Švédske kőttbullar (mäsové guľôčky)
Zdeněk Michálek
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave, 3. mája 2011
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave, 3. mája 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
600 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
8 pl, najemno nakrájané |
|
2 ks, našľahané |
|
250 ml - omrvinky |
|
8 PL |
|
1 KL |
|
|
|
1/4 KL |
|
1/2 KL |
|
1/4 KL |
|
1/4 KL |
|
1/2 KL |
|
4 PL |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Vo veľkej mise zmiešame obidve mäsá a cibuľu. Pridáme vajcia, chlebové odrobinky, mlieko a korenie. Dobre premiešame rukou. Vložíme prikryté do chladničky na 1 hodinu. Rúru zohrejeme na 200 oC. Pomocou navlhčených rúk vytvarujeme malé guľôčky asi 2,5 cm veľké a tie poukladáme na plech s nízkym okrajom.
- 2
Pečieme asi 10 minút. Guľôčky vložíme do 2,5 l hrnca vymasteného olejom, zalejeme ich trochou vývaru a prikryjeme hrniec. Znížime teplotu rúry na 180 oC, vložíme do nej hrniec a pečieme všetko asi 30 minút.
- 3
Odokryjeme, zalejeme kyslou smotanou a všetko premiešame. Vložíme odkryté opäť do rúry na ďalších 10 minút alebo až kým nie je všetko dobre prehriate. Sem–tam zamiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu