Špikované karé

pacun110 - fotkapacun110, 17. februára 2012
Špikované karé
Foto: pacun110

Karé,keď sa chce piecť,tak je dobre ho prešpikovať slaninou a domácou klobásou,lebo ako také je dosť suché! A hneď je šťavnatejšie a má lepšiu chuť! A aj omáčka je chutnejšia. Kukajte,čítajte a uvidíte,že mám pravdu...

4
porcie
35 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

750 gr vykostené
1 ks
120 gr
1 pár tenká
 ,mleté čier.kor.,rasca

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mojou milou manželkou zakúpené karé s kosťou, opracujem tak, že všetko,čo tam nemá byť,dám preč,mäso úhľadne obrežem,to mastné,na vrchu,ponakrajujem na štvorčeky, nasolím a dám,na 24 hodín,do ľadničky. Neprerastanú slaninu si nakrájam na dlhé a tenké také pásiky...

    Špikované karé - obrázok 1
  2. 2

    ...dám do mrazničky a na druhý deň,keď do odležaného karé narobím vykosťovákom ,po celej dĺžke (durchom) dierky,nimi to mäso prešpikujem. Tenkú,grilovaciu klobásu pikantnú,po obvode,zľahka, poprepichujem ostrým nožíkom a tiež dám do mäsa...

    Špikované karé - obrázok 2
  3. 3

    ...poprepichujem ju preto,aby sa tá šťavičko,čo z nej pri pečení vyjde ,dostala do mäska a tak ho krásne ochutila ,a aj nádhernou, údenou vôňou ,prevoňala celý byt.A ešte ho,trochu osolím,okorením aj celou rascou posypem a jednu cibuľu si nakrájam na úhľadné kolieska a tiež ich osolím...

    Špikované karé - obrázok 3
  4. 4

    ...mäso zo všetkých strán opražím na masti,aby sa zatiahlo,pridám cibuľu a zľahka opražím...

    Špikované karé - obrázok 4
  5. 5

    ...keď mi cibuľa zmäkne,tak mäso obložím plátkami slaniny,podlejem horúcou vodou a na hodinu aj štvrť zavriem do,na 200 stupňov, vyhriatej rúry...

    Špikované karé - obrázok 5
  6. 6

    ..priebežne kontrolujem a podlievam horúcnu vodou,aby som neprerušil pečenie.Šťava je chuťovo výborná,akurát slaná a mierne pikantná,takže nemusím ani dochucovať...

    Špikované karé - obrázok 6
  7. 7

    ...opečené mäsko nechám v rúre dôjsť a pohľadom skontrolujem či je dobre prepečené a šťavnaté - je!

    Špikované karé - obrázok 7
  8. 8

    ...pripravil som si,vizuálne, 2 rôzne verzie - prvá je taká skromnejšia a jednoduchšia,len so zemiakovou kašou a tekvicovou čalamádou...

    Špikované karé - obrázok 8
  9. 9

    ..a druhá je luxusnejšia - kaša,ryža a pestrofarebná zeleninová obloha -ale obidve chutia výborne! Upečte si a uvidíte.

    Špikované karé - obrázok 9
  10. 10

    ...niekto sa učí a niekto je...

    Špikované karé - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
výborné je toto jedielko,skús,kým ho dáš do trúby podliať dobrým bielym vínkom,alkohol sa vyparí a šťavička tak bude ešte lepšia
Takto krásne to môže urobiť len muž, ktorý má varenie koníček nielen konečná úprava na taniery , ale aj samotný postup je fantasticky zdokumentovaný - tak a teraz už by som sa dala len pozvať za váš stôl.... iste si tvoj rp odskúšam vypadá lákavo