
Perkelt z miešaného mäsa
Baranie mäso pokrájame na kocky, bravčový bôčik pomelieme. Bravčové pliecko pokrájame na hrubšie rezance. Na masti opražíme...

Tekvicový prívarok s baraním rebierkom
Baranie mäso osolíme, okoreníme, pridáme rascu, preložíme rozmarínom, pretrieme tukom a necháme deň postáť....

Baraní guláš s opekanými šúľancami
Syry, zemiaky, kapusta, plody a mäso z lesa... kuchyňa liptovských babičiek vlastne vôbec nebola fádna. Zapojili fantáziu, fortieľ...

Baranie kolienko cesnakom a rozmarínom
Kolienko najprv marinujeme, pričom marinádu vytvoríme z rozdrveného cesnaku, soli, oleja a rozmarínu...

Mäsová polievka s ružičkovým kelom
Kelové ružičky očistíme, zbavíme ich zvädnutých lístkov, umyjeme, vložíme do vriacej vody a uvaríme...

Mahsi kusa [plnené baby cukety]
Recept je z arabskej kuchyne. Irak. Nase oblubene jedlo. Pripravujeme ho casto, k...

Pospolitý guláš s haluškami podľa J. Babilona
Guláš je pastierske jedlo (gulyás - pastier stáda) a pretože hovädzina bola vzácna a drahá, v...

Baraní perkelt s kapustou
Baranie mäso zbavíme tuku i blán, dobre umyjeme a pokrájame na kocky. Cibuľu nadrobno posekáme, speníme na...

Hovädzí guláš
Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji osmažíme do zlatistá. Hovädzie mäso odblaníme, nakrájame na kocky a...

Hornozemplínska baraninová jucha
Niečo rusínskeho, niečo poľského, niečo maďarského a veľa svojského rukopisu. Kuchyňa slovenského východu je...

Pečene baranie mäso
Mäso zbavíme prebytočného tuku, umyjeme, osolíme a prešpikujeme prúškami slaniny a cesnakom. Na pekáči rozohrejeme tuk, vložíme...

Azerbajdžanský hrachový hrniec
Hustú polievku, guláš či eintopf robievam pravidelne v sobotu. Tento je jeden z nich...

Bačovský guláš
Z mäsa odrežeme kúsky tuku, nakrájame ho nadrobno a oškvaríme. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme...

Baranie mäso na horčici
Mäso zbavíme prebytočného tuku, pokiaľ možeme vykostímé, umyjeme, osolíme, potrieme horčicou, zalejeme vínom a necháme odležať 24...

Baranie kotlety so zemiakmi
tento recept mi pripomína staré zvodné stravovanie recept kastroliková roštenka

Bačovský baraní špíz na grile
robieval som ho ale namiesto baraniny som použil bravčové pliecko

Baraní paprikáš
Mäso očistíme a oparíme slanou octovou vodou. Potom ho dobre poumývame v studenej vode. Nakrájame...

Mletý/seekh/ kebab na grile
keďže máme grilovaciu sezónu a mne chutí z grilu tak pridávam ďalší obľúbený recept. Doteraz ma nenapadlo...

Baraní rezeň
Baranie mäso odblaníme, pokrájame na rezne, naklepeme, posolíme a posypeme majoránom. Na rozpálenom oleji opečieme pripravené mäso...

Barania polievka s kelom
Do studenej osolenej vody dáme variť umyté baranie mäso. Neskôr pridáme umytý pokrájaný kel, celú...

Baranina na majoráne
Baraninu odblaníme, umyjeme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme jemne nakrájanú cibuľu, pridáme...

Baranie mäso s lečom
Nadrobno pokrájanú cibuľu spenime na tuku, pridáme umyté a na malé kocky pokrájané mäso, osolíme a dusíme....

Baraní zeleninový kebab
Baklažány očistíme, pokrájame na kocky a opražíme ich na oleji, pridáme kocky baranieho mäsa a 15 minút podusíme....

Baranie mäso po alžírsky
Na oleji osmažíme na kocky nakrájané baranie mäso a nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme umyté nakrájané rajčiny,...

Baranie stehno s kalerábovým ragú
Baranie stehno umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry vyhriatej na 160 °C...

Valčeky z baraniny
Mäso odblaníme a zbavíme tuku. Pomelieme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, ochutíme korením, cesnakom,...

Indický Turban
Recept pochádza z kuchárskej knihy konkrétne zo strany 67. Podľa názvu a aj ingrediencií ako uvidíme...
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera