Pečená krkovička s pečenými zemiakmi s dressingom fotorecept
Foto: ajkaz
Rýchly obedík :)
Postup
-
1
Umytú krkovičku nakrájame na hrubšie rezne. Osolíme z každej strany a uložíme do zapekacej misy. Okoreníme, orascujeme a poukladáme navrch koliečka cesnaku a cibuľe. Podlejeme trochou vody.
-
2
Zemiaky umyjeme a nakrájame na veľké mesiačiky (aj so šupkou). Do zapekacej misy dáme trošku oleja a uložíme zemiaky, ktoré osolíme, orascujeme a okoreníme a navrch dáme len pár koliečok cibuľe pre chuť. Maslo nakrájame na tenké plátky a dáme navrch.
-
3
Obidve misy prikryjeme alobalom.
-
4
Dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 200 stupňoch. Zemiaky cca. 40 minút a krkovičku cca. 1 hodinu.
-
5
Smotanu ochutíme šťavou z citróna, okoreníme, osolíme. Pridáme kvapku olivového oleja a pridáma pretlačený cesnak a petržlenovú vňať.
-
6
Dobrú chuť. :)
kedže tento rok sme mali slabú úrodu zemiakov-nenarástli pre sucho-varíme na 80% v šupke..niekedy ošúpeme,zväčša nie..šupa sa nám neplantá pomedzi zuby..nemáme problém..chutia nám..takže-môže byť aj takto..sme rôzni..:-)
www.moraitis.com.au/recipes/spiced-potato-skins.html...