Krkovička v majonéze

remcula - fotkaremcula, 28. marca 2011
Krkovička v majonéze
Foto: remcula

Tato krkovička je bezesporu kalorická bomba. Kdo má však rád vepřové maso, tak tuto úpravu jednou za čas můžu opravdu vřele doporučit. Případná návštěva Zobraziť celý popisTato krkovička je bezesporu kalorická bomba. Kdo má však rád vepřové maso, tak tuto úpravu jednou za čas můžu opravdu vřele doporučit. Případná návštěva určitě nepohrdne.

2
porcie
10 minút
príprava
70 minút
na 180  °C

Suroviny

2 řízky
2 kusy na kolečkana kolečka
200ml-menší sklenice
200g  -může být i eidam
podle potřeby
podle potřeby
podle potřeby




Postup

  1. 1

    Maso mírně naklepeme, posolíme, posypeme kmínem, majoránkou a vložíme do pekáče. Každou krkovici potřeme majonézou-cca 4 mm vrstvou, na každý kus krkovice nakrájíme jednu cubuli na kolečka.

    Krkovička v majonéze - obrázok 1
  2. 2

    Na každý kus masa nastrouháme 100g Goudy, nebo Eidamu.

    Krkovička v majonéze - obrázok 2
  3. 3

    Pekáč uzavřeme alobalem, nebo poklicí a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 50 minut. Po 50 minutách odstraníme alobal-(poklici), výkon trouby dáme na 250 stupňů a pečeme na barvu ještě 10 minut. (pokud máme, použijeme horký vzduch, nebo gril) Jako přílohu si můžeme udělat různě upravené brambory. Vynikající jsou na kolečka nakrájené, v troubě upečené a potřené česnekem.

