Aj tento recept pochádza z nejakej relácie , ale u nás sa stal obľúbený, pretože mäsko ostáva pekne šťavnaté
Suroviny
| z 1 kuraťa |
|
| 3-4 ks surové |
|
| 3 pol. lyžice slaná |
|
| 2 pol. lyžice |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| 3 ks |
|
| 3 - 4 strúčiky |
|
| 2 -3 pol. lyžice |
|
| 3 pol. lyžice |
|
| 5 pol. lyžíc |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na tenké slížiky, cibuľu prekrojím na polovice a pokrájam na tenké polkruhy.
-
2
Do stredne veľkej nádoby dáme vajíčka, soľ, mletú papriku, čierne korenie, sójovú omáčku, horčicu a kečup, roztlačený cesnak a všetko spolu poriadne premiešame.
-
3
Do zmesy pridáme mäsko a cibuľu, premiešame a pridáme zemiakový škrob a znova poriadne premiešame a necháme odpočívať v chlade aspoň 1 hodinu. Môžme to pripraviť aj deň vopred.
-
4
Po uplynutí doby odpočívania s polievkovou lyžicou kladieme kôpky do horúceho oleja alebo masti a vypražíme z oboch strán. Príloha: varené zemiaky, zemiaková kaša









Diskusia k receptu