Plnená cuketa
Plnená cuketa

Zapečené cukety plnené mäsom a mozzarellou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 20. júla 2022
Zapečené cukety plnené mäsom a mozzarellou
Foto: Kulinární studio MAFRA
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks (väčšie)
2 ks
5 lístkov
2 strúčiky
40 ml
Náplň:
400 g
1 ks
1 ks
40 g
Na potretie pekáča:
40 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukety opláchneme, rozpolíme a ostrou lyžičkou vydlabeme dužinu tak, aby nám zostali lodičky s hrúbkou steny asi 1,5 cm. Dužinu nakrájame nadrobno, odstránime tvrdé semienka a spoločne s nakrájanou cibuľkou, bazalkou a cesnakom ju na rastlinnom oleji podusíme domäkka.

  2. 2

    Mleté mäso dáme do misy a zmiešame ho so soľou a s korením. Rožok nakrájame na kocky, zalejeme nálevom z mozzarelly, necháme napučať a potom ho postupne zapracujeme do mäsa. Nakoniec primiešame dusenú cuketovú dužinu a zmes rozdelíme do vydlabaných cukiet.

  3. 3

    Plech zľahka potrieme olivovým olejom, položíme naň cukety, poukladáme na ne plátky mozzarelly, posypeme parmezánom a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C piecť asi 30 minút.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha