Gulášová polievka

andrealack - bez fotkyandrealack, 15. júna 2015 11:06
Ďalšie recepty »
10
porcií
30 min
príprava
90 min
tepelná úprava

Suroviny

150 g
150 g
2 ks
2 strúčiky
3 ks
3 ks
1 PL
1 ks
1 ks
5 ks
2 ks
1 PL
1 ČL
1 ČL
2 - 3 ČL
1 kvapka
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Očistenú cibuľu pokrájame a speníme na masti spolu s drvenou rascou. Potom pridáme nakrájané hovädzie mäso miešame a po 20 minútach pridáme bravčové mäso, čierne mleté korenie, mletú sladkú papriku, soľ a premiešame.

  2. 2

    Podusíme a pridáme petržlen, celé zemiaky (na zahustenie ) a zalejeme studenou vodou. Prikryjeme pokrievkou a počas varenia občas premiešame. ( Studenú vodu už nedolievame, ak tak iba prevarenú teplú.)

  3. 3

    Približne po 10 minútach varenia pridáme k mäsu petržlen. O trošku neskôr pridáme mrkvu, olúpané paradajky, papriku a ďalej varíme.

  4. 4

    Tesne pred do varením pridáme strúčiky prelisovaného cesnaku, na kocky pokrájané zemiaky.

  5. 5

    Podľa chuti guláš ochutiť kvapkou pálivej omáčky Mad Dod 357. Ak sú už zemiaky mäkké, máte vynikajúci guláš hotový. Prajem dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist