Zemiakový kebab
Keď si vyskúšate tento spôsob zapekaných zemiakov a karbonátok, určite už nebudete viac vypekať v masti....
Studenina
Prečítala som si v receptoch a v tomto týždni je už studenina uvedená. Nevzdala som sa,...
Klužská kapusta - smetisko
Ja som pomenovala tento recept ako smetisko, pretože mi z vidličky viseli strapce kapusty. Mám...
Rezeň s v o k r a
Jedná sa vlastne o klasický , praženicou plnený rezeň , ale pretože sa v nedeľu...
Toast so šunkou a syrom
Toastový chleba z oboch strán potrite tenkou vrstvou masla a položíme naň plátok šunky, syra ...
Pečená krkovička s červenou kapustou a zemiakovou knedľou
Je to ďalšie z jedál, ktoré sú v našej rodine obľúbené. Nie je to síce...
Cuketové placky so slaninou
Recept z babkinej kuchárskej knižky na môj spôsob. Väčšinou sa tam neuvádza gramáž, ...
Bravčové v chrenovej omáčke
Nerobím to často, lebo pri strúhaní chrenu slzím..... ale je zdravý. A keď už plačem,...
Karé na horčici
Jedno z našich obľúbených... moja mama to kedysi volala znojemské... davala tam aj varené vajičko, ...
Sýta bravčová kapsa
Zima si nechce dať povedať, tak som si spomenula na jedno zimné jedlo. Po jeho...
Silvestrovská kapustnica
Bravčové koleno dáme uvariť v osolenej vode s korením a bobkovým listom. Na rozpálenom oleji alebo masti speníme nadrobno...
Srdce na smotane
Jedna z najchutnejších vnútorností je práve srdce, je jedno či hovädzie, bravčové alebo akékoľvek iné....
Krkovička s pažítkovou omáčkou a novými zemiakmi
Pridávam další recept z mojej zbierky pohodlného a rýchleho nedeľného varenia.
Plnené zapekané žemle
Zostalo mi údené, aj dvojdňové žemle... :) a rýchla a jednoduchá večera zo zvyškov bola o...
SAČ - bravčová krkovička po bulharsky na Slovensku
Niekoľko rokov po sebe sme boli v Bulharsku a vždy sme sa tešili na toto jedlo...
Panenka na hubách s jablkami
Na panvici si roztopíme maslo a orestujeme si na ňom cibuľu, šampiňóny a jablká. Zalejeme...
Strapačky s kyslou kapustou a opečenou bravčovinou
Podľa zvykov, dodržiavaných pod Tatrami, toto jedlo patrí do chladného až zimného obdobia. Začiatkom...
Patizónové placky
Patizón aj zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Ešte pred strúhaním zbavíme patizón jadrovníka.
Levočská špecialita
Očistíme si cibuľu, nakrájame na kocky a speníme na oleji, pridáme kapustu a chvíľku podusíme....
Bravčové karé na cibuľke
Tento recept som len dnes vymyslela. :-) a veľmi chutil mojej rodine.
Šťavnaté holandské rezne
Holandské mleté rezne sú veľmi obľúbené, lebo sú šťavnaté a mäso je doplnené poriadnou porciou syra....
Csabai kolbász - čabajská klobása
Po klobáskach sa ideme utlcť, najmä po tých pikantných madarského typu, a o čabajke ani...
Polnočný plnený rezeň
"Tak by som si dala čerstvý bravčový rezeň"! S nevinnosťou jej danou zašepkala moja sladká polovička....
Steaky z panenky s opečenými zemiakmi, zeleninou a šampiňónovou omáčkou
Panenku umyjeme, osušíme a zbavíme blán. Nakrájame na asi 6 cm časti, použil som...
Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami
Mäso so zeleninou je vždy dobrá chuťová kombinácia, pridala som voňavé suchohríby, koreniny, na...
Ražniči z bravčového mäsa s cherry paradajkami
Mali sme chuť na niečo fajnové, rozhodla som sa pre bravčové ražniči. Nemali sme...
Mäsovo - hubová mačanka
Mačanka je tradičným východniarskym jedlom a má aj mnoho podôb. Aj ja som tu už jednu(raňajkovú) pridala....
Bravčové soté s lečom a zemiakovou plackou
Na rezance nakrájame 300 g bravčoveho mäsa. Na oleji orestujeme 1 nadrobno nakrájanú cibuľu a 2...
Studený pochúťkový šalát
Parizsky, vlassky, pochutkovy , ... su rozne variacie tohto chutneho salatu. Ja som si zvykla robit ho...
Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou
Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.
Chebureki
1 hrnček = 250 ml. Cesto: Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiesime a cesto necháme cca...
Karé na kyslej kapuste so slaninou a bryndzou
Bravčové karé si naklepeme, osolíme, okoreníme a plátky krátko opečieme z oboch strán na oleji....