Morčacie prsia s kukuricou a červenou fazuľou

martamm - fotkamartamm, 27. februára 2011
Morčacie prsia s kukuricou a červenou fazuľou
Foto: martamm

Tento recept som našla vo vianočnej Tine z roku 2002, u nás je veľmi obľúbený.

Suroviny

250  gr , alebo kuracie
1 ks
2 strúčiky
150 gr, konzervovaná
150 gr, konzervovaná
1 ks
1 kelímok

Postup

  1. 1

    Morčacie, alebo kuracie prsia pomelieme na mlynčeku s veľkými otvormi

    Morčacie prsia s kukuricou a červenou fazuľou - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu posekáme na drobno

    Morčacie prsia s kukuricou a červenou fazuľou - obrázok 2
  3. 3

    Cesnakové strúčiky posekáme, nie roztlačiť!!!

    Morčacie prsia s kukuricou a červenou fazuľou - obrázok 3
  4. Rodina
  5. 4

    V hlbookej panvici, alebo kastróli, /ja používam wok/ na oleji orestujeme cibuľu a cesnak

    Morčacie prsia s kukuricou a červenou fazuľou - obrázok 4
  6. 5

    Pridáme pomleté mäso, orestujeme do biela. Potom osolíme, pridáme biele a čierne korenie.

    Morčacie prsia s kukuricou a červenou fazuľou - obrázok 5
  7. 6

    Premiešame, zalejeme 1 dcl vývaru a pod pokrievkou podusíme asi 10 minút. Potom pridáme kukuricu, fazuľu a ešte ohrejeme. Nakomiec posypeme petržlenovou vňaťou, ak máme čerstvú, super, ja som žiaľ musela použiť sušenú. Výsledný efekt je asi takýto:

    Morčacie prsia s kukuricou a červenou fazuľou - obrázok 6
  8. 7

    Pikantná omáčka: pochúťkovú smotanu rozmiešame s chilli omáčkou, soľou a bielym korením, podľa vlastnej chuti, kto má rád pikantné nešetrí chilli omáčkou. Ľadový šalát natrháme na kúsky. Jedlo podávame s opekanými zemiakmi, ale veľmi dobre chutí napríklad v palacinkách, zemiakových lokšiach, alebo s ryžou. Na tanieriie polejeme smotanovou omáčkou a papkáme s ľadovým šalátikom, dobrú chuť.

Diskusia k receptu

martamm
Treba skusit a bud si recept oblubis, alebo vymazes. Mozno zalezi aj na tom, ci mate radi strukoviny.
cica2
máme radi strukoviny, recept sa mi páči, vyzerá supér! Moji chlapi majú radi velmi pikantné a ja s malou si spravíme bez chilli pálivej...čím by som to mohla nahradiť?
martamm
Podla mna kludne mozes dat nejaky dresing z jogurtu, alebo pochutkovej smotany, pripadne tatarku, kecup, atd......
cica2
@martamm , velmi pekne ti ďakujem za skvelý receptík, už som ho vyskúšala a mal u nás úspech:)) Vraj môžem robiť aj častejšie:)))....a tá nádherná vôňa, keď som ten cesnak s cibuľou orestovala ;-)
martamm
Nemas za co, som rada, ak sa najde co i len jedna rodina, ktora si na recepte pochuti.
mariaklara
Toto sa mi celkom páči, ukladám. @martamm , tie tofu recepty sa budem snažiť postupne zverejňovať. Ale ak chceš napíš mi tvoj e-mail, ale bude to trochu trvať, lebo som dosť vyťažená. Skôr by som ti nejaké prefotila a poslala, to by bolo skôr. To si potom môžeme upresniť.
martamm
Vyskusaj, u nas patri tento recept k velmi oblubenym a vdaka strukovinam je ho dost vela, usteris na masku...
moj email je :martulikm@gmail.com , ale ak budes receptiky zverejnovat, nemusis sa trapit, vzdy si ulozim. Dakujem za ochotu
miis
@martamm , chcem sa spytat - ak fazulu pouzivas z konzervy, ci ju preplachujes alebo ju davas rovno z nalevu
martamm
Pouzivala som kedysi normalnu uvarenu fazulu, ale teraz si zlahcujem a davam aj z konzervy, neoplachujem.
salinka
Výborné, chutné, jednoduché, zdravé, rýchlo pripravené, aj zjedené. Dala som tam červené fazule v paradajkovom náleve. Dakujem.
martamm
salinka, dakujem za pochvalu, som rada, ze ste si pochutili... ::::))))))

Zaujímavé video z archívu TV Varecha