Bulharský mäsový šalát

Miroslav Ryljak
šéfkuchár hotela Podhradie v Považskom Podhradí, 26. augusta 2012
Bulharský mäsový šalát
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g (karé)
100 g, (trikolóra)
60 g
80 g
50 g
50 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Upečené bravčové mäso a očistenú papriku nakrájame na tenké rezance, paradajky na plátky.

  2. 2

    Pór a cibuľu speníme na oleji s paradajkovým pretlakom, pridáme všetky pochutiny a rozotrený cesnak, podlejeme vínom a necháme prejsť varom.

  3. 3

    Po vychladnutí všetko spolu zmiešame, podľa potreby jemne dochutíme a ešte raz zľahka premiešame. Podávame s tmavým alebo celozrnným pečivom. Šalát je vhodné nechať odležať.

Diskusia k receptu

tatranka
To aranžovanie na tanieri je veľmi pekné.Veľa krát som odpozerala tvoje zdobenie a snažila sa na tanieri niečo podobné vytvoriť.Jedlo je určite vynikajúce-ale veď ty si naň odborník.My sa pri tom veľa naučíme.