Vyprážané kuracie rezne
Vyprážané kuracie rezne

Vyprážané kuracie rezne trocha inak fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 13. decembra 2018
Vyprážané kuracie rezne trocha inak (fotorecept)
Foto: cesminaz

Vykostené, marinované kuracie stehná vypražené v trojobale,ako rezne :-)

Suroviny

7-8 ks celé
Marináda:
3 stredné ks
200 g
2 PL
1 KL
1-2 KL
2 kopcovitejšie KL
Na obalenie a vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Najprv si spravíme marinádu... Postrúhame si 3 stredne veľké (alebo 2 veľké) cibule na hrubo, pridáme jogurt, 2 kopcovité PL horčice, korenie, soľ, papriku a premiešame. Táto marináda vystačí na 8 stehien, ale ja som tentoraz mala 4 stehná a 4 krídla. Stehná vykostíme a všetko mäso naukladáme do marinády postáť. Ja osobne odporúčam to nechať postáť také 2 hodinky, bude to mať takú príjemnú chuť od tej marinády. Nechala som už postáť aj celú noc, ale potom to mäso dostalo už intenzívnu cibuľovú príchuť :-) Ale aj tak to bolo chutné. Pravdaže komu ako chutí, toľko si nechá v marináde odstáť. Nám to chutilo viac keď to postálo len 2 hodiny.

    Vyprážané kuracie rezne trocha inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Neskôr mäso vyberieme z chladničky a očistíme z neho tú marinádu dole. Ak chcete, môžte ich ešte z oboch strán posypať trochou štipľavej papriky, aby ste ich mali chuťovo pikantnejšie :-) A následne ich celkom klasicky obalíme v trojobale a vypražíme v oleji.

    Vyprážané kuracie rezne trocha inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto mal u nás každý po kúsku rezňa a 1 krídlo k tomu :-)

    Vyprážané kuracie rezne trocha inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Chuťovo je mäso veľmi chutné, ale odporúčam to radšej takému, kto má rád cibuľovú chuť :-) Vykostené stehno vyprážať ako rezeň, je fakt výborné, je mäkučké a šťavnaté a to stále, aj keď marinované nebolo. Prílohu si už zvolí každý podľa chuti, ja som robila mrkvový ryžobulgur :-) Alebo si dáte rezeň rovno medzi žemľu, na to kyslú uhorku či baranie rohy, čalamádu, alebo aj tatársku či dokonca horčicu ;-) Dobrú chuť.

    Vyprážané kuracie rezne trocha inak (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept, mně by moc chutilo. Vykostěné kuřecí stehno je super. Když necháš kožu, podrží si šťavnatost a naložené, hmmm
mijaita
@Cesminka to je krasny recept, pri nejblizsi prilezitost rizky budou. Ja rada rizky, moc! Ovsem tu slupku (kuzi) nemam rada v kurecich. To dela kamarad ale neee, tu neee. Ale maso z vrchu ja narezavam a treba okorenim baharatem a takove rizky jsou desne dobry. Tak mam dalsi recept. A bez prilohy prosim! :-)
cesminaz
@Haji ja kožu nechávam,vôbec tam nevadí,chutí to super :-) vdaka za komentík! @Mijaita :-) koža je uz vec chuti,nám tam vôbec nevadí.A čo sa týka prílohy...ver,že aj moji doma by ich najradšej jedli samé :-)) ale to by som sa asi nedopiekla rezňov kým by sa najedli :-) @Terinka :-) už aj ti nakladááám! -zabehni ;-) Pekný večer vsetkým.
afataga
Utesene snicliky, inak robievam podobne, tiez jogurt + cesnak a rozne bylinky, korenie, chilli a potom to obalim uz len v struhanke, pekne sa nalepi na ten jogurt. Toto si kazdy moze urobit podla svojho gusta. Ja si tiez prosim len so salatom.
evanaaa
Ja robievam rezne z vykostených stehien častejšie ako z bravčového mäsa, ale bez kože (už aj kvôli mužovi, tuk sa najviac drží pod ňou), robila som aj jogurtové, trochu to bola babračka, ale skúsim aj podľa tohto receptu, ale menej cibule, prípadne s cesnakom.
cesminaz
@Afataga vyskúšam aj tak ako vravíš s cesnakom a bylinkami.Čo sa týka toho vyprážania,ja som to zo začiatku tiež obalila najprv len v strúhanke a chcela to vypražit,ale polovica strúhanky mi opadala počas pečenia do oleja :-/ tak odvtedy to obalujem do trojobalu.
@Evanaaa milá,kludne si daj menej cibule ak ti to tak vyhovuje :-) ved hlavné je,aby to chutilo v prvomrade Vám :-)
martakv
Pekný recept - ako všetky tvoje receptíky. Ja určite vyskúšam, minimálne ten mrkvový ryžobulgur, mrkvu a ryžu mám rada a bulgur mi zachutil tiež. Ďakujem za inšpiratívne a krásne spracované receptíky, ktoré postupne skúšam. Pre mňa sú veľmi zaujímavé a chutné.
cesminaz
@Bystro @Rubyrom dakujem za nakuknutie a milé slová :-) @Martakv dakujem za tvoj milý komentík,som rada ze sa ti moje recepty páčia :-) a najmä,ze aj chutia.Tento ryžobulgur je velmi chutný,skús.Ja zvyknem kombinovat dost často bud len ryžu s niečím,alebo čisto ryžu s bulgurom 1:1 alebo 2:1 kedy ako :-) a do toho čisto ryžobulguru nikdy nezabudni dat kúsok 82% ného masla!-to tomu dodá fantastickú chut.A plus oniečo viac soli,nech chutí tá voda/štava slano,trolinku presolene,lebo ryža a bulgur tú sol aj tak vpijú a to čo zostane bude presne dobré jemne slané :-) Toto vsetko ked skombinujes,dostanes fantastickú chut :-) Pekný den prajem vsetkým.
oslancan
Kožu ani ja nemusím. Ideme to dnes skúsiť....slinky mi už teraz prejavujú zvýšenú aktivitu
cesminaz
@Oslancan (21.12.2018 09:41)

Kto kožu nechce,ten ju zobere dole :-) Síce neviem či ste to už ochutnali,ale dúfam ze vám chutilo :-)
marika9
Blahoželám k oceneniu. Recept som hneď vyskúšala a mal u nás veľký úspech.
jack
Robila som ich už aj ja na prvý sviatok vianočný.Pre návštevu.Rezníky mali úspech a návšteva si k vianočným koláčikom ,pribalila aj recept;-).Rezne už neostali:)))
cesminaz
@Marika9 dakujem,si milá :-) a som rada,ze chutilo! @Jack zlatá,to je super správa ;-) teší ma,ze vám vsetkým chutilo.Dakujem za odozvu,pozdravujem.
yanchee
Vidím, že rezníky sa trochu pripálili.. ja používam obaľovaciu hmotu, nie do asfaltu, ale z kauflandu na vyprážanie. Predávajú takú červenú a normálnu svetlú. Vyskúušal som tú červenú a... nepripaľuje sa a ak odpadne, tak v oleji sa nepáli a nečernie.
Neviem, z čoho to je, vyzerá, že z nejakých lupienkov, či čo... Chuťovo dobré a esteticky krásne.
A koža na rezni nevadí, dobre upražená je výborná... a veď som si ju tiež zapatil, tak ju nebudem predsa vyhadzovať takú dobrotu...
angelikasch
@Yanchee (13.4.2019 15:09)

Podľa mňa nie sú pripálené. Ja si dám radšej jedlo s nejakou tou estetickou nedokonalosťou navyše, ale bez "neviem, z čoho to je" vecí.