Moja obľúbená huspenina

jokin - fotkajokin, 18. februára 2013
Moja obľúbená huspenina
Foto: jokin

Kúpil som veľké bravčové koleno na bavorské koleno. Nakoľko som šetrná duša, tak som sa rozhodol vývar v ktorom sa varilo koleno, použiť na huspeninu. Takto si ju robievam a veľmi nám chutí, tak Vám ju ponúkam na probu.

Suroviny

1.5 l
125 g
100 g
2 ks
3 ks
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na dno misiek dáme za lyžičku tatarky ktorú prekryjeme šunkou pokrájanú na štvorčeky.

    Moja obľúbená huspenina - obrázok 1
  2. 2

    potom pridáme nakrájané uhorky a vajíčka.

    Moja obľúbená huspenina - obrázok 2
  3. 3

    nakoniec dáme pokrájanú kapiu.

    Moja obľúbená huspenina - obrázok 3
  4. 4

    a už iba zalejeme vývarom ktorý je ochutený soľou ,čiernym korením, bobkovým listom,borievkou a čili papričkou. Vývar si najskôr vyskúšam ako sadá. Keď sa mi zdá že je vyvar málo hustý pridám bravčovú želatinu, aby bola huspenina pevná a nie moc traslavá.

    Moja obľúbená huspenina - obrázok 4
  5. 5

    v zime používam na scladenie balkón.

    Moja obľúbená huspenina - obrázok 5
  6. 6

    a už môžeme maškrtiť. Naschvál som misku prevrátil aby ste videli, že je naozaj pekne sadnutá. Dobrú chuť.

    Moja obľúbená huspenina - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
takéto "huspeninky" mám veľmi rada :-) a miesto tatarskej vlaský šalát... parádne si to nachystal :-)
Ja sa tiez snazim vsetko pouzit a toto je vyborna inspiracia. Aj u nas mala byt minule. Ale nechala som koleno dovarit pana "sikovneho" a vyvar skoncil tam, kde nemal, aj ked sa mu zdalo, ze ho po uvareni kolena mal nechat. Aspon som mala "menej prace".