Foto: pacun110
Karé,keď sa chce piecť,tak je dobre ho prešpikovať slaninou a domácou klobásou,lebo ako také je dosť suché! A hneď je šťavnatejšie a má lepšiu Zobraziť celý popisKaré,keď sa chce piecť,tak je dobre ho prešpikovať slaninou a domácou klobásou,lebo ako také je dosť suché! A hneď je šťavnatejšie a má lepšiu chuť! A aj omáčka je chutnejšia. Kukajte,čítajte a uvidíte,že mám pravdu...
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mojou milou manželkou zakúpené karé s kosťou, opracujem tak, že všetko,čo tam nemá byť,dám preč,mäso úhľadne obrežem,to mastné,na vrchu,ponakrajujem na štvorčeky, nasolím a dám,na 24 hodín,do ľadničky. Neprerastanú slaninu si nakrájam na dlhé a tenké také pásiky...
-
2
...dám do mrazničky a na druhý deň,keď do odležaného karé narobím vykosťovákom ,po celej dĺžke (durchom) dierky,nimi to mäso prešpikujem. Tenkú,grilovaciu klobásu pikantnú,po obvode,zľahka, poprepichujem ostrým nožíkom a tiež dám do mäsa...
-
3
...poprepichujem ju preto,aby sa tá šťavičko,čo z nej pri pečení vyjde ,dostala do mäska a tak ho krásne ochutila ,a aj nádhernou, údenou vôňou ,prevoňala celý byt.A ešte ho,trochu osolím,okorením aj celou rascou posypem a jednu cibuľu si nakrájam na úhľadné kolieska a tiež ich osolím...
-
4
...mäso zo všetkých strán opražím na masti,aby sa zatiahlo,pridám cibuľu a zľahka opražím...
-
5
...keď mi cibuľa zmäkne,tak mäso obložím plátkami slaniny,podlejem horúcou vodou a na hodinu aj štvrť zavriem do,na 200 stupňov, vyhriatej rúry...
-
6
..priebežne kontrolujem a podlievam horúcnu vodou,aby som neprerušil pečenie.Šťava je chuťovo výborná,akurát slaná a mierne pikantná,takže nemusím ani dochucovať...
-
7
...opečené mäsko nechám v rúre dôjsť a pohľadom skontrolujem či je dobre prepečené a šťavnaté - je!
-
8
...pripravil som si,vizuálne, 2 rôzne verzie - prvá je taká skromnejšia a jednoduchšia,len so zemiakovou kašou a tekvicovou čalamádou...
-
9
..a druhá je luxusnejšia - kaša,ryža a pestrofarebná zeleninová obloha -ale obidve chutia výborne! Upečte si a uvidíte.
-
10
...niekto sa učí a niekto je...
Diskusia k receptu