V nedeľu sme mali kelový deň... plnený kelový list ako roládu a z toho čo mi zostalo, som uvarila kelovú polievku....
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
vrchné kelové listy opatrne oddelíme, hrubú stredovú stonku orežeme....
                                                     - 
                                                    2
                                                    
a dáme pariť, buď do parného hrnca, alebo na mriežku nad hrniec s horúcou vodou asi 10 minút
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Plnka: mleté mäso, ja som použila bravčové plecko, na drobno pokrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu a pretlačený cesnak zmiešame, pridáme pomleté ovsené vločky, vajíčka a petržlenovú vňať. Ak je hmota moc hustá pridáme vajíčko a ak je riedka pridáme ovsené vločky. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Necháme postáť aspoň 30 minút. Ovsené vločky som rozomlela ponorným mixérom.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Na stôl si rozprestrieme potravinársku fóliu, na ňu rozložíme kelové listy a mäsovú plnku
                                                     - 
                                                    5
                                                    
do stredu pôjde klobása... je lepšie použiť mäkkú, pikantnú klobásu aby pri pečení pustila trochu šťavy
                                                     - 
                                                    6
                                                    
klobásu dobre obalíme kelovými listami
                                                     - 
                                                    7
                                                    
pokryjeme mäsovou plnkou
                                                     - 
                                                    8
                                                    
a zavinieme do kelových listov, dobre zakrútime do fólie
                                                     - 
                                                    9
                                                    
a dáme pariť, spolu so zemiakmi, na cca 60 minút.... alebo roládu zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry
                                                     - 
                                                    10
                                                    
hotovú roládu preložíme do pekáčika, pridáme zemiaky, cibuľu, mrkvu, slaninku a vetvičky tymiánu a dáme do rúry zapiecť
                                                     - 
                                                    11
                                                    
upečenú roládu necháme mierne vychladnúť
                                                     - 
                                                    12
                                                    
a krájame na úhľadné plátky...
                                                     - 
                                                    13
                                                    
výborná je aj studená, len tak s chlebom a zeleninou
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


musím vyskúšať,dík za inšpiráciu