
Bravčové závitky s kyslou kapustou a super omáčkou
Tento recept mám z časopisu život ešte z roku 2003, bol tam pod názvom "Štiavnické mešce",...

Hovädzie po burgundsky
Hovädzie mäso na burgundský spôsob s poriadnou dávkou červeného vína chutí neodolateľne. Tajomstvo jeho dokonalej chuti spočíva...

Staročeský bravčový jazyk
Nie každý je ochotný jesť bravčové jazyky a podobné veci, ale ten kto to ochutnal Vám...

Rýchla misa pre návštevu
Keď sa Vám návšteva ohlási na poslednú chvíľu, treba vybrakovať chladničku a spraviť aspoň nejaké občerstvenie....

Pečená krkovička s červenou kapustou a zemiakovou knedľou
Je to ďalšie z jedál, ktoré sú v našej rodine obľúbené. Nie je to síce...

Moja domáca tlačenka
Vždy ked´začne byť chladno až zimno môj syn má poznámku "mami myslím, že už by mohla tlačenka...

Roláda z mletého mäsa
Túto roládu robievam už roky je velmi dobrá za tepla ale aj za studena ...

Krkovička v hořčičné omáčce s kluskami
Krkovičku nakrájíme na čtyři plátky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi...

Hovädzie na kyslo
Toto je náš starý rodinný recept. Veľmi jednoduchý, veľmi rýchly a veľmi, veľmi dobrý. Možno sa to...

Klobásová bábovka
Viem, že nie každý má rád sladké. Preto dávam k dispozícii recept, ktorý osloví...

Kuracie soté v špenátovej omáčke
Pochúťka môjho synčeka. U nás je špenát obľúbený (najmä vďaka Pepekovi námorníkovi :-)), a tak...

Pomaly pečená bravčová panenka a dubákové rizotto
Túro úpravu bravčovej panenky som sa naučila na jednom príjemnom kuchárskom kurze od šéfkuchára Branislava Križana...

Pečená údená krkovička na kyslej kapuste s ananásom
Recept mám od bývalej kolegyne, ktorá si ho priniesla z Nemecka. Zaujal ma svojou jednoduchosťou,...

Klužská kapusta - smetisko
Ja som pomenovala tento recept ako smetisko, pretože mi z vidličky viseli strapce kapusty. Mám...

Ukrajinské pirohy
Môj dedko pohádzal zo Zakarpatskej Rusi-Ukrajiny a preto ked varím tieto Dedkove pirohy- ako ich doma nazývame...

Teľacie fašírky pečené v rúre
Niekto nedá dopustiť na smažené fašírky, ja nedám dopustiť na pečené. Nemusím sa báť horúceho,...

Pečené stehno z daniela s bôčikom
Naučil ma to jeden skúsený poľovník. Pri pečení diviny mám vraj vždy pridať kus bôčiku...

Mňam mňam mäsko
Umyté a očistené mäso nakrájame na rezance, cibuľu nakrájame nadrobno.

Pečené kuracie pečienky
Nápad piecť kuracie pečienky je následok toho, že keď sme ich tradične opekali na panvici tak...

Kubánska Ropa Vieja - trhané hovädzie mäso
Národné kubánske jedlo, tradične servírované s ryžou, čiernou fazuľou a plantain banánmi...

Srnčie ragú - eintopf
Rada pripravujem toto jedlo pre jeho jednoduchú prípravu deň vopred. Na druhý deň sa už varí...

Ryba na cesnakovo-bylinkovom masle
Filety si nakrajame na menšie kusky , ale môžete ich piect aj v celku. menšie sa...

Jahňacina v rímskom hrnci
Jednoduché a dobré. Chce to len zohnať kvalitné mäso, pridať čerstvé bylinky, nechať odležať...

Záhorácky vrabec
Ide o plnený závitok z bravčovej krkovičky. Názov receptu mám od kamaráta, ktorý túto dobrotu...

Toast so šunkou a syrom
Toastový chleba z oboch strán potrite tenkou vrstvou masla a položíme naň plátok šunky, syra ...

Pikantné morčacie (kuracie) soté
V mrazničke som našla 4 morčacie prsné rezne. Samozrejme, môžete použiť aj kuracie prsia.

Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska
Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...

Mexická fazuľa - hustá polievka
Ak použijeme suchú fazuľu, večer vopred si ju namočíme a následne ráno uvaríme domäkka. Vodu...