Foto: frezia68
Marinujem aspoň 4 hod.,ale výhodou je,že sa môže marinovať aj viac dní a vyberáme podľa potreby na pečenie,dusenie,či grilovanie,ako sa komu páči a chutí.Marinády Zobraziť celý popisMarinujem aspoň 4 hod.,ale výhodou je,že sa môže marinovať aj viac dní a vyberáme podľa potreby na pečenie,dusenie,či grilovanie,ako sa komu páči a chutí.Marinády sú rôzne,aj na Vareche je ich asi dosť a tiež ich mením,ale touto pikantnou možná niekomu ulahodím.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 - 4 ks |
|
Marináda: | |
5 lyžíc |
|
2 lyžice |
|
2 lyžice |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
5 strúčikov |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Krkovičku som narezala na tenšie plátky,takže som nenaklepala.Trocha som posolila,okorenila,okraje netrebalo narezať,bola krásne vykostená a odblanená.
-
2
Pripravila som marinádu do zapekacej misky. Kto nemá rád veľmi pikantné,vynechá čili,alebo si dá domáci,sladký kečup.Ja som nemala,ale som kúpila bezlepkový,takže marinádu som dobre vymiešala...
-
3
... a pridala som k nej krkovičku,poobracala som každý kus,prikryla potravinárskou fóliou a nechala cez noc v chladničke,nech si naberie chute.
-
4
Pred pečením som nakrájala veľkú cibuľu na krúžky(lebo mám rada veľa cibule),dobre pomiešala,pridala asi 4 lyžice vody,cibuľu som dala pod mäso,aby sa nespálila a dala misu do vyhriatej rúry na 200°C. Za 10 min. som znížila teplotu na 180°C a pomaly piekla ešte asi 50 minút.Potom som mäso obrátila a ešte asi 25 min. som dopekala do lákavej zlato-hnedej farby. A pretože zapnutú elektrickú rúru treba využiť,do iného pekáča som dala upiecť rozštvrtené zemiaky,posypala soľou a rascou.Roztopila som trocha ghé a zemiaky v tom poobracala.
-
5
Naložená kapusta v súdku je už kyslá tak akurát,tak som postrúhala jablko,zmiešala s kapustou a len tak,bez dusenia bola výbornou prílohou. Ak som niekomu pošteklila chuťové poháriky a niekedy vyskúša,tak želám DOBRÚ CHUŤ a všetkým pekný deň!
-
6
A ešte milý,jesenný obrázok zo záhrady priateľky,
-
7
...ktorá ráno vybehne do záhrady a pozbiera si masliaky na raňajkovú praženicu a obedňajšie rizoto :-). Ja obdivujem jej krásnu záhradu,jej usilovnosť a tíško závidím,ako ešte vládze obhospodáriť a udržiavať...
-
8
... tú veľkú záhradu aj po jarných záplavách,že aj susedia obdivujú,lebo dominantou sú kvety,ale aj rôzna zelenina,zemiaky a pravidelne sa ujde aj mne :-))). Všetkým,ktorí došli až na koniec,želám krásne babie leto a ja idem do ulíc,lebo ten ( pre mňa výnimočne) sýty obed treba rozchodiť :-)
Ja obdivujem tento recept a nahlas závidím. Od začiatku do konca nemá chybu. Ľen tote bandurki, tote bandurki. Šak znaš jaki som. Vynecham a budze. Odkrojim poradny falat chľeba. Včera som še vracel z vichodu a tak to vipatra že pujdzem nazad. Ostal aspoň jeden falatek pre mňa? Pre istotu som uložel do knižečki kucharskej a Tebe davam 10*. Znam že še neda ale dal som. Šumny večar ci prajem.
@frezia kup si tamari sojovu omacku, je bezlepkova a chutovo taka ista ako lepkova.
Vyskusam tvoj receptik, ale musim pomiesat krkovicku s kare, lebo moja polovicka je fajnova :)