Asi najlepšia držková polievka akú som jedol,z vlastných skúsenosti odporúčam variť vo vani alebo inom veľkom hrnci.
Postup
-
1
Do hrnca aký uznáme za vhodne a ktorý nevyjeme hneď na obed si dáme variť vodu s pol litra vývarom,držkami,bobkovým listom. Držky ktoré sú nakrajane na menšie kúsky sa nemusia dlho varit keďže sú predvarené.
- 2
Ked budu držky napoly make tak dáme zemiaky nakrajane na kocky,po dovarení zemiakov polievku pridáme sol,korenie podla chuti a ocot pre kyslosť. Nakoniec si dáme spražiť cibulku a slaninku do ktorej na fajront pridame polievkovu lyžicu mletej papriky pre spraženie zaprašky,po dokončení vlejeme do polievky premiešame a nechame varit pretože ide finalna faza. Solaym si rozmiešame v dva deci studenej vody a vmiešame do našej už skoro urobenej polievky.
- 3
No a rýchlo sa minajuca držková polievka je na svete,a teraz je ten správny čas si otovrit po dobrej polievke to krásne vychladené pivo. Dobru chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu