
Penne a la Carbonara
Takto pripravené penne sme jedávali na dovolenke na Malte. Manželovi tak chutili, že som si...

Köfte - turecké mäsové guličky
Toto je základný recept na köfte, dajú sa obmieňať s rôznymi omáčkami, šalátmi, ako...

Aspik
vajicka uvarime na tvrdo, a vlozime do formy srnci chrbat , pridame mrkvu, hrasok, kapiu, alebo suroviny...

Bravčové plátky v horčicovej omáčke
Tento recept mám z internetu a robievam ho dosť často. ...

Triasaninka
Toto tradičné slovenské jedlo isto poznáte. Pod rôznymi názvami ako striasky či strasanka nájdete recepty aj...

Vyprážané kuracie rezne trocha inak
Vykostené, marinované kuracie stehná vypražené v trojobale, ako rezne :-)

Kuracie prsia na hubách
Konečne nám začali rásť huby, a preto by bola škoda to nevyužiť aj v kuchyni.

Aljašská treska so syrokrémom a šampiňónmi
Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu a šampiňóny.

Boloňská omáčka podľa mňa
Tento recept mám z kuchárskej knižky, ale upravila som ho tak, ako chutí nám...

Kuracie prsia v medovej marináde
Do marinád je vhodné používať olivový olej a čerstvé bylinky, ktoré dodajú pokrmu nezameniteľnú chuť a...

Grilované rebierka v memphiskom štýle
Ukončenie grilovacej sezóny receptom, inšpirovaným Zdeňkom Pohlreichom.

Pečená hus s plnkou po kysucky
Hus je slávnosť, preto najlepšie je piecť ju v liatinovom, alebo hlinenom pekáči. Ak...

Pohánková baba
Prvý krát som to jedol na hodoch u známych. Od vtedy si to robievame, je...

Hamburská vepřová plec
Protože prakticky nepoužívám na vaření kýtu, tak mám v názvu plec. Tím se ale nikterak...

Pľúcka na smotane
Sú dva typy ľudí - buď ich milujú alebo ich zatracujú. My patríme k tým prvým....

Kuracie prsia plnené mozzarellou a sušenými paradajkami
Kuracie prsia okoreníme a osolíme, prekrojíme na polovicu po dĺžke ako taštičku. Do takto pripravenej...

Pečená krkovička
Bravčové mäso nie je práve to moje "pravé orechové", ale čo človek neurobí pre návštevu, ...

Divina na šípkovej omáčke
Ošúpte mrkvu, zeler a petržlen a všetko nakrájajte na kocky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno....

Silvestrovská kapustnica
Bravčové koleno dáme uvariť v osolenej vode s korením a bobkovým listom. Na rozpálenom oleji alebo masti speníme nadrobno...

Plnená roláda z mletého mäsa
Rada robievam rolády. Dajú sa z nich vytvoriť všelijaké obrazce a zdobia tanier za teplej úpravy...

Pečené plnené vykostené kuracie stehná
Dnešný sviatočný obed v znamení kuraciny. Pečené plnené vykostené kuracie stehná. Recept som urobila podľa...

Slovenské klobásy v Canade
Obycajne robievame klobasy raz do roka pred Vianocami. Tentoraz nam pribudol dalsi nas najmensi jedak, ...

Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou
Dnešný obed z jedného pekáča. Jedným slovom - SUPER !

Bravčová roláda
Je to môj obľúbený recept vhodný na slávnostný obed, alebo večeru. Studená sa dá použiť...

Boršč cviklový s uškami
Táto slávnostná polievka pochádza z Polska-môjho rodného kraja. Je pracná ale veľmi chutná, moja slovenska rodina...

Dusené mäso s tarhoňou
Tarhoňa vo mne vyvoláva spomienky na školskú jedáleň, a na tú nemá väčšina z nás dobré...

Tarhoňa s bravčovým mäsom
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji....

Poľovnícky jágerek
Jednoduchý recept, ktorý by podľa Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory mal ovládať každý poľovník...

Hovädzí guláš s tmavým pivom
Hovädzie mäso nakrájame na rovnomerné kocky. Na časti rozpáleného tuku do tmava urestujeme nakrájanú cibuľu, ...

Tatarská zmes na hrianky
Tento rcp. mám už vari štvrť storočie. Robievam ho väčšinou v lete, ked je dostatok zeleniny. Je...

Kurací paprikáš trošku inak
Recept mám z Maďarska od známej moderátorky programu "Gasztroangyal", ktorý je prevažne o varení zabudnutých jedál starých materí, ale aj o novej modernej gastronómii....

Studený salámový šalátik, alebo slonie žrádlo :-)
no nech už je to čokoľvek chutí výborne...