Morcadella

iboja - fotkaiboja, 10. apríla 2011

Tento recept som dostala od známych ,je fantastický vhodný na špagety,lasagne,topinky alebo pizzu.Pikantnost sa doplní podla vlastnej chuti.

60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1.5 kg zomlieť
1 kg
1kg
1kg
1kg
25dg
2.5dl
2.5dl
 preosiať
4-5 strúčikov
 podla chuti




Postup

  1. 1

    Bielu fazulku uvaríme zvlášť,všetky ostatné suroviny spolu zomelieme ,dáme variť pomaly do veľkého hrnca ,pridáme aj uvarenú fazulku.Spolu pomaly varíme asi 1.5 hodiny ,naložíme do pohárov a dám do suchého dunstu zakryté do rána . Dobrú chuť prajem

Diskusia k receptu

mapod
Mňam -všetko kde ide mäsko s fazuľou a čili je super. V´daka za recept.
iboja
hej mortadella by vlastne mala byť ako saláma ,ale bežne aj na konzervách je tento názov .....
concord
Čudné. Pomleté mäso sa má variť? Nemá sa to mäso variť zvlášť so zeleninou a potom pomlieť s ostatnými surovinami?
cistinka
"Deko" je nakladač na uhorky a "dunst" je slangový výraz pre nálev :-)))
evusik
mňa tiež zarazil ten názov.... neznamená suchý dunst to, že naplnené poháre horúcou zmesou zavíčkujeme, zkryjeme dekou (čiže nevaríme vo vode) a necháme v teple aby sa viečko chytilo?
iboja
áno suchý dunst je vlastne suchá sterilizácia ako hoovrí evusik,tak to robili naše mamy aj staré mamy ....
tonicka53
ja robím takisto, ale už uvarenú fazuľu nedávam znovu variť na 1,5 hod. /veď načo, keď je uvarená /? iba ju primiešam do uvarenej mäsovo-zeleninovej zmesi, zmes nechám prevrieť-ale len chvíľočku, len čo buble, odstavím,naložím do pohárikov, zavíčkujem a uložím do suchého zábalu /dunstu/ do rána.
evanaaa
Letisia, predbehla si ma, Iboja si mýli názvy, morcadella je mletá zmes na cestoviny a špagety, ako je to aj tu uvedené a mortadella je typická talianska saláma, ale aj tú sme robili v našom prevedení z 2x mletého bôčiku a prísad.
evanaaa
Dopĺňam, takže v konzervách nie je mortadella. Treba si všimnúť pridané suroviny.
letisia
A ja dopĺňam, že ja do domácej morcadelly nedávam fazuľu, ale sóju. Myslím, že tá je aj v originálnych konzervách.
iboja
názov ani nie ja taký dôležitý ale to čo je v hrnci nech je chutné
jdanka
iboja,super recept,idem na dovolenku,takže urobím a budeme mlsať,milujeme špagety s morca dellou. A máš pravdu, názov nie je podstatný,hlavne,že to chutí :-)
giggles
už sa teším na leto plné čerstvej zeleniny a potom vyskúšam ;)
hamham
Neviem čo sa Vám nepáči veď dôležité je ako to chutná a vyzerá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia