Zapečené cukety plnené mäsom a mozzarellou
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 20. júla 2022
mesačník Varecha, 20. júla 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
2 ks (väčšie) |
|
2 ks |
|
5 lístkov |
|
2 strúčiky |
|
40 ml |
|
Náplň: | |
400 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
40 g |
|
|
|
|
|
Na potretie pekáča: | |
40 ml |
|
Postup
-
1
Cukety opláchneme, rozpolíme a ostrou lyžičkou vydlabeme dužinu tak, aby nám zostali lodičky s hrúbkou steny asi 1,5 cm. Dužinu nakrájame nadrobno, odstránime tvrdé semienka a spoločne s nakrájanou cibuľkou, bazalkou a cesnakom ju na rastlinnom oleji podusíme domäkka.
- 2
Mleté mäso dáme do misy a zmiešame ho so soľou a s korením. Rožok nakrájame na kocky, zalejeme nálevom z mozzarelly, necháme napučať a potom ho postupne zapracujeme do mäsa. Nakoniec primiešame dusenú cuketovú dužinu a zmes rozdelíme do vydlabaných cukiet.
- 3
Plech zľahka potrieme olivovým olejom, položíme naň cukety, poukladáme na ne plátky mozzarelly, posypeme parmezánom a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C piecť asi 30 minút.
Tiež plnená cuketa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu