Zdravé tuniakové muffiny
Tieto muffinky naslano sú chutné a tiež veľmi zdravé. Výborná desiata alebo olovrant tak pre deti, ako aj dospelých. Recept je variabilný, môžeme pridať aj iné ingrediencie podľa obľúbenosti, napr. cherry paradajky, pre zdravie štipku kurkumy a koriander môžeme nahradiť čerstvou bazalkou alebo inými bylinkami.
príprava
na 180 °C
Suroviny
160 g |
|
120 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
1/2 ks menšia |
|
čerstvá |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Tuniaka scedíme, mozzarellu nastrúhame, ovsené vločky najemno zomelieme, červenú cibuľu nakrájame, vňať koriandra nadrobno nasekáme, žĺtky oddelíme od bielkov a bielky vyšľaháme.
- 2
Do misy dáme žĺtky, soľ, korenie a premiešame. Pridáme scedeného tuniaka, mozzarellu, ovsené vločky, cibuľu a koriander. Všetko premiešame. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
- 3
Zmesou plníme otvory formy na muffiny, ktoré sme jemne vymazali olivovým olejom.
- 4
Pečieme asi 30-35 minút v rúre predhriatej na cca 180 °C. Pred vybratím z rúry skontrolujeme pomocou špajdle, či sú muffiny dostatočne upečené. Vyberieme z formy a podávame. Dobrú chuť!
Tiež muffiny:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu