Kuracie prsia na prírodno so zelenou zeleninou
Recept je od Jamieho Olivera z knihy "15 minutes meals".
Losos s holandskou omáčkou
Lososa osolíme a opepříme a opečeme na másle z olejem. Pokud máme lososa s kůží, ...
Čevapčiči
Moj prvy pokus urobit cevapcici, nemam baranie meso tak to urobim iba s bravcoveho a hovedzieho :)
Flank steak
... alebo steak z boku (hovädzia slabina) s omáčkou z medvedieho cesnaku a dobrého vína, steak...
Moravský vrabec so špenátom a zemiakovými knedlami
Ked robim vrabca, tak si kupim bud velmi pekny bocik, alebo prerastene pliecko, alebo...
Slovenské klobásy v Canade
Obycajne robievame klobasy raz do roka pred Vianocami. Tentoraz nam pribudol dalsi nas najmensi jedak, ...
Hovädzie na burgundský spôsob (Bourguignon)
Vynikajúca francúzska klasika. Mäkučké mäso, tymián a víno vytvárajú jedinečné chuť. Aj ja, ...
Chlpaté rezne
Niečo podobné ako šťavnaté rezne, ja som ich robila oboje a servírovala som aj šťavnatý...
Kuracina marinovaná v majonéze
Naše obľúbené rezníky... Keď som našla tento týždeň na vareche recept na Domácu majonézu podľa receptu...
Pravá zabíjačková tlačenka
Mäso z hlavy, koleno, jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody...
Cestoviny so špenátovo-syrovou omáčkou, s kuracím mäsom a hlivou
Na návšteve u kamarátky v Prešove som v jednej reštaurácii ochutnala cestoviny so špenátovo-syrovou omáčkou. Tak...
Domáca šunka z panenky
Už som robil z karé, pliecka, stehna , ale tejto sa žiadna nevyrovná.
Restovaná pečeň
Nie každý miluje bravčovú pečienku, ale ak sa podarí, tak je to pochúťka.
Zapekané plnené bravčové karé
Urobíme si klasicky na cibuli praženicu. Ja som do praženice pridala papriku v oleji a zelený...
Cestoviny s krevetami (à la crème fraîche)
Tento recept je jeden z nasich najoblubenejsich. Je to tiez nas tradicny recept na Sv...
Pečená kačka, domáca parená knedľa, hlávková kapusta
Kačicu umyjeme. Odrezanú kožu z krku a tuk zo zadnej časti osolíme a položíme na dno...
Lístkové oškvarkové pagáčiky k vínu
Zajtra budeme mať milú návštevu, pre ktorú som napiekla lístkové oškvarkové pagáčiky ako pohostenie k vínu...
Zapekané penne s kuracím mäsom, kukuricou a so syrom
Extra krémové cestoviny pre celú rodinu.
Kung-pao
Starší recept z čias, keď nebolo ryžové víno. Kľudne znesie i našu sójovú omáčku a...
Hovädzie zadné s americkými zemiakmi
Kedže som sa po dlhšom čase dostala ku kvalitnému bio mäsku z jednej rodinnej farmy tak som...
Mňam cestovina s tvarohom
Preto cestovina, lebo som ju použila namiesto halušiek. Viac nám to chutí, je to rýchle a dobré....
Rezne z bravčovej panenky
Mali sme v rodine oslavu. Manžel mal 70. rokov. Kúpila som bravčovú panenku a...
Parížsky šalát
Ďalší z mojich šalátov, ktorý si robím zásadne doma. Ochutnajte, je výborný.
Kotlíkový guláš z kuracieho mäsa
Mám rada recepty, kde sa všetko varí v jednom hrnci, toto je jeden z nich....
Kurací paprikáš trošku inak
Recept mám z Maďarska od známej moderátorky programu "Gasztroangyal", ktorý je prevažne o varení zabudnutých jedál starých materí, ale aj o novej modernej gastronómii....
Slovenská huspenina
Pozrite si, ako pripravujú huspeninu Jozef Mak a šéfkuchárka Ivana Havelová.
Koložvárska kapusta od „piliny“
Pokrájame si cibuľu nadrobno, k tomu niekoľko strúčikov cesnaku a osmahneme na oleji...
Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou
Dnešný obed z jedného pekáča. Jedným slovom - SUPER !
Kuracie mäso s kyslou kapustou
Nemusíte mať celé kurča, ja používam len stehná, tie máme všetci najradšej.
Rezance na čínsky spôsob
Jednoduchý recept, ktorý sa dá upraviť podľa chuti, kľudne aj bez mäsa :)
Jemne pikantný perkelt z kuracích žalúdkov = zuziek = so slovenskou ryžou
Jeden z receptov, ktoré ma sprevádzajú už od pokolískovského veku. Doma, pod Šibenou horou,...
Pečené plnené kuracie prsia
Naplnila som kuracie prsia a opiekla som ich na oleji, ako náplň som zvolila osvedčenú kombináciu:...