Dusené bravčové na cesnaku fotorecept

mesiar50 - fotkaMesiar50, 10. októbra 2015 16:25
Ďalšie recepty »
Dusené bravčové na cesnaku (fotorecept)Foto: mesiar50

Toto jedlo zvládne aj ten,kto ešte v živote neuvaril nič.

Suroviny

Hlavné suroviny:
cca 2500 g bez kosti
300 ml (alebo bravčová masť)
Koreniny a zelenina:
10 strúčkov
1 ks veľká
podľa chuti
 celá
 bez glutamanu
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso pokrájame na väčšie kocky.Ja som ich mal tak 2,5 cm - 3 cm.

    Dusené bravčové na cesnaku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji (brav.masti) si usmaž na mesiačiky pokrájanú cibuľu, posekaný cesnak a celú rascu.

    Dusené bravčové na cesnaku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K cibuľovému základu ďalej prosím pridaj poumývané a na kocky pokrájané mäso. Pripravujúce sa jedlo, dochuť podľa svojich chuťových buniek. Ja som svoje jedlo dochuťoval čiernym mletým korením, soľou, vegetou. Koreniny a soľ pridávame opatrne, radšej na viac krát. Ďalej si hrniec zakry pokrievkou a za občasného miešania musíš mäso dusiť, zhruba dve hodiny pokiaľ nebude mäkké.

    Dusené bravčové na cesnaku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ku koncu varenia mäso a šťavu ochutnaj a keď treba, tak ešte jedlo dochuť soľou a prípadne koreninami podľa svojej chuti. Ja som pridal majoránku ku koncu varenia. Jedlo potom nechaj celkom vychladnúť, aby sa ti v chladničke nebodaj od použitej majoránky nezkyslelo. Príloha k mäsu môže byť rôzna či si už zvolíte parené knedle, varené zemiaky, alebo dobrý náš každodenný chlebík záleží už, len na vás. Želám vám pekný víkend.

    Dusené bravčové na cesnaku (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist