Dusené bravčové na cesnaku fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 10. októbra 2015
Dusené bravčové na cesnaku (fotorecept)
Foto: mesiar50

Toto jedlo zvládne aj ten,kto ešte v živote neuvaril nič.

Suroviny

Hlavné suroviny:
cca 2500 g bez kosti
300 ml (alebo bravčová masť)
Koreniny a zelenina:
10 strúčkov
1 ks veľká
podľa chuti
 celá
 bez glutamanu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na väčšie kocky.Ja som ich mal tak 2,5 cm - 3 cm.

    Dusené bravčové na cesnaku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji (brav.masti) si usmaž na mesiačiky pokrájanú cibuľu, posekaný cesnak a celú rascu.

    Dusené bravčové na cesnaku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K cibuľovému základu ďalej prosím pridaj poumývané a na kocky pokrájané mäso. Pripravujúce sa jedlo, dochuť podľa svojich chuťových buniek. Ja som svoje jedlo dochuťoval čiernym mletým korením, soľou, vegetou. Koreniny a soľ pridávame opatrne, radšej na viac krát. Ďalej si hrniec zakry pokrievkou a za občasného miešania musíš mäso dusiť, zhruba dve hodiny pokiaľ nebude mäkké.

    Dusené bravčové na cesnaku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ku koncu varenia mäso a šťavu ochutnaj a keď treba, tak ešte jedlo dochuť soľou a prípadne koreninami podľa svojej chuti. Ja som pridal majoránku ku koncu varenia. Jedlo potom nechaj celkom vychladnúť, aby sa ti v chladničke nebodaj od použitej majoránky nezkyslelo. Príloha k mäsu môže byť rôzna či si už zvolíte parené knedle, varené zemiaky, alebo dobrý náš každodenný chlebík záleží už, len na vás. Želám vám pekný víkend.

    Dusené bravčové na cesnaku (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Už viem čo si zajtra uvarím. Na varenie zložitejších jedál nemám podmienky a tak skoro ani mať nebudem, tak takéto jednoduché a pritom chutné jedlá mi prídu vhod. Hydina mi už lezie aj z uší tak bravčovinka to spraví. Tak ako to napísala @izka len tak s chlebíkom a veľa šťavičky. Drahý priateľu ďakujem Ti za inšpiráciu. Odo mňa máš 5*. Pekný večer.
@mesiar
jednoduché dobré jedlo a tvoje láskavé slová dostali ma znova..
pravda je jediná..z tvojich riadkov dýcha človečina..
poteší v tomto búrlivom neistom svete..:-)
Ahoj Laci_Maci, @mesiar50 mäsiar kamarát pri tulipánoch. V mojom prípade by Tvoja viac*_ová "lapocka" ani s majoránkou nestihla skysnúť. Nebolo by čo odložiť!!!
@izabella929 ,máš pravdu k takýmto typom jedál sa výborne hodí niekedy iba samotný chlebík a nejaké to čili, alebo uhorky na kyslo.
Srdečná vďaka. :-)

@yogicek
Tak ako píšeš milý priateľu.Treba to hydinové mäsko sem,tam obmieňať.Som rád,že sa ti takéto jednoduché jedlo zapáčilo.Ďakujem ti a želám pekné nedeľné ráno.

@radost
Srdečne ti ďakujem milá @radost .

@terinka55
Píšeš k veci milá @terinka55 .Prišla mi na um moja dobrá mamina,ktorá
veľakrát pripravovala toto jedlo.Samozrejme v tých časoch to mäso bolo poväčšine z domáceho chovu.Vôňu domova a domácich výrobkov
mi nenahradí nikto a nič..Ďakujem ti veľmi pekne a prajem tiež pekný víkend.

@sracz
Ahoj kamarát Feri za ,, veľkou mlákou".Som potešený tým,že sa ti ,,lapocka" páči.Verím tomu,že by ti chutila a nestihla by sa ti pokaziť.Veľmi pekne ti ďakujem.

@patroveckypitrs
Ďakujem ti pekne priateľu a som rád,že som ťa vedel inšpirovať.

Pridaj komentár k receptu: