Jerky - sušené mäso

lekorica - fotkalekorica, 23. marca 2016 20:33
Ďalšie recepty »
Jerky - sušené mäsoFoto: lekorica

Chutný a výživný snack, vhodný na dlhé cesty a turistiku.

15 min
príprava
240 min
na 60 °C

Suroviny

1 kg
4 PL
2 PL
1 PL (trstinový cukor)
1 ČL
1 ČL
podľa chuti
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Aby sa mäso lepšie krájalo, treba ho trochu namraziť. Ja som ho krájala na krájači na zhruba 2-3mm plátky (skôr sa usuší).

    Jerky - sušené mäso - obrázok 1
  2. 2

    V mise som premiešala všetky suché ingrediencie a nakoniec som pridala sójovú omáčku, pretlak a med. Všetko som dobre premiešala a vložila som do misy už na plátky nakrájané mäso. Poriadne som to premiešala rukou a nechala cez noc marinovať v chladničke. Na druhý deň som mäso poukladala do sušičky a sušila som ho na 70 stupňov asi hodinu, potom som teplotu ubrala na 60 stupňov a sušila ešte ďalšie 3-4hodiny. Mäsko by sa malo dať ohýbať, nemalo by sa lámať. Takto usušené mäso môžete skladovať v chladničke 1-2 mesiace (u nás asi nevydrží ani do zajtra :-D)

    Jerky - sušené mäso - obrázok 2
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist