Bravčové na zeleninke fotorecept

charllote - fotkacharllote, 12. októbra 2015
Bravčové na zeleninke (fotorecept)
Foto: charllote

Tento recept bol mojou improvizáciu :) vznikol vlastne tak že som otvorila chladničku v ktorej som mala dosť zeleniny a trebalo ju nejak využiť tak som vybrala bravčové mäsko a recept bol na svete :) ešte by som chcela povedať že robím celkom jednoduché recepty a to najme pre ľudí čo nevedia veľmi dobre variť tak ako ja :) inšpirujte sa od mňa ja sa budem inšpirovať od vás :)

2-3
porcie
10 minút
príprava
40-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g 4 plátky
2 hrnčeky
6 ks
6 ks
1 ks
3 ks
1 PL kopcovitá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Názorná ukážka surovín :) množstvo je v popise tento obrázok je ilustračný Takže umyjeme si zeleninku, cibuľu si nakrájame na malé kocky,papriku tiež na kocky, šampiňóny na plátky a paradajky na mesiačiky :)

    Bravčové na zeleninke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ako prvú si orestujeme cibuľku na masle do zlatista, ja robím pomaly všetko na masle dodáva to lepšiu chuť aspoň pre mňa ale samozrejme pridala som tam aj kvapku oleja :)

    Bravčové na zeleninke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    medzitým ako sa nám robí cibuľka tak si opláchneme mäsko a pokrájame ho na kocky,samozrejme môže sa pokrájať aj na rezance kto ako ma rád :)

    Bravčové na zeleninke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ak je už cibuľka orestovaná do zlatista pridáme k nej mäsko aby sa opražilo a zacelilo,takže mäsko sem tam premiešame kým sa nezacelý

    Bravčové na zeleninke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ak je mäsko zacelené okoreníme si ho,pridáme soľ,čierne korenie,papriku a premiešame

    Bravčové na zeleninke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    keď už je okorenené pridáme prevarenú vodu premiešame a nechcame na pomalšom plameni dusiť ,dáme aj pokrievku

    Bravčové na zeleninke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    medzitým ako sa nám mäso dusí tak si pripravíme ryžu :) ja kedže ešte neviem až tak dobre variť a ryža sa mi nikdy nedarila :D začala som ju robiť na šálky...čiže som robila 2 šálky ryže na 4 šálky vody tento spôsob je jednoduchý a vychádza :) ja som napr. robila teraz 2,5 šálky ryže na 5 šálok vody :) *poznámka ryžu som nepremývala pretože kupujem ryžu priamo na použitie umytú

    Bravčové na zeleninke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ryžu sme si opražili na oleji ja ryžu skúšam ked je horúca vtedy ju zalejem s vodou ,..tak ryžu si zalejeme s vodou,okoreníme a zakryjeme :) robíme ju na najnižšom plameni pomaličky

    Bravčové na zeleninke (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ryža sa nám varí a teraz sa ideme venovať mäsu :) do mäska si pridáme šampiňóny premiešame a znovu zakryjeme

    Bravčové na zeleninke (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    keď sa už šampiňóny "udomácnia" v tej omáčke tak pridáme paradajky znovu premiešame a zakryjeme ..ešte taká poznámka že kto nemá rád šupku z paradajok v omáčke tak si paradajky dajte do vriacej vody a šupku stiahnite :) alebo si môžte dať paradajky z konzervy

    Bravčové na zeleninke (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    po 20 minútach si skontrolujeme ryžu ktorá už pri pohľade vyzerá že bude hotová ja pozerám hlavne zo spodu či tam ešte je nejaká voda ked není a ryža je ešte trošku vlhká vypnem ju a ona dôjde v tom teple sama lepšie ako keby sa mala pripáliť

    Bravčové na zeleninke (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    takže ako poslednú pridávam do mäska papriku..ja mám rada ked sa paprika úplne nerozvarí ,no niekto má možno rád ak je úplne rozvarená každý podľa svojej chuti takže to je na vás :) nechám ju tak zhruba 5-7 minút a potom už len ochutnám pridám ešte korenie čo tomu chýba a zahustím s 1PL kopcovizou múky a trochou vody...niekedy ani zahusťovať netreba lebo ta zeleninka tu omáčku zahustí sama ale to záleži od množstva pre koľko osôb robíte,koľko omáčky chcete atd :)

    Bravčové na zeleninke (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    a jedlo je na svete už len ho pekne naservírovať čo mne zatiaľ pekne nejde :D no ale každý sa učí :) Dobrú chuť ;)

    Bravčové na zeleninke (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
mäsko na šťave a ryža je jedno z mojich obľúbených jedál .. dobré, jednoduché, i keď by som vynechala papriku, v uvarenom stave ju moc nemusím :))
Mäso na zelenine so šťavou občas robím, niekedy aj hovädzie alebo hydinové, aj zeleninu obmieňam, obohatí tú šťavu a zmení chuť. Muž veľmi ryžu neje ( vraj mu stúpa po nej cukor), občas robím cestoviny alebo tarhoňu. Mimochodom, píšeš, že si to robila zo stehna, ale ja tam vidím - ak sa nemýlim - karé.
ďakujem všetkým veľmi krásne za komentáre :) potešili ste ma :) určite si cenim vaše komentáre a z každej rady si vezmem niečo :) dúfam že časom budem variť lepšie a lepšie naozaj dakujem :)

Pridaj komentár k receptu: