Rolky z mletého mäsa
Rolky z mletého mäsa

Zapečené šunkové rolky s mletým mäsom

mojaradost - bez fotkymojaradost, 3. mája 2017

Výborné jedlo na nedeľný obed.

20
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
2 ks
3 strúčiky
1 ks menšia
2 PL plnotučná
1 KL
 trochu
 podľa chuti
 podľa chuti
Zálievka:
250 ml
100 ml
3 PL
 podľa chuti
1 KL
 podľa chuti
Okrem toho:
20 plátkov (hranatá)
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso pomelieme, pridáme vajcia, soľ, horčicu, trochu strúhanky, mleté čierne korenie, soľ, prelisovaný cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľku, mletú červenú papriku. Dobre premiešame a necháme postáť aby sa chute spojili.

  2. 2

    Ochutené mäso formujeme do valčekov a každý zabalíme do plátku šunky. Ukladáme do vymastenej zapekacej nádoby. Zalejeme zálievkou a posypeme strúhaným syrom. Pečieme pri teplote 200 °C cca 40 minút. Nádobu nezakrývame. Nakoniec môžeme ešte zahustiť lyžičkou solamylu, ktorý sme rozmiešali v studenej vode. Necháme prevrieť.

  3. 3

    Zálievka: Smotanu zmiešame s vodou, kečupom, soľou a bazalkou.

  4. 4

    Podávame so zemiakovou kašou alebo s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Zaujímavý recept, určite vyskúšam. Iba ma zarazilo v popise tých 20 porcií. Podľa množstva surovín mi to vychádza tak na 5 porcií. Len by som sa chcel opýtať, koľko tam zostane po dokončení tej zálievky? Lebo ako príloha by sa mi hodila možno tarhoňa, prípadne ryža.

Pridaj komentár k receptu: