Kung-pao
Starší recept z čias, keď nebolo ryžové víno. Kľudne znesie i našu sójovú omáčku a...
Flank steak
... alebo steak z boku (hovädzia slabina) s omáčkou z medvedieho cesnaku a dobrého vína, steak...
Cestoviny s krevetami (à la crème fraîche)
Tento recept je jeden z nasich najoblubenejsich. Je to tiez nas tradicny recept na Sv...
Chlpaté rezne
Niečo podobné ako šťavnaté rezne, ja som ich robila oboje a servírovala som aj šťavnatý...
Pečená kačka, domáca parená knedľa, hlávková kapusta
Kačicu umyjeme. Odrezanú kožu z krku a tuk zo zadnej časti osolíme a položíme na dno...
Burrito
Asi to nie je úplne podľa originálu, ale za vyskúšanie to určite stojí. Také poslovenčené...
Zapekané plnené bravčové karé
Urobíme si klasicky na cibuli praženicu. Ja som do praženice pridala papriku v oleji a zelený...
Pomaly pečená bravčová krkovička s pučenými zemiakmi a karamelizovanou cibuľou
Pripravíme koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor nasucho zmiešame. Krkovičku obalíme...
Restovaná pečeň
Nie každý miluje bravčovú pečienku, ale ak sa podarí, tak je to pochúťka.
Hovädzie zadné s americkými zemiakmi
Kedže som sa po dlhšom čase dostala ku kvalitnému bio mäsku z jednej rodinnej farmy tak som...
Mňam cestovina s tvarohom
Preto cestovina, lebo som ju použila namiesto halušiek. Viac nám to chutí, je to rýchle a dobré....
Kuracina marinovaná v majonéze
Naše obľúbené rezníky... Keď som našla tento týždeň na vareche recept na Domácu majonézu podľa receptu...
Parížsky šalát
Ďalší z mojich šalátov, ktorý si robím zásadne doma. Ochutnajte, je výborný.
Kapustnica zo zabíjačkového mäsa so sušenými hubami
Keď varím kapustnicu, jeme ju skoro celý týždeň, čím dlhšie stojí, tým je lepšia. Osobne mám najradšej,...
Pečeňová paštéta
Túto paštétu sme robili vždy na zabíjačku u mojej svokry. Dávam ju do plechoviek, mám aj mašinu...
Kuracie mäso s kyslou kapustou
Nemusíte mať celé kurča, ja používam len stehná, tie máme všetci najradšej.
Lístkové oškvarkové pagáčiky k vínu
Zajtra budeme mať milú návštevu, pre ktorú som napiekla lístkové oškvarkové pagáčiky ako pohostenie k vínu...
Domáci podplamenník
Zakaždým si vychutnávam na vianočných trhoch podplameníky, a tak som sa rozhodla to skúsiť aj doma....
Pečené plnené kuracie prsia
Naplnila som kuracie prsia a opiekla som ich na oleji, ako náplň som zvolila osvedčenú kombináciu:...
Koložvárska kapusta od „piliny“
Pokrájame si cibuľu nadrobno, k tomu niekoľko strúčikov cesnaku a osmahneme na oleji...
Losos s holandskou omáčkou
Lososa osolíme a opepříme a opečeme na másle z olejem. Pokud máme lososa s kůží, ...
Ohnivé mäso so zemiakovou plackou (babou)
Toto je môj recept na ohnivé mäso s plackou tak ako chutí nám.
Pravá zabíjačková tlačenka
Mäso z hlavy, koleno, jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody...
Kurací paprikáš trošku inak
Recept mám z Maďarska od známej moderátorky programu "Gasztroangyal", ktorý je prevažne o varení zabudnutých jedál starých materí, ale aj o novej modernej gastronómii....
Košické rezne
Šťavnaté a chutné rezne v horčicovo-kečupovej omáčke s hubami, nie len na nedeľný obed od mojej mamky....
Kapusta s mäsovými guľkami podľa Gizky Oňovej
V čom je tajomstvo kapusty s mäsovými guľkami Gizky Oňovej nám prezradí v tomto videu.
Jemne pikantný perkelt z kuracích žalúdkov = zuziek = so slovenskou ryžou
Jeden z receptov, ktoré ma sprevádzajú už od pokolískovského veku. Doma, pod Šibenou horou,...
Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou
Dnešný obed z jedného pekáča. Jedným slovom - SUPER !
Bravčové výpečky, dusená sladká kapusta, česká knedľa
Mäso nakrájame na veľké kusy, vymiešame s ostatnými ingredienciami a upečieme v rúre do mäkka...
Domáce párky
Recept na tieto parky som dostala od kamaratky, ktora bola na navsteve na Morave. Priniesla...
Kuracie prsia na červenom víne
Doma nám ostalo červené vínko, tak som sa rozhodla že vyskúšam tento recept ... a...
Mletý hovězí steak
Na steak z mletého hovězího můžeme s úspěchem použít i méně kvalitní maso, než je pravá...