Vyprážané kuracie pečienky

nadasky - fotkanadasky, 16. júna 2013
Vyprážané kuracie pečienky
Foto: nadasky

Tento recept je rýchly a chutný. Môžete ho urobiť na obed alebo na večeru. alebo iba ako mňamku!

5
porcií
5 minút
príprava
25 minút
na 90 °C

Suroviny

0,5 kg
20 dkg
 na 3-obal
 na 3-obal
 na 3-obal
 na vysmážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si umyte pečeň. Nesoľte! Do jednej misky si nasypte hladkú múku, do druhej si rozšľahajte vajíčka - rozšľahajte ich a osoľte a do tretej misky dajte strúhanku. Umytú pečienku postupne obaľujte v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Smažte na rozpálenom oleji do zlatista. Podávajte s varenými zemiakmi. Môžete dozdobiť zeleninkou a pridať tatárku.

  2. 2

    Množstvo zemiakov už si uvaríte podľa seba. Po uvarení na nich dajte plátky masla, nech nie sú tak suché. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
ja používam polohrubú múku na obaľovanie a po vybratí pečienky posolím navrchu z oboch strán a nechám ich na papierových utierkách, ktoré vypijú prebytočný tuk.
jasne, pecienka sa soli na tanieri, inak by stvrdla. je skvela vyprazana, dusena v kacacej/husacej masti, alebo spracovana ako pasticka.

a ze je skodliva? do urcitej miery ano, lebo ved cez nu prechadzaju vsetky odpadove latky metabolizmu. je len na nas, ako casto a ake mnozstvo zjeme. na druhej strane je aj zdrava kvoli obsahu vitaminov, mineralov a podpore pri anemii. ALE vzdy sa najde niekto, kto na comkolvek zisti, ze je "nezdrave". Nuz, asi by sme nemohli jest, kedy sme vsetko dokladne skumali....