Foto: martamm
Tento recept som našla vo vianočnej Tine z roku 2002, u nás je veľmi obľúbený.
Suroviny
250 gr , alebo kuracie |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
150 gr, konzervovaná |
|
150 gr, konzervovaná |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
1 kelímok |
|
|
|
|
Postup
-
1
Morčacie, alebo kuracie prsia pomelieme na mlynčeku s veľkými otvormi
-
2
Cibuľu posekáme na drobno
-
3
Cesnakové strúčiky posekáme, nie roztlačiť!!!
-
4
V hlbookej panvici, alebo kastróli, /ja používam wok/ na oleji orestujeme cibuľu a cesnak
-
5
Pridáme pomleté mäso, orestujeme do biela. Potom osolíme, pridáme biele a čierne korenie.
-
6
Premiešame, zalejeme 1 dcl vývaru a pod pokrievkou podusíme asi 10 minút. Potom pridáme kukuricu, fazuľu a ešte ohrejeme. Nakomiec posypeme petržlenovou vňaťou, ak máme čerstvú, super, ja som žiaľ musela použiť sušenú. Výsledný efekt je asi takýto:
-
7
Pikantná omáčka: pochúťkovú smotanu rozmiešame s chilli omáčkou, soľou a bielym korením, podľa vlastnej chuti, kto má rád pikantné nešetrí chilli omáčkou. Ľadový šalát natrháme na kúsky. Jedlo podávame s opekanými zemiakmi, ale veľmi dobre chutí napríklad v palacinkách, zemiakových lokšiach, alebo s ryžou. Na tanieriie polejeme smotanovou omáčkou a papkáme s ľadovým šalátikom, dobrú chuť.
moj email je :martulikm@gmail.com , ale ak budes receptiky zverejnovat, nemusis sa trapit, vzdy si ulozim. Dakujem za ochotu
Dobré papaníčko naozaj dobré a oceňujem aj jednoduchosť.******Ďakujem******