Zdravé tuniakové muffiny

kucharocka123 - bez fotkyKucharocka123, 12. januára 2019 21:29
Ďalšie recepty »

Tieto muffinky naslano sú chutné a tiež veľmi zdravé. Výborná desiata alebo olovrant tak pre deti, ako aj dospelých. Recept je variabilný, môžeme pridať aj iné ingrediencie podľa obľúbenosti, napr. cherry paradajky, pre zdravie štipku kurkumy a koriander môžeme nahradiť čerstvou bazalkou alebo inými bylinkami.

10 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

160 g
120 g
100 g
3 ks
1/2 ks menšia
 čerstvá
1 PL
podľa chuti
štipka
NOVINKA: Varecha.sk na YouTube!

Postup prípravy

  1. 1

    Tuniaka scedíme, mozzarellu nastrúhame, ovsené vločky najemno zomelieme, červenú cibuľu nakrájame, vňať koriandra nadrobno nasekáme, žĺtky oddelíme od bielkov a bielky vyšľaháme.

  2. 2

    Do misy dáme žĺtky, soľ, korenie a premiešame. Pridáme scedeného tuniaka, mozzarellu, ovsené vločky, cibuľu a koriander. Všetko premiešame. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.

  3. 3

    Zmesou plníme otvory formy na muffiny, ktoré sme jemne vymazali olivovým olejom.

  4. 4

    Pečieme asi 30-35 minút v rúre predhriatej na cca 180 °C. Pred vybratím z rúry skontrolujeme pomocou špajdle, či sú muffiny dostatočne upečené. Vyberieme z formy a podávame. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist