Pečená bravčová krkovička s hlávkovou kapustou dusenou na karamele

Foto: helena10
Suroviny
| Mäso: | |
| 950 g (bez kosti) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks veľká | 
                                                             | 
                                                    
| 3 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Dusená kapusta: | |
| 1 ks väčšia | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 2 ks väčšia | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| (alebo citrónová šťava) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Mäso: Umytú bravčovú krkovičku vcelku osolíme, posypeme rascou a dáme na pekáč, kde sme naliali primerane oleja. Podlejeme trochou vody a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po polhodine pečenia pridáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu i cesnak. V priebehu pečenia mäso polievame vypečenou šťavou a obraciame. Mäso pečieme do mäkka.
- 2
 Dusená kapusta: Očistenú hlávku kapusty nakrájame na väčšie rezance. Na oleji, kde sme pridali celú rascu, bobkový list, celé nové a čierne korenie, restujeme nakrájanú cibuľu a po chvíli pridáme kryštálový cukor a za stáleho miešania spravíme karamel. Pridáme trochu mletej sladkej červenej papriky a zalejeme teplou vodou, prevaríme. Vložíme nakrájanú kapustu, prikryjeme a dusíme za občasného miešania. Podľa potreby podlievame teplou vodou. V prípade potreby ešte dochutíme – soľ, cukor, ocot, mleté čierne korenie... Keď je kapusta takmer udusená, šťavu zahustíme pridaním hladkej múky. Miešame, opražíme, prevaríme a kapustu dodusíme. Nám chutila s knedľou aj varenými zemiakmi.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Pozdravujem.🌞