Krůtí roláda plněná špenátem a rajčaty
Krůtí maso opatrně rozkrojíme na plát a přes folii naklepe, ale pozor, aby se maso...
Azurit na smotane
Som si vedomí , že obsah tohoto receptu vyvolá u niekoho záporne reakcie vzhľadom na jeho...
Údený jazyk s cícerovým pyré a ružičkovým kelom
Údený jazyk považujú mnohí za gurmánsku lahôdku. Nemusíte ho podávať tradične s horčicou či chrenom...
Bravčové karé s pečienkou a slaninkou
Tento recept som našla v jednom časopise. S malou úpravou sa chcem s vami o recept...
Rezne plnené kyslou kapustou
Údenú slaninu nakrájame nadrobno a dáme ju do kastróla vytopiť. Keď je sklovitá, pridámenajemno nakrájanú...
Terina z bravčového kolena
Prišiel čas z dobrôt zimnej zabíjačky, rozhodla som sa miesto tradičnej tlačenky alebo huspeniny pripraviť niečo...
Kuřecí paličky na paprice z Remosky
Když porcuji kuře, dělím ho na různé části podle toho, co to bude. Stehna...
Dekolt Madame du Barry
Zasa som teda raz experimentovala a čuduj sa (či nečuduj ?) svete, bolo to super...
Maďarské rezne
Z bravčového karé si nakrájame rezne, ktoré naklepeme, osolíme a obalíme v trojobale – múka, vajíčko, ...
Medailónky v parmezáne
Kuracie prsia nakrájame na rovnaké tvary a okoreníme grilovacím korením.
Kuracie mäso s bielou fazuľou
V nižšom širšom hrnci zohrejeme olivový olej. Umyté a osušené kuracie stehná na ňom rýchlo osmažíme...
Lahodné stredomorské špízy
Jednoduché, farebné, rýchlo pripravené a chutné. Presne takéto recepty mám najradšej....
Bryndzovo-oškvarková nátierka
Jeden z receptov zo zdanlivo nesúrodých surovín, ktorý vznikol úplnou náhodou ako dôsledok mojej chuti experimentovať...
Šelinku - národné jedlo Slovinska
Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...
Surové plátky lososa
Plátky surového lososa uložíme na tanier, prelejeme olivovým olejom, praženým čiernym sezamom a posypeme citrónovou...
Bravčový bôčik
Bravčový bôčik pečený je nádhera no niekto ho nemôže je dosť kaloricky. Tak ho občas robím...
Pikantná fašírka pečená na chlebe
V tejto tuhej zime som prichystala túto jednoduchú, výdatnú a rýchlu večeru, ktorú som podávala...
Fašírka v Remoske
u nás veľmi obľúbené jedlo, z remosky je oveľa šťavnatejšia ako z trúby, najčastejšie ju...
Divinová terina s mandľami a brusnicami
Opracované mäso osolíme, okoreníme