Čínske mäso

diabambulka - fotkadiabambulka, 9. januára 2011

Prečo sa tento recept volá Čínske mäso netuším, žeby to vymysleli nejaký Číňania? Silne pochybujem, ale je to náš rodinný recept, ktorý je veľmi Zobraziť celý popisPrečo sa tento recept volá Čínske mäso netuším, žeby to vymysleli nejaký Číňania? Silne pochybujem, ale je to náš rodinný recept, ktorý je veľmi jednoduchý, rýchly a chutný. Rada sa a Vami o tento recept podelím:-)))

8-10
porcií
7-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g,alebo morčacie
1 ks
1 PL
1 PL
1 PL
štipka
1 čajová lyžička
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Vajcíčko, olej, kari korenie, worčestrovú a sojovú omáčku, mletú papriku, solamil a soľ spolu zmiešame a urobíme tzv. pác. Mäsko nakrájame na rezance a vložíme do pripraveného pácu a necháme odležať najlepšie cez noc. Na druhý deň to už je minutka na rozohriatom oleji osmažíme mäsko do zlata a podávame.

  2. 2

    Dobrú chuť:-)))

Diskusia k receptu

tinca
@diabambulka robím to, len ja ešte dávam do marinády a 2-3 lyžičky medu. Je to rýchla mňamka. Krásne servírovanie, na jednotku:-)))
tetuska
to milujem, akurát včera som robila čínu a miesto ryže som dala tie ich instantné rezance, to bola dobrôtka...
diabambulka
tak tomu sa hovorí original čína: čínske rezance, možno troška medu, stále je čo vylepšovať:-)))
bozulka
Keď som chodila do práce robievala som často,lebo je to ľahké jedlo a hlavne rýchlo urobené.V takejto marináde som mávala naložené aj rezne ,tiež rýchle jedlo a na večeru stačil iba zeleninový šalát ako príloha. Pekne prezentuješ svoje jedlá!!!
1x cobina
torticka
tak toto by som si dala, ale bez hrášku. Som pažravá, však?
evanaaa
A k tomu okrem iného aj podusenaá zeleninka, bárs aj mrazená čínska ( thajská, ázijská, a i. ) zmes. Dokonca mám aj Judášovo ucho - balíček a bamb. výhonky k tomu, urobím, keď zjeme, čo máme.
dogagador
stale vsetci dojedame nieco, ja sa ale dnes chystam urobit obratene rezne :-)...
violetacamorova
túto čínu robila sestra bola veľmi dobrá mne sa tak nepodarila ale pripomenula si mi ju tak som dnes napácovala mäsko celé vykostené kura bez kože lebo stehná sú šťavnatejšie a zajtra na večeru uvidíme ako bude chutiť, dúfam, že dobre. Vďaka za pripomenutie lebo neviem čo vymýšľať na to varenie.
jarunka
Vyzera to velmi dobre. tento tyzden urcite vyskusam.
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
ja som čínu robil na karamely skúsim s tým medom. Dávno som to nevaril vďaka za pripomenutie
jeka
takú čínu robíme aj mi,lenže pridávame ešte k tomu aj hríbiky/aspoň manžel/.je to fajn.
cica2
tak toto môžem, krásne to vyzerá....kk:)
diabambulka
ahoj ferino55, potom odpíš ako ti chutilo, držím palčeky a pekný deň :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia