Foto: tatianafm
Keď už človek nevie čo variť, hlavne cez prázdniny, tak začne špekulovať a improvizovať, ale výsledok nakoniec môže byť príjemným potešením :)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Bravčové karé si nakrájame na plátky (neklepala som, len som ho prstami trochu roztlačila), posolíme z oboch strán a odložíme. Do mlieka namočíme nakrájané pečivo, pomágame a vytlačíme mlieko. Pridáme ostatné suroviny, premiešame.
-
2
Na mäsko uložíme plátok slaninky a trochu plnky, zavynieme a spojíme niťou, špáratkami, alebo čímkoľvek čo máte zaužívané. Ja som si pomohla dlhšími slížíikmi, pekne mi to držalo pokope a nemuseli sme nič vyberať. Plech som položila na sporák a zapla obe predné platne a na oleji som mäsko sprudka opiekla z oboch strán.
- 3
Mäso vyložíme a na olej pridáme nakrájanú cibuľu a na pásiky nakrájanú mrkvu. Krátko opražíme, pridáme mäsko a podlejeme šľahačkovou smotanou. Pridala som aj trochu mlieka. Pečieme pri 200°C pol hodinu odokryté a ešte asi 15 minút zapekáme zhora. Ako prílohu sme mali zemiakovú kašu. Dobrú chuť :)
- 3
Diskusia k receptu