Diskusia k receptu

jody
Tak toto ma uz dlho laka vyskusat. Ale stale sa akosi bojim tej majonezy. A vyslo ti to nadherne, len mi tak slinky tecu... :-) Este ma napadlo, nie je tomu syru dlho 50 minut? Ja by som ho mozno nechala len zapiect nakoniec...
remcula
@jody , ne není!! Vlastně 60 minut. Když to máš pod poklicí, nepodléváš nijak vodou, ale já nedůvěřivá jsem asi 1 dcl dala. Po 50 minutách je to tzv udušené a těch 10 minut je tak akorát na to, aby sýr a všechno ostatní zrůžovělo tak akorát.
ubka
Výborné! tiež som mala obavy či to nebude prehnane sýte s tou majonézou, ale bolo to fakt chutné a malo úspech aj u ostatných jedlíkov:-)vynechala som majoránku, nepodlievala som.
remcula
@ubka , ježkovy oči, ty už jsi to stačila vyzkoušet? Čumím, jak puk v brance a díííky moc!! :-)) Majoránka lze samozřejmě vynechat!
kata50
To foto je také krásne, že iba sa doňho zahryznúť. :-))
egreska
ja som to už tiež robila ,ale u nas sa to s uspechom nestretlo ,pre nas strašne mastné,nechutilo nam to :-( ale nikoho neodrádzam ,každý nech si to vyskúša na svojom jazýčku ...100 ludí-100 chutí
remcula
Děkuji. @egreska , samozřejmě, každému nemusí chutnat, je to malinko podobné například masu na šlehačce. někdo si udělá třeba jen brambory na šlehačce a stačí mu to a už nemusí maso.
danculka
krkovička je mastnejšia,ale každý podľa seba si zvolí mäsko,ale už to nebude celkom ono...
rolfynka
no to urcite musi byt dobre a mam v nedelu postarane o obed dakujem mnam
remcula
@danculka , já myslím, že by to klidně šlo i z kýty, není tak tučná a právě ta majonéza se postará o šťavnatost.
@rolfynka , budu moc ráda, když dáš vědět, jestli vám to chutnalo.
julica
Vyzerá to nádherne, tak na potlačenie chuti som vypočítala kalorickú hodnotu jednej porcie bez prílohy - s tou kopu syra a majonézy má jedna porcia mäsa viac ako 6 000 kJ. Za to to nestojí, lebo také množstvo kalórií nesplálite ani počas osemhodinovej prechádzky! :) o ou
havino
krásne to máš, ja som tiež raz robila niečo takto podobne,ale s tatárkou, dobre to bolo
hannah22
uložené, a raz za rok to môžeme risknúť nie ?..... :))
remcula
Díky. Holky, já celý život nedělám nic jiného, než počítám kalorie a popravdě mám pocit, že mi už ze zadku leze mrkev ..... :-(
evanaaa
Remcula, máš pravdu, naši predkovia kolórie nerátali a jedli väčšinou " vypasenú " bravčovinku a produkta z nej, najmäslaninku a bolo aj tak dobre, dokonca nepriberali. U nás v robote ( v časoch, keď som robila ) baby držali diéty na body a zistili, že napr. slaninka má 0 bodov. A čo je dobré, dá sa jesť, čo je len zdravé, tiež každému nechutí. Opr. - kalórie,.....produkty... .
remcula
@evanaaa , já tady nechtěla šířit tyhne názory, ale naprosto s tebou sohlasím. Staříček mého přítele nikdy nic jiného nejedl. Domácí sádlo, v něm domácí klobásy, jelita, jitrnice, bůček a já nevím, co ještě. Dožil se vysokéhgo věku a jeho dcera, odchovaná na stejné "dietě" se letos, pokud Bůh dá dožije 90 let. tak, kde je chyba, vážení? Nabraly se ze sádla klobásy a staříček si sádlo vždy ještě vetřel do vlasů a do smrti měl jen pár stříbrných nitek. Kde je pravda? Já fakt nevím, dnes počítáme úplně všechno. Chyba bude holky jinde..
julica
@remcula , a boli obézni? Vari má nejaký obézny človek plnohodnotný život? Toto všetko sú faktory, ak má niekto dlhovekosť v rodine, jeho štartovacia čiara je popredu, aj keď napríklad fajčí, pritom nikto nepochybuje o tom, že fajčenie zdraviu neprospieva. Na takýchto individuálnych skúsenostiach sa pravidlo postaviť, žiaľ, nedá.
marianne69
....toto spravim na sobotu,mojej polovicke sa to velmi paci a moja 50 kg dcera aspon priberie:-)))lebo robi vsetko mozne,aby pribrala a nedari sa jej:-)taketo majonezove ona miluje,majonezu zblajzne za tyzden sama,nestihame dokupovat...ta ti bude remculka za tento recept vdacna:-)))ako ju poznam, bude jej oblubeny...syr a majoneza to su jej dve milovane veci,mazala by si ich aj na acylpyrin:-)))
remcula
Nebyli!!! Staříček umřel a měl nějakých 70 kg na 178 cm a matka mého přítele má taky tak nějak a váží kolem 65 kilo a celý život holduje hlavně sladkému jídlu.
remcula
@julica , bylo to určeno tobě. myslím ta odpověď. Souhlasím s tou váhou, bohužel, někdo může jíst, kolik chce a někdo i z vody přibere a fakt to tak je.
julica
@remcula , niekto ano, ale takych pripadov, myslim rodovo tucnych ludi, je velmi, velmi malicko. Skor tato veta sluzi na ospravedlnenie tych, co su tucni a chcu jest tucne jedla, tak si povedia "ja aj tak priberiem aj zo vzduchu" a napchavaju sa dalej. ten dedko s babkou mali asi super metabolizmus a vela pohybu, co sa o ludoch dnesnych cias povedat neda.
enerrgizer
majonéza je vlastne len olej s vajcom...natriem ju na tenko, syr je zdravý, cibuľa tiež, slanina tam vôbec nejde...to je taká "diéta", ktorá raz za rok určite neuškodí :-) určite to chcem ochutnať...
remcula
@enerrgizer , díky. Já takové jídlo často nevařím, ale jednou za čas..proč ne? většinou dávám tak 2 lžičky oleje pod maso.
tornadolue
Ja by som sa povodne nezapojila do debaty, lebo sa ma krkovicka netyka, ale bavite sa tu o priberani...tak ja patrim k tym, ktori mozu zjest hocico a nepriberu. Teraz uz nie, ale jedavala som majonezove salaty, torty, zakusky a nic, kila nikde. A zamestnanie sedave. @marianne69 ja som na tom podobne ako tvoja dcera, cely zivot sa snazim nejake to kilo pribrat. Volakedy davno som jedla aj slaninu, klobasy, rezne a pecene bociky a nepribrala som z toho. A ked som maso prestala jest uplne a dala sa na vegetarianstvo, behom par tyzdnov mi nabehli 4 kila, tesila som sa ako mala :) Netvrdim, z by mala byt tvoja dcera vegetarianka, ale ked jej funguje metabolizmus inak ako inym ludom, mozno ani nepriberie z toho, z coho ini ludia :)
marianne69
...@tornadolue ja uz fakt neviem co s tym deckom je,cim viac zje tym je stihlejsia,no proti rozumu....ja keby som 1/3 zjedla z toho co ona, tak mi musia nove zarubne vysekat...ale co,ja mam doma take osadenstvo,ze figura sa neda pri nich drzat,da,ale musis mat zeleznu volu kona.....muffiny,doughnats,slahacky,na dennom poriadku...tak varim pre seba zeleninky a pre nich drevorubacske...ale brata mam takeho ma 56 rokov a cely zivot je stihly a nahana kila,ten zblajzne 5 l hrniec smotanovej fazule s udenym,4 kremese za tym a rano ani deko...uz bol aj na vysetreni,ci pasomnicu nema a nic , zdravy jak repa...
remcula
Holky, já jsem vůbec nechtěla vyvolat takovou diskuzi, moc se omlouvám. Sama mám s váhou problémy celý život a celý život s tím bojuji. Snažím se, jak můžu. Kdysi jsem snědla 2-3 rohlíky, nebo 2 krajíce chleba a ok, zhodila jsem za noc při mejdanu klidně i 3 kila :-)), dnes jím jeden kus pečiva (tmavého), příloh do 200g, jednu lžičku oleje pod třeba kuřecí přírodní řízek, snažím se chodit na procházky rychlejším tempem cca 1-2 km denně, jsem astmatik a nejde to moc dobře, mám na páteři výhřez, takže taky omezení a k tomu všemu bojuji se střídavým tlakem. Aby toho nebylo málo, mám žaludek po vředech a zelenina syrová se mu vůbec nelíbí, tak beru léky, hormony, různá svinstva, to se pak těžko zhazuje. No a když jednou za čas udělám podobné jídlo, tak to zvedne vlnu nevole a mi je to fakt moc líto. Omlouvám se, ale každý musí sám vědět, co může a co nemůže.
tornadolue
@marianne69 tak mi neostava ine, ako popriat, aby ta tvoja pevna vola neopustala :) ja mam aj manzela s rovnako rychlym metabolizmom, tiez zboznuje kremese a vsetko sladke a vidno to na nom nie je... bude to asi nejaky gen. Ale moja sestra si zase postavu musi strazit, ale ona to skor riesi mnozstvom sportu.
marianne69
@remcula prosim Ta, vobec sa nemas za co ospravedlnovat,keby sa mal kazdy ospravedlnovat za kaloricku bombu co tu prida a veruze ich tu je,toto nie je stranka o zdravom stravovani ,kazdy si tu najde to svoje,kto chce nech vari,kto nie, nech necha tak....
julica
@remcula , ale dúfam, že sa na mňa nehneváš, ja len rada počítam :) športu zdar a krkovičke zvlášť :)
marianne69
....tak som krkovicku @remcula upiekla ,akurat sme po obede....ja som s toho len uzdibla,aby som vedela aku ma masko chut a poviem,ze chutne to bolo,ale moji dvaja doma sa oblizovali az za usami,dcera hovori,ze ta mam pochvalit za recept,az jej ho odlozim,ze ho ukuchti pre seba a priatela aj ona:-)ale nemala som goudu syr,pouzila som cheddar.... papali s varenymi zemiackami a kapustovym salatom s mrkvou ...
rolfynka
remculka ta krkovicka nema chybu akurat sme sa najedli a hned ti pisem vynikajuce dakujem no musim aj ja vam poslat volake svoje recepty tak zatial papa 100 bodov
parisienne
dnes som vdaka tomuto receptu zozala velky uspech, dakujem :) mozem len odporucit a aj ked tam ide majoneza tak si myslim ze sa to mierne vyrovna tym ze tam nejde ani kvapka oleja :)
remcula
@parisienne , moc děkuji za vyzkoušení a jsem moc ráda, že chutnalo. Já si myslím, že tučné nejíme pořád, aspoň já určitě ne a jednou za čas se nic neděje:-)
katka78
@remcula ďakujem za recept, môjmu mäsožravcovi takto upravená krkovička veľmi chutila!


salinka
Vyskúšané, strávené:-) Pre istotu som potom v pokluse prebehla tri chotáre:-) Ale stálo to za to, výborné:-)


kaja14
Veľmi pekne ďakujem za recept, veľmi chutilo !!!!
Málinko som upravila postup - mäsko som neklepala, podliala som ho vodou a syr som zapiekla až po odkrytí.
Bolo nenormálne šťavnaté :-)
Podávala som s trochu omastenými a popučenými zemiakmi. Ako príloha brusnicový hustý kompót. Varím minimálne 35 rokov, vždy dostanem pochvalu, ale terz bola mimoriadna :-)
kucharka
Mila @remcula , dnes u nás bola krkovička podľa teba... a to sme si teda pochutili, úplná nebeská papanica :-))
A k tomu grilované zemiaky. Celá rodina ďakuje za recept.


1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia