Zapečené šunkové rolky s mletým mäsom
Foto: mojaradost
Výborné jedlo na nedeľný obed.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
800 g |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 ks menšia |
|
2 PL plnotučná |
|
1 KL |
|
trochu |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Zálievka: | |
250 ml |
|
100 ml |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
Okrem toho: | |
20 plátkov (hranatá) |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Mäso pomelieme, pridáme vajcia, soľ, horčicu, trochu strúhanky, mleté čierne korenie, soľ, prelisovaný cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľku, mletú červenú papriku. Dobre premiešame a necháme postáť aby sa chute spojili.
- 2
Ochutené mäso formujeme do valčekov a každý zabalíme do plátku šunky. Ukladáme do vymastenej zapekacej nádoby. Zalejeme zálievkou a posypeme strúhaným syrom. Pečieme pri teplote 200 °C cca 40 minút. Nádobu nezakrývame. Nakoniec môžeme ešte zahustiť lyžičkou solamylu, ktorý sme rozmiešali v studenej vode. Necháme prevrieť.
- 3
Zálievka: Smotanu zmiešame s vodou, kečupom, soľou a bazalkou.
- 4
Podávame so zemiakovou kašou alebo s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Tiež mäsa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem:))
Je to chutné jedlo, zmena nezaškodí:))
Príloha podľa chuti samozrejme, šťavy zostane tak primerane, porcie si určíte sám:)) Nám chutilo so zemiakmi. Zloženie je skoro ako na karbonátky:))
Ďakujem, som rada, že Vám chutilo:))