
Šampiňónoburger
Nápad prišiel pri listovaní dámskeho magazínu u kaderníčky:-) Pod názvom Portobello Burger tam bola tmavá celozrnná žemľa...

Paštéta z husacej pečene s nakladanými hubami
Kuracie prsia a husaciu pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Najemno nakrájanú šalotku restujeme na...

Mäsové závitky s dusenou kapustou
Kapustu ako prílohu máme veľmi radi. Tá čo máme naloženú v súdku ešte nie je vykvasená,...

Medová kačica so zeleninou
Pripravíme marinádu. Na jemno nasekáme cesnak a zmiešame ho s medom a horúcou vodou. Kačacie...

Večera dobrého chlapa
Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené...

Čertov rolovaný bôčik
Údené mäso, bylinky, cesnak a feferónky nakrájame nadrobno, zmiešame a dochutíme. Bôčik rozrežeme,...

Pištova paštéta
Túto paštétu robí už roky môj ujo a je to najlepšia paštéta akú som jedla

Pečený mořčák (mořský vlk) plněný zeleninou
Při nákupu jsem neodolal a koupil si dva menší mořčáky chutné (mořské vlky). Byli tak akorát,...

Jednoduchý tuniak
Tuniaka nakrájame na 3x3 cm. Osolíme a okoreníme. Tuniaka opečieme na olivovom oleji na rozpálenej...

Pena z kuracej pečene
Je výborná na hrianky či opečené toasty. Raz, keď sme pozerali Taliana, robil tento...

Grilovaný zubáč na hráškovom pyré
Dobré víno prináša pôžitok. Najmä to slovenské, ovenčené mnohými medailami. Keď sa však lahodné víno snúbi s vhodným jedlom, radosť...

Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom
Pravdupovediac použité suroviny mali pôvodne skončiť v iných jedlách, no nakoniec sa ocitli v tomto bleskovom...

Krevety na grile s grilovaným baklažánom
Baklažán nakrájame na pásiky, osolíme a necháme cca 5 minút stáť.

Pečený voňavý pstruh s pikantnou omáčkou
Pstruh patrí u nás medzi lahôdky a na žiadosť rodiny som ho pripravila trošku ináč, teda...

Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom
Zemiaky ideálne uvaríme deň vopred. V kastróle zohrejeme kačací tuk. Pridáme pokrájanú cibuľu, korenie, bobkový...

Teľacie fašírky s rozmarínom
Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ...

Vajce Monte Carlo
Toto slávnostné predjedlo pochádza z receptov slávného českého šéfkuchára Viléma Vrabca.

Pstruh po slovensky
Vypitvané pstruhy bez šupín rozmrazíme a umyjeme. Osolíme ich, okoreníme a posypeme rascou zvnútra i zvonka.

Fašírky so syrom v slaninke s pečenou zeleninou
Perfektné jesenné jedlo, ktoré rozvonia kuchyňu a zasýti celú rodinu. Pestrá kombinácia pečenej tekvice, ...

Kačica na mede s ovocím
Kačicu umyjeme, očistíme a osušíme. Potom ju celú osolíme a posypeme rascou. Jablká a...

Kačacie prsia s vínovou omáčkou
Pre mňa osobne je kačka slávnostné jedlo a tento recept robím doma len vo výnimočné dni, ...

Jelenie ragú
Robil som jelenie ragú podľa Boise. Odložil som si 200 g jelenieho stehna, aby som mohol vyskúšať jelenie ragú aj podľa Taponapo...

Bravčovina na čerstvých šampiňónoch
S varenými zemiakmi a domácim jablkovým kompótom to bol výborný obed.

Kuracie prsia so žihľavou na zelenine
... žihlava je vraj zdravá , tak som si dnes na...

Diviačie horčicové plátky
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na oleji. Podlejeme vývarom a...

Fajšmekroví utopenci
Recept som dostal internetom od svojich známych z Českej republiky. Dá sa urobiť podľa použitých surovín ako...

Sviatočná plnená roláda
Tento recept nie je môj vlastný a podobné rolády robíme pri rodinných stretnutiach v rôznych obmenách.