Šťavnaté kuracie prsia

brambora - fotkabrambora, 17. mája 2013
Šťavnaté kuracie prsia
Foto: brambora

Veľmi rýchla príprava a šup potom do rúry.

15 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Neudávala som gramáže lebo všetko zaleží od počtu hladošov a teda kuracích pŕs. Ja som toto robila z troch celých kuracích pŕs.

  2. 2

    Ako prvé si nakrájame jednu veľkú cibuľu na kolieska a tri cesnaky na drobno. Pridáme k tomu trochu horčice a kečupu a premiešame.

  3. 3

    Kuracie prsko si trochu pootvoríme (ako keby ste robili kapsičku), aby nebolo hrubé. Osolíme ho, pokoreníme a pridáme trochu grilovacieho korenia. Poukladáme naň tri plátky slaninky a zmes cibule s cesnakom. Preložíme napolovicu a takto pripravené mäsko dáme do zapekacej misy, kde na dno misky dáme ešte tri plátky masla. Ja som použila formu na chlebík.

    Šťavnaté kuracie prsia - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme to smotanou na šľahanie, ja som použila 200ml a poriadne posypeme nastrúhaným tvrdým syrom. Dáme piecť do rúry na 200 C asi tak 50 minút.

    Šťavnaté kuracie prsia - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi. Dobrú chuť.

    Šťavnaté kuracie prsia - obrázok 5

Diskusia k receptu

cesminaz
paci sa mi to,moze to byt chutne jedlo...ale ja bez slaniny KK :-)
vlastimila
Tento recept určite vyskúšam. Páči sa mi, že príprava je jednoduchá, vyzerá vynikajúco a určite je to aj chutné jedlo.
pampuska92
hm, tak toto vyskúšam, niečo podobné ako som ja robila... :) vyzerá to dobre :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia