D

    Kuracia roláda - jarná verzia (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
ďalšia mladučká šikulka na vareche, páči sa mi veľmi tvoj recept, mäsové rolády robím rada a dosť často, rada vyskúšam aj tvoju, s bryndzou som ešte neskúšala

Pridaj komentár k receptu: