Fašírky so zemiakmi na kyslo
Zmiešame pomleté bravčové mäso, cesnak, strúhanku, vajíčka a korenie. V dlaniach vytvarujeme fašírky...
Srdce na smotane
Jedna z najchutnejších vnútorností je práve srdce, je jedno či hovädzie, bravčové alebo akékoľvek iné....
Boršč
Zdravý polievko - obed zo surovín najmä zo záhradky. Reálny ruský či ukrajinský boršč som ...
Maďarský guláš
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, na kocky pokrájané mäso a podlejeme...
Pizza na kameni
dlho som skúšal rôzne recepty na pizzu... až raz som zistil, ktorý je ten pravý, ...
Krkovička v hořčičné omáčce s kluskami
Krkovičku nakrájíme na čtyři plátky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi...
Nebeská dobrota Orfeus...
do rozmiešaného vajíčka pridáme syr nastrúhany, nakrájanu šunku, soľ a korenie...
Grilované rebierka
Na prvú marinádu zmiešame koreniny a soľ s olejom. Marinádou dôkladne potrieme rebierka. Zabalíme ich...
Kapustnica s guľkami
Túto kapustnicu robím veľmi často, je vynikajúca a čím viac ju prihrievam, je lepšia a...
Sedliacky obed
Tento pokrm mám nesmierne rada. Pripravovali ho moji rodičia. Je jednoduchý na prípravu, netreba...
Zapečena krkovička so syrom a smotanou
Recept je trocha pozmenený z podobných receptov, výhoda tohto receptu je to , že môžeme si...
Krúpová polievka s údeným bravčovým kolenom
Takto som potešila doma. Varím rada takéto jedlo. Je všetko v jednom hrnci a výsledok...
Chrumkavé vietnamské jarné rolky
Azia ponuka nekonecne mnozstvo jarnych roliek, ale zdaleka najlepsie ake som kedy jedla su tieto chrumkave...
Jednoduchý bravčový perkelt
Asi každý má ten svoj recept na perkelt. Ponúkam Vám ten môj, ochutnajte.
Strapačky s kyslou kapustou a opečenou bravčovinou
Podľa zvykov, dodržiavaných pod Tatrami, toto jedlo patrí do chladného až zimného obdobia. Začiatkom...
Patizónové placky
Patizón aj zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Ešte pred strúhaním zbavíme patizón jadrovníka.
Rozpečený bôčik
Nedeľný obed som pripravila podľa receptu TV Paprika. Je to rozpečený bôčik pripravený na čiernom pive....
Karé na horčici
Jedno z našich obľúbených... moja mama to kedysi volala znojemské... davala tam aj varené vajičko, ...
Bravčové rolky so špenátom a mozarellou
Bravčove karé nakrájame a vyklepeme, špenátové listy popražíme na olivovom oleji, pridáme soľ a cesnak,...
Novoročné rezne
Mnohí z nás si dávajú predsavzatia do nového roku, čo tak to skúsiť so "zdravými" rezňami....
Bravčový steak s pikantnou brusnicovou omáčkou, teplou šunkou a zemiakovou trávou
V tomto jedle je "dominantná" chuť pikantnej brusnicovej omáčky. Robil som ho už dávno(ako sa tak...
Špízy
Špízy robievam keď potrebujem nasýtiť viac jedákov, pretože môžem použiť rôzne druhy ingrediencií. Je...
Kelové fašírky II
Recept, ktorý tu už mám je obkukaný od mojej mamy... Dobrý, ale fašírky sú...
Šťavnaté špikované karé
Rád pracujem s mäsom vcelku. A pretože viem, že karé po upečení je suché tak som si...
Chilli con carne
To najlepšie chilli con carne by malo byť husté a šťavnaté. S kúskom horkej čokolády je...
Vepřové ražniči se starým postupem
Tak jsem se pokusil splnit slib, který jsem dal Kukulienke. Dost jsem se vracel do...
Taká akože živánska pre moju rodinku
Živánska je jedlo, ktoré sa dá urobiť v prírode, v pahrebe (taká chutí najlepšie), alebo doma v...
Šalát z kyslej kapusty
Milujem šaláty a tento je u nás obľúbený najmä v zime kvôli zásobe vitamínov
Slepý guláš sleepy
Všetko to začalo tým že som si v jednom nemenovanom obchodnom reťazci pri Tesco benzínke kúpil pravý...