Foto: gordonko
.. tento recept som zohnal ako rybár ,no dnes sú udice zasypané prachom . Teto fašíročky boly viniajúcé Zobraziť celý popis.. tento recept som zohnal ako rybár ,no dnes sú udice zasypané prachom . Teto fašíročky boly viniajúcé z ,,bielých rýb,, ..pleskáč ,karas . Ja som bol dokonca ochotný vymeniť kapra za karasa - mal premňa vätšiu cenu. Recept vám prekladám v pôvodnom znení , no ryby som nahradil Pangasisom
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Ryby dáme do vriacej vody na 5 minut , potom ich vyberieme a necháme ochladnúť. Z rýb vyberieme chrbtové , rebrové a plutvové kosti , kto chce odstráni aj kožu . Takto prichystanú rybu pomelieme ,ja som mlel pre istotu 2 x. ... tuto mam Pangasiusa ...mne osobne smrdí
-
3
pomeleme si aj bôčik ,alebo trochu bravčovinky a premiešame spolu
-
4
mäaso osolíme
-
5
okorenime čierným korením
-
6
a drcenou majoránkou
-
7
...pridal som aj cesnak k Pangasiusovy - nepomohol stale mi to smrdí no k obyčajným rybám cesnak v recepte nieje
-
8
jedno vajičko a všetko to dobre premiešame
-
9
ztejto masy tvarujeme fašírky , ktoré obalíme v strúhanke a vysmážame na oleji ja som experimentálne dnes skúsil iba vytvarovať fašírky kládol som ich na pečící papier a šupnul som to do trúby na 200°C po 20 min . som ich oročil a ešte nechal 15 - 20 min. z druhej strany
-
10
a máme hotovo , prilohu sme mávali zemiaky alebo zem. kašu
-
11
DOBRÚ CHUŤ
tie ryby -hoc mrazené-tak vo vode plávajú-že ani mlieť sa nedajú...až z mlynčeka tečie voda...to sa proste pomlieť nedá..../skoro/
ale toto pomletie dvoch zvierat-možno i môj muž bude rád
ked mu také upečiem-ja to viem...:-)))
kedysi bola -hoc mrazená-rybia dobrá kvalita...
dnes je to rybie blato...prečo?tá voda môže zato..!!!-kto je za tým?veru iný nik-iba-človek=podvodník!!!!! :-))))
.nezistíš, že je to ..................
@radost
Máte pravdu obaja. Muži majú poklopcovú stredu a ženy škaredú.
Je to spravodlivo rozdelené.
pekný deň Ti prajem