Vyprážané kuracie rezne
Vyprážané kuracie rezne

Vyprážané kuracie rezne trocha inak fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 13. decembra 2018
Vyprážané kuracie rezne trocha inak (fotorecept)
Foto: cesminaz

Vykostené, marinované kuracie stehná vypražené v trojobale,ako rezne :-)

Suroviny

7-8 ks celé
Marináda:
3 stredné ks
200 g
2 PL
1 KL
1-2 KL
2 kopcovitejšie KL
Na obalenie a vyprážanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si spravíme marinádu... Postrúhame si 3 stredne veľké (alebo 2 veľké) cibule na hrubo, pridáme jogurt, 2 kopcovité PL horčice, korenie, soľ, papriku a premiešame. Táto marináda vystačí na 8 stehien, ale ja som tentoraz mala 4 stehná a 4 krídla. Stehná vykostíme a všetko mäso naukladáme do marinády postáť. Ja osobne odporúčam to nechať postáť také 2 hodinky, bude to mať takú príjemnú chuť od tej marinády. Nechala som už postáť aj celú noc, ale potom to mäso dostalo už intenzívnu cibuľovú príchuť :-) Ale aj tak to bolo chutné. Pravdaže komu ako chutí, toľko si nechá v marináde odstáť. Nám to chutilo viac keď to postálo len 2 hodiny.

    Vyprážané kuracie rezne trocha inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Neskôr mäso vyberieme z chladničky a očistíme z neho tú marinádu dole. Ak chcete, môžte ich ešte z oboch strán posypať trochou štipľavej papriky, aby ste ich mali chuťovo pikantnejšie :-) A následne ich celkom klasicky obalíme v trojobale a vypražíme v oleji.

    Vyprážané kuracie rezne trocha inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto mal u nás každý po kúsku rezňa a 1 krídlo k tomu :-)

    Vyprážané kuracie rezne trocha inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Chuťovo je mäso veľmi chutné, ale odporúčam to radšej takému, kto má rád cibuľovú chuť :-) Vykostené stehno vyprážať ako rezeň, je fakt výborné, je mäkučké a šťavnaté a to stále, aj keď marinované nebolo. Prílohu si už zvolí každý podľa chuti, ja som robila mrkvový ryžobulgur :-) Alebo si dáte rezeň rovno medzi žemľu, na to kyslú uhorku či baranie rohy, čalamádu, alebo aj tatársku či dokonca horčicu ;-) Dobrú chuť.

    Vyprážané kuracie rezne trocha inak (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Vyprážané

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pěkný recept, mně by moc chutilo. Vykostěné kuřecí stehno je super. Když necháš kožu, podrží si šťavnatost a naložené, hmmm
@Afataga vyskúšam aj tak ako vravíš s cesnakom a bylinkami.Čo sa týka toho vyprážania,ja som to zo začiatku tiež obalila najprv len v strúhanke a chcela to vypražit,ale polovica strúhanky mi opadala počas pečenia do oleja :-/ tak odvtedy to obalujem do trojobalu.
@Evanaaa milá,kludne si daj menej cibule ak ti to tak vyhovuje :-) ved hlavné je,aby to chutilo v prvomrade Vám :-)
@Cesminka to je krasny recept, pri nejblizsi prilezitost rizky budou. Ja rada rizky, moc! Ovsem tu slupku (kuzi) nemam rada v kurecich. To dela kamarad ale neee, tu neee. Ale maso z vrchu ja narezavam a treba okorenim baharatem a takove rizky jsou desne dobry. Tak mam dalsi recept. A bez prilohy prosim! :-)