Vyprážané kuracie rezne trocha inak fotorecept
Foto: cesminaz
Vykostené, marinované kuracie stehná vypražené v trojobale,ako rezne :-)
Suroviny
7-8 ks celé |
|
Marináda: | |
3 stredné ks |
|
200 g |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
1-2 KL |
|
2 kopcovitejšie KL |
|
Na obalenie a vyprážanie: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si spravíme marinádu... Postrúhame si 3 stredne veľké (alebo 2 veľké) cibule na hrubo, pridáme jogurt, 2 kopcovité PL horčice, korenie, soľ, papriku a premiešame. Táto marináda vystačí na 8 stehien, ale ja som tentoraz mala 4 stehná a 4 krídla. Stehná vykostíme a všetko mäso naukladáme do marinády postáť. Ja osobne odporúčam to nechať postáť také 2 hodinky, bude to mať takú príjemnú chuť od tej marinády. Nechala som už postáť aj celú noc, ale potom to mäso dostalo už intenzívnu cibuľovú príchuť :-) Ale aj tak to bolo chutné. Pravdaže komu ako chutí, toľko si nechá v marináde odstáť. Nám to chutilo viac keď to postálo len 2 hodiny.
-
2
Neskôr mäso vyberieme z chladničky a očistíme z neho tú marinádu dole. Ak chcete, môžte ich ešte z oboch strán posypať trochou štipľavej papriky, aby ste ich mali chuťovo pikantnejšie :-) A následne ich celkom klasicky obalíme v trojobale a vypražíme v oleji.
-
3
Takto mal u nás každý po kúsku rezňa a 1 krídlo k tomu :-)
-
4
Chuťovo je mäso veľmi chutné, ale odporúčam to radšej takému, kto má rád cibuľovú chuť :-) Vykostené stehno vyprážať ako rezeň, je fakt výborné, je mäkučké a šťavnaté a to stále, aj keď marinované nebolo. Prílohu si už zvolí každý podľa chuti, ja som robila mrkvový ryžobulgur :-) Alebo si dáte rezeň rovno medzi žemľu, na to kyslú uhorku či baranie rohy, čalamádu, alebo aj tatársku či dokonca horčicu ;-) Dobrú chuť.
@Evanaaa milá,kludne si daj menej cibule ak ti to tak vyhovuje :-) ved hlavné je,aby to chutilo v prvomrade Vám :-)
Kto kožu nechce,ten ju zobere dole :-) Síce neviem či ste to už ochutnali,ale dúfam ze vám chutilo :-)
Neviem, z čoho to je, vyzerá, že z nejakých lupienkov, či čo... Chuťovo dobré a esteticky krásne.
A koža na rezni nevadí, dobre upražená je výborná... a veď som si ju tiež zapatil, tak ju nebudem predsa vyhadzovať takú dobrotu...
Podľa mňa nie sú pripálené. Ja si dám radšej jedlo s nejakou tou estetickou nedokonalosťou navyše, ale bez "neviem, z čoho to je" vecí.