Zubáč na cuketke fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 1. júla 2012

...mám šikovného syna, ktorý je veľmi dobrý rybár, takže nemám problém s čerstvými rybkami. Zubáča som teraz pripravil na cuketovej podstieľke s čiernym korením Zobraziť celý popis...mám šikovného syna, ktorý je veľmi dobrý rybár, takže nemám problém s čerstvými rybkami. Zubáča som teraz pripravil na cuketovej podstieľke s čiernym korením a opečenou hlivou...

4-5
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 ks
150 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    ...zubáča som očistil, rozporcoval a osušil papierovou utierkou. Dochutil som ho čerstvo mletým korením a soľou...

    Zubáč na cuketke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...kúsky ryby som opiekol na olivovom oleji a potom som ich odložil do tepla...

    Zubáč na cuketke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...na panvicu som dal hlavičky hlivy a opekal som ich do zlatista, tiež som ich dochutil soľou a čerstvo mletým korením...

    Zubáč na cuketke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...potom som ich dal bokom a orestoval som na hrubo nakrájanú cuketku, netreba zabudnúť dochutiť čerstvo mletým korením a soľou. Po minútke, dvoch som pridal sladkú smotanu a keď sa zredukovala (194sek.) tak som odstavil a potom som pridal lyžicu pesta z medvedieho cesnaku...

    Zubáč na cuketke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...na tanier som naložil smotanovú cuketku, opečenú rybku a hlavičky hlivy. Čerstvá bagetka a pohár suchého bieleho je ideálna príloha...dobrú chuť :)

    Zubáč na cuketke (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evusik
výborné, niet čo dodať.... gratulujem k takému šikovnému synovi :-)
tinca
lákavé ľahké jedlo a zubáč patrí k mojim obľúbeným,ale čerstvo ulovený nemá chybu
eva53
perfektné letné jedlo, ešte keby bol zdatný rybár v rodine :-)
marcy
jóóóój to nemá chybu,skvelé jedlo .....mňam :o)
danielas
Zdravé a chutné. Myslím,že obaja ste šikovní a dobre sa dopľňate :-)
micanela
mnaaam - dajte tip pre niekoho, kto nema sikovneho syna a ryby kupuje len mrazene. Co s nimi aby to nebola len vodovita zmes?
2010
@enerrgizer , ani komentar netreba super recept :) @micanela tu je viac rybarov na Vareche ktory poradia viac ohladom mrazenych ryb, ja viem z vlastnej skusenosti ze nie vsetky ryby znasaju mrazenie v poriadku a daktore sa zmenia na blato, ale daktore su po rozmrazeni ako keby boli cerstve.
rybarkuchar
@micanela moja skúsenosť s mrazenými rybami: najviac sa čerstvej rybe, po rozmrazení, podobá ryba zmrazená v celku, prípadne filet. Najhoršie sú takzvané filé - je to lisovaný odpad z morských rýb. Žiadna výhra nie je pangasius. Pozri si u každej ryby dátum zmrazenia, ak je starší ako dva mesiace, rybu pre istotu nekupuj. Zamrazenú rybu rozmrazuj pomaly - nie v mikrovlnke. Po rozmrazení ju dobre vysuš utierkou - ale naozaj dobre. Ak kúpiš kaprovitú rybu (kapor, amur, karas ...) namoč ich pre istotu na hodinku, dve do mlieka. Ak máš rybu s kožou - nasoľ ju, nechaj postáť 10 - 20 minút dobre opláchni a vysuš. Je ešte pár fínt – ale tie závisia od druhu ryby. Suma sumárum – rozmrazuj pomaly a poriadne vysuš. Ak sa Ti aj potom rozpadne tak chyba je niekde inde.
irenaw
vyzerá to výborne, musím počkať, až mi rybár uloví zubáča :)
3sandra3
nádhera...krásne pripravené a to musí byť ohromne chutné....tiež odporúčam to Metro na čerstvé ryby...
danda3
Hľadala som nejaký šikovný recept na zubáča a tento ma zaujal najviac a neľutujem, ako sa hovorí, v jednoduchosti je krása. Odporúčam, jedinú zmenu, ktorú som urobila, bola, že som rybu opražila na prepustenom masle. Manžel hovorí, že si naloží len trochu, nakoniec si dokladal dvakrát.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia