Gulášová polievka

andrealack - bez fotkyandrealack, 15. júna 2015
10
porcií
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
150 g
2 ks
2 strúčiky
3 ks
3 ks
1 PL
1 ks
1 ks
5 ks
2 ks
1 PL
1 ČL
1 ČL
2 - 3 ČL
1 kvapka




Postup

  1. 1

    Očistenú cibuľu pokrájame a speníme na masti spolu s drvenou rascou. Potom pridáme nakrájané hovädzie mäso miešame a po 20 minútach pridáme bravčové mäso, čierne mleté korenie, mletú sladkú papriku, soľ a premiešame.

  2. 2

    Podusíme a pridáme petržlen, celé zemiaky (na zahustenie ) a zalejeme studenou vodou. Prikryjeme pokrievkou a počas varenia občas premiešame. ( Studenú vodu už nedolievame, ak tak iba prevarenú teplú.)

  3. 3

    Približne po 10 minútach varenia pridáme k mäsu petržlen. O trošku neskôr pridáme mrkvu, olúpané paradajky, papriku a ďalej varíme.

  4. 4

    Tesne pred do varením pridáme strúčiky prelisovaného cesnaku, na kocky pokrájané zemiaky.

  5. 5

    Podľa chuti guláš ochutiť kvapkou pálivej omáčky Mad Dod 357. Ak sú už zemiaky mäkké, máte vynikajúci guláš hotový. Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

redenc
To je pre koľkých? Tých 300 g mäsa tak pre troch dietárov, však?
sracz
... ak sa jedná o "danie si", platí to aj o mne; už som v zástupe aj s čistým "eschusom" a veľkou lyžicou!!!
waocipa
aj ja čakám v šoru na svoj prideľ-ukladám 5* dávam
používateľ nemá avatar
mb
mb
mam rad takuto gulasovu polievku, dakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia