Zapečené šunkové rolky s mletým mäsom
Výborné jedlo na nedeľný obed.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 800 g |
|
| 2 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
| 1 ks menšia |
|
| 2 PL plnotučná |
|
| 1 KL |
|
| trochu |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| Zálievka: | |
| 250 ml |
|
| 100 ml |
|
| 3 PL |
|
| podľa chuti |
|
| 1 KL |
|
| podľa chuti |
|
| Okrem toho: | |
| 20 plátkov (hranatá) |
|
| 150 g |
|
Postup
-
1
Mäso pomelieme, pridáme vajcia, soľ, horčicu, trochu strúhanky, mleté čierne korenie, soľ, prelisovaný cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľku, mletú červenú papriku. Dobre premiešame a necháme postáť aby sa chute spojili.
- 2
Ochutené mäso formujeme do valčekov a každý zabalíme do plátku šunky. Ukladáme do vymastenej zapekacej nádoby. Zalejeme zálievkou a posypeme strúhaným syrom. Pečieme pri teplote 200 °C cca 40 minút. Nádobu nezakrývame. Nakoniec môžeme ešte zahustiť lyžičkou solamylu, ktorý sme rozmiešali v studenej vode. Necháme prevrieť.
- 3
Zálievka: Smotanu zmiešame s vodou, kečupom, soľou a bazalkou.
- 4
Podávame so zemiakovou kašou alebo s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Tiež mäsa:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem:))
Je to chutné jedlo, zmena nezaškodí:))
Príloha podľa chuti samozrejme, šťavy zostane tak primerane, porcie si určíte sám:)) Nám chutilo so zemiakmi. Zloženie je skoro ako na karbonátky:))
Ďakujem, som rada, že Vám chutilo:))