Pikantná marinovaná krkovička fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 7. novembra 2014
Pikantná marinovaná krkovička (fotorecept)
Foto: frezia68

Marinujem aspoň 4 hod.,ale výhodou je,že sa môže marinovať aj viac dní a vyberáme podľa potreby na pečenie,dusenie,či grilovanie,ako sa komu páči a chutí.Marinády Zobraziť celý popisMarinujem aspoň 4 hod.,ale výhodou je,že sa môže marinovať aj viac dní a vyberáme podľa potreby na pečenie,dusenie,či grilovanie,ako sa komu páči a chutí.Marinády sú rôzne,aj na Vareche je ich asi dosť a tiež ich mením,ale touto pikantnou možná niekomu ulahodím.

4
porcie
20 minút
príprava
85 minút
na 180 °C

Suroviny

3 - 4 ks
Marináda:
5 lyžíc
2 lyžice
2 lyžice
1 lyžička
1 lyžička
5 strúčikov
podľa chuti
1 ks




Postup

  1. 1

    Krkovičku som narezala na tenšie plátky,takže som nenaklepala.Trocha som posolila,okorenila,okraje netrebalo narezať,bola krásne vykostená a odblanená.

    Pikantná marinovaná krkovička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som marinádu do zapekacej misky. Kto nemá rád veľmi pikantné,vynechá čili,alebo si dá domáci,sladký kečup.Ja som nemala,ale som kúpila bezlepkový,takže marinádu som dobre vymiešala...

    Pikantná marinovaná krkovička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... a pridala som k nej krkovičku,poobracala som každý kus,prikryla potravinárskou fóliou a nechala cez noc v chladničke,nech si naberie chute.

    Pikantná marinovaná krkovička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pred pečením som nakrájala veľkú cibuľu na krúžky(lebo mám rada veľa cibule),dobre pomiešala,pridala asi 4 lyžice vody,cibuľu som dala pod mäso,aby sa nespálila a dala misu do vyhriatej rúry na 200°C. Za 10 min. som znížila teplotu na 180°C a pomaly piekla ešte asi 50 minút.Potom som mäso obrátila a ešte asi 25 min. som dopekala do lákavej zlato-hnedej farby. A pretože zapnutú elektrickú rúru treba využiť,do iného pekáča som dala upiecť rozštvrtené zemiaky,posypala soľou a rascou.Roztopila som trocha ghé a zemiaky v tom poobracala.

    Pikantná marinovaná krkovička (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naložená kapusta v súdku je už kyslá tak akurát,tak som postrúhala jablko,zmiešala s kapustou a len tak,bez dusenia bola výbornou prílohou. Ak som niekomu pošteklila chuťové poháriky a niekedy vyskúša,tak želám DOBRÚ CHUŤ a všetkým pekný deň!

    Pikantná marinovaná krkovička (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A ešte milý,jesenný obrázok zo záhrady priateľky,

    Pikantná marinovaná krkovička (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...ktorá ráno vybehne do záhrady a pozbiera si masliaky na raňajkovú praženicu a obedňajšie rizoto :-). Ja obdivujem jej krásnu záhradu,jej usilovnosť a tíško závidím,ako ešte vládze obhospodáriť a udržiavať...

    Pikantná marinovaná krkovička (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ... tú veľkú záhradu aj po jarných záplavách,že aj susedia obdivujú,lebo dominantou sú kvety,ale aj rôzna zelenina,zemiaky a pravidelne sa ujde aj mne :-))). Všetkým,ktorí došli až na koniec,želám krásne babie leto a ja idem do ulíc,lebo ten ( pre mňa výnimočne) sýty obed treba rozchodiť :-)

    Pikantná marinovaná krkovička (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

mariamka
dakujem za pekny recept, krkovicka urcite! s kecupom si poradim, uz tiez ho nejak nemusime, ale kapustu, tu duplom! navyse mam vlastnu vykvasenu, tak sa tesime z nej,, tie posledne fotky ma dostali,, naozaj krasne "videnie" :)
evusik
nechala by som sa ponúknuť :) a koniec tvojho receptu je ozaj krásny... aj u nás je to tak, najprv večera potom prechádzka, psovi je úplne fuk, že vonku smoklí :)
sracz
... nuž čo povedať, @frezia68 milá GemerŠanka zos PO! Krásny ***** rcp, ktorým PROVOKUJEŠ, ale milo! Ty dobre vieš, že bravčová krkovička je moja srdcová slabosť a tu ju v celku nedostanem ani za živého Svätého! Tak si aspoň potešila moje oči a "rozslintala" dušičku "gurmánskeho fajnšmekra"! Ďakujem a srdečne pozdravujem!
yogicek
Milá @frezia68
Ja obdivujem tento recept a nahlas závidím. Od začiatku do konca nemá chybu. Ľen tote bandurki, tote bandurki. Šak znaš jaki som. Vynecham a budze. Odkrojim poradny falat chľeba. Včera som še vracel z vichodu a tak to vipatra že pujdzem nazad. Ostal aspoň jeden falatek pre mňa? Pre istotu som uložel do knižečki kucharskej a Tebe davam 10*. Znam že še neda ale dal som. Šumny večar ci prajem.
frezia68
@marcel83 :verím,nie každý má rád a ešte z obchodu.Ale ja ľúbim túto marinádu,no ak príde brat,tak med a kečup vynechávam a pridávam cesnak :-)
frezia68
@zitar :dobre,ako dobre...akosi sa necítim najlepšie a zistila som,že sójová omáčka obsahuje pšenicu.Práve som poprosila Andrejku,nech opraví zaradenie do "bezlepkových" ,ale Tebe ďakujem za komentár :-) a ja musím variť lepšie.
frezia68
@mariamka : myslíš tie huby?Kamoška má tam aj ihličnany a pod nimi sa usalašili.A ja chodím aj do lesa a taký úspech nemám.Pravdou ale je,že si chodíme po lesných chodníkoch a tam akosi nerastú,ale nadúvame pľúca a preháňame nohy :-)
frezia68
@evusik : a nám nesmoklilo ani v noci,ani cez deň,užívame si krásne babie leto.A s tým milým havkáčom si ho užiješ aj Ty a nie len slnko,ale aj dažde.Poznám to,mali sme....pekný večer!
frezia68
@sracz : prekvapil si ma,lebo myslela som,že Tvojou srdcovkou sú huby,slanina,klobásy a jadrovníky z paprík :-))),takže krkovička a ponúkajú len narezanú?Až sa vrátiš domov,budeš sa vyžívať v mäsiarstvach,tu dostať skoro všetko.Ďakujem za milý komentár a pekný pozdrav do tej diaľky :-)
paploska
aj mňa zaujal tento recept. krkovičku síce kupujem 1x v roku, ale stojí za vyskúšanie :-)
frezia68
@yogicek : :-))))) vždy zdvorilý,nezaprieš galantnosť ( vzhľadom k môjmu veku? ) a rozosmeješ ma.Lebo chváliš recept,hoci takých podobných je tu habadej :-) a tote bandurečky su z toteho tanira najsamlepše,aj s kvašnu kapustu.Podzelime še,Tebe karkovička a mne ostatek :-))). Nenašla som dzešec,len pejc *****,ale dzekujem :-)
frezia68
@paplo ška:neviem,či dobre pamätám,že máš alergiu na mlieko,či lepok?Lebo ak lepok,vynechaj sójovú....ďakujem :-)
afataga
tiez sa prihovaram za "bez kecepu", inak super, to chodenie na masliaky do zahrady doverne poznam aj ja :-)
paploska
frezia dobre pamätáš. všetky recepty si prispôsobujem :-), ale ďakujem za upozornenie
havino
ďalšia dobrota z krkovičky, na tom tanieri to spieva @frezia , ja aj kečup dva krát do roka zjem, nemám problém a to vaše hutorenie s @yogickom , by som čítala do rána :-) rada také, aj jedlo, aj hutorenie, aj som sa pousmievala pri čítaní :-)
frezia68
@afataga :máš štedrú záhradu.....a kečup je dobrovoľný,aj štipľavé nemá každý rád ,takže každý podľa seba:-) a ďakujem za nakuknutie.
frezia68
@havinko milá,rada Ťa čítam.Ty zo zdvorilosti aj to zješ,čo veľmo nechutí?Veď kečup vynechaj a ušetri na špagety......ja mám ku kečupu kladný vzťah.Niekedy dávno,keď som dosť často cestovala lietadlom,tak letušky mi ulahodili paradajkovou šťavou a dosť sa divili,lebo každý pomarančové džúsy a pod. Paradajky domáce a čerstvý hrášok vymením za rezne,krkovičky a aj za slivkový koláč s makom,ktorý hocikomu neprepustím :-))),ďakujem za pristavenie.
kukulienka71
veľmi chutne to vyzerá, @frezia68 , taká som hladná pri pohľade na tvoje fotky! a to som teraz jedla kúsok údenej klobásky:-) páči sa mi tá marináda, ukladám a už sa teším na fajnovú krkovičku!
slawi
Super receptik, ja mam tiez rada s kecupom :)
@frezia kup si tamari sojovu omacku, je bezlepkova a chutovo taka ista ako lepkova.
Vyskusam tvoj receptik, ale musim pomiesat krkovicku s kare, lebo moja polovicka je fajnova :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia