Foto: andrealack
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
150 g |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 - 3 ČL |
|
1 kvapka |
|
Postup
-
1
Očistenú cibuľu pokrájame a speníme na masti spolu s drvenou rascou. Potom pridáme nakrájané hovädzie mäso miešame a po 20 minútach pridáme bravčové mäso, čierne mleté korenie, mletú sladkú papriku, soľ a premiešame.
- 2
Podusíme a pridáme petržlen, celé zemiaky (na zahustenie ) a zalejeme studenou vodou. Prikryjeme pokrievkou a počas varenia občas premiešame. ( Studenú vodu už nedolievame, ak tak iba prevarenú teplú.)
- 3
Približne po 10 minútach varenia pridáme k mäsu petržlen. O trošku neskôr pridáme mrkvu, olúpané paradajky, papriku a ďalej varíme.
- 4
Tesne pred do varením pridáme strúčiky prelisovaného cesnaku, na kocky pokrájané zemiaky.
- 5
Podľa chuti guláš ochutiť kvapkou pálivej omáčky Mad Dod 357. Ak sú už zemiaky mäkké, máte vynikajúci guláš hotový. Prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
* * * * *