Vyprážané kuracie pečienky

nadasky - fotkanadasky, 16. júna 2013
Vyprážané kuracie pečienky
Foto: nadasky

Tento recept je rýchly a chutný. Môžete ho urobiť na obed alebo na večeru. alebo iba ako mňamku!

5
porcií
5 minút
príprava
25 minút
na 90 °C

Suroviny

0,5 kg
20 dkg
 na 3-obal
 na 3-obal
 na 3-obal
 na vysmážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si umyte pečeň. Nesoľte! Do jednej misky si nasypte hladkú múku, do druhej si rozšľahajte vajíčka - rozšľahajte ich a osoľte a do tretej misky dajte strúhanku. Umytú pečienku postupne obaľujte v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Smažte na rozpálenom oleji do zlatista. Podávajte s varenými zemiakmi. Môžete dozdobiť zeleninkou a pridať tatárku.

  2. 2

    Množstvo zemiakov už si uvaríte podľa seba. Po uvarení na nich dajte plátky masla, nech nie sú tak suché. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

luss44
kuracie pečienky sú moje obľúbené, aj takto ich ľúbim, s tatarskou omáčkou
3sandra3
aj ja mám rada... no dávno som ich nejedla... vďaka za pripomenutie
izabella929
toto je moje obľúbené jedlo, ale...čítala som o ich škodlivosti...fúúúúha, ale mne k nim nič netreba, iba tak ich papkám...mňamkovina...)
svetlana9
ja používam polohrubú múku na obaľovanie a po vybratí pečienky posolím navrchu z oboch strán a nechám ich na papierových utierkách, ktoré vypijú prebytočný tuk.
dogagador
jasne, pecienka sa soli na tanieri, inak by stvrdla. je skvela vyprazana, dusena v kacacej/husacej masti, alebo spracovana ako pasticka.

a ze je skodliva? do urcitej miery ano, lebo ved cez nu prechadzaju vsetky odpadove latky metabolizmu. je len na nas, ako casto a ake mnozstvo zjeme. na druhej strane je aj zdrava kvoli obsahu vitaminov, mineralov a podpore pri anemii. ALE vzdy sa najde niekto, kto na comkolvek zisti, ze je "nezdrave". Nuz, asi by sme nemohli jest, kedy sme vsetko dokladne skumali....
deva27
Vďaka za inšpiráciu, dnes sme si na obed pochutili na tejto mňamke.