
Panenka v orechovo-syrovej kruste na omáčke z kuriatok
Panenka je skvelé mäsko na minútky, ale aj rôzne chutné úpravy. Ja som dnes uvarila...

Špenátová roláda z bravčového stehna
Špenátová roláda z vepřové kýty (fotorecept) Já vepřové sice nejím, nebo se aspoň snažím ho nejíst, ...

Špargľa zelená na 3 spôsoby
Trh začína ožívať jarnou zeleninou. Ale špargľa je zatiaľ z dovozu, no aj tak som neodolala. Veď...

Zemiakové guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou
Po sviatkoch mi zostalo varené údené mäso. Váhala som medzi šunka flekmi alebo guľkami....

Berlínske koleno - Berliner Eisbein
Toto je excelentní úprava vepřového kolena, které chutná úplně jinak, než běžný ovar a má...

Rezeň z pomletého mäsa
Tento recept mám od mojej milej, šetrnej ale vždy pohostinnej tety. Chutil všetkým, malým...

Slaný koláč so sušenými paradajkami a údeným mäsom
Slaná pochúťka k vychladenému vínku.

Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny
Líčka: Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu dohneda, pridáme horčicu a očistené kúsky bravčových líčok. Zalejeme...

Zapekaný baklažán s kuskusom
Zdravé, chuťovo výborné a jednoduché jedlo. Baklažány som objavila pomerne nedávno, no zamilovala som...

Segedínsky guláš
V slovenských domácnostiach veľmi obľúbená klasika z kyslej kapusty a bravčového mäsa, ktorá dodá telu množstvo...

Živánska
Toto jedlo sme dávno nemali. Žiaľ, mám len fotopostup. Hotové jedlo som nestačila odfotiť....

Osie hniezda
Toto je recept z dávneho televízneho vysielania, ktorý mám rada najmä pre jeho jednoduchosť.

Krkovička pre vítanú návštevu
Tento recept som dostala pod takýmto názvom, preto ho aj tak uvádzam. V pôvodnom recepte...

Bulharský mäsový šalát
Upečené bravčové mäso a očistenú papriku nakrájame na tenké rezance, paradajky na plátky.

Bravčová panenka s dubákovým rizotom
Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...

Bravčové soté
Mäso pokrájame na rezance. Všetky ostatné prísady zmiešame, mäso dáme do tohto nálevu a necháme...

Bravčové karé s lečovou omáčkou v parnom hrnci
Mäsko si naklepeme z obidvoch strán osolíme, okoreníme koreninami a vložíme do parného hrnca na platňu....

Segedínsky guláš, či sikulská kapusta
Ja viem, viem, segedínov je tu ako maku... Ale tento recept je len pre...

Ruské vajce
Ja robím ruské vajce do malých uzatvárateľných nádob, takže si ich môžeme vziať do práce na...

Segedínsky guláš
Na prípravu som použila kyslú kapustu zo súdka, natlačenú spolu s cviklou, jablkami, cibuľou,...

Babguláš
Toto jedlo je u nás na juhu Sk veľmi obľúbené a môžem povedať, že aj veľmi...

Párky v lístkovom ceste
Ke´d sme sami doma jedno lístkové cesto je mi veľa. tak vždy robím , aj hlavné aj...

Bravčová panenka so zemiakmi s bryndzou
Mäso odblaníme, narežeme na pekné valčeky. Osolíme, okoreníme nahrubo mletým korením, jemne natrieme roztlačeným...

Mäsový nákyp
Mäsko pomelieme spolu s cibuľkou, podusíme, okoreníme, vychladíme. zamiešame do masy namočenú žemlu...

Segedínsky guláš s klobásou
Tento segedín je vylepšený pikantnou chuťou čabajky. Zmení ho v delikatesu.

Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš
Nedeľný obed. Teraz som spojila hovädzie a bravčové mäso s kyslou kapustou so smotanou.

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cuketou a domácimi tagliatelle
Večer som nemohla zaspať a tento recept akurát dávali na tv paprika, tak som sa rozhodla...

Prudkojedlý paprikáš na smotane z teľacích držiek - pre Božuľku
… a sľuby sa majú dodržiavať! Držky nikdy neodmietnem, aj keby „me malo rozcisnuc“. Môj...

Richtársky rezeň
mäso nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme, mletým čierným korením, potrieme kečupom a roztlačeným cesnakom...

Pikantý gazdovský rezeň
Tento rezeň patrí medzi moje najoblúbenejšie jedlá! Recept som upravil pre 4 osoby.

Vrchárska kelovica
Tuto polievocku ma naucil moj oco a najlepsia je taka husta, ze by v nej aj kohut...