
Líčka na fenikli s bryndzovými gnocchi
V hrnci sprudka opečieme očistené líčka a vyberieme ich. V tom istom hrnci dohneda skaramelizujeme cibuľu,...

Francúzske biele jelítka
Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a...

Losos v sójovej omáčke s restovanými šampiňónmi a so zelerovým pyré
Losos obohatený sójovou omáčkou so zelerovým pyré.

Cestoviny „sempre podľa Davida “
Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s...

Sladko-kyslé grilované ražniči
Komerčný recept<br /> Grilované ražniči obalené krásnou žltou farbou posypte nadrobno nakrájanými čili papričkami a koriandrom, zalejte...

Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami
Papriky zrežeme na hrubých koncoch a malým nožom vyrežeme semiačka a žily. Poriadne ich vyklepeme, aby ostali...

Orechové kurča v bazalkovej omáčke
Kuracie prsia umyjeme, osušíme utierkou, mierne naklepeme, osolíme a potrieme korením. Osmažíme z...

Fazuľka so šunkou a s pečenou pablano paprikou
V obchode som „narazil“ na menej ako „šesťtýždňovú“ jemnú zelenú fazuľku a ponuku troch druhov pablano paprík...

Pikantná kačica
Kačica je veľmi chutná hydina vďaka tuku, ktorý obsahuje. Preto je na vyváženie veľmi vhodné použiť zeleninu....

Karbonátky zo zajačieho mäsa z vývaru
Zvýšilo vám mäsko a zelenina z vývaru a neviete čo s ním? Vyskúšajte tieto chutné karbonátky!

Ľahký kurací koláč
Jednoduchý obed z mäsa a ľahkého cesta, ktorý pripravíte na jednom plechu. Nemusíte si tak...

Mätové kurča
V miske zmiešame med, najemno nasekanú čerstvú mätu, limetkovú šťavu, čierne korenie a soľ....

Kuracie palacinky
Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okorením. Mäso opečieme, zalejeme...

Kukuřička se slepicí v průhledném vývaru
Velmi oblíbené, lehké, letní jídlo. V receptu je použito maso a vývar slepičí, ...

Voňavé krídelká s arašidovým dipom
Kuracie krídelká nakrájame cez jednotlivé kĺbiky a mäso nakrojíme. Citrónovú trávu, kafírové listy, cesnak a sladkú...

Hovädzia špička s hladkolistým kelom
Niečo pre chalupárov, alebo aj fanúšikov grilovania. Rýchlovka, ktorá sa oplatí...

Halušky zo zubáča v rizlingovej omáčke
Halušky zo zubáča: Filé pomelieme a dáme spolu so smotanou a s vajíčkom asi na hodinu do mrazničky....

Jaternice so zeleninou a slaninou
Recept je inováciou známeho škótskeho národného jedla "haggis, neeps and tatties" , čo je...

Mäsové guľôčky v lístkovom ceste s enciánom
Mäsové guličky obalene v lístkom ceste namočené do enciánu.

Šťavnatá pražma so šafránom
Pre milovnikov ryb pridavam jednoduchy recept z par surovin.

Roštenka s yorkshirským pudingom à la Viktória Alexandra
Opracovanú roštenku nakrájame na 2 cm steaky, ktoré opečieme na oleji. Pečieme pri 180 °C 5 –...

Špagety s paradajkovou omáčkou a hrebenatkami
Cestoviny sú v regiónoch pod našimi majestátnymi Tatrami spojené aj s hovädzími či kuracími polievkami....

Pečené kura so špenátovou plnkou
Pečené kura, to je klasika. Vyskúšajte ho pre zmenu spestriť špenátovou plnkou a užívajte si...

Vyprážaná prepelička s cviklovou šalotkou
Prepeličku vykostíme tak, aby sme mali stehná s kosťou a prsia bez kosti, stehienka opracujeme tak,...

Pečený pstruh plnený sušenými slivkami
Kombinácia ovocia a mäsa je ešte stále pre mnoho ľudí tabu. Pritom je to výborná vec. Sušené slivky v kombinácii s rybacím mäsom sú delikatesou....

Rybacia polievka
... a zas mi rybár priniesol domov rybu. Tentokrát kapra, ktorého moc nemáme radi,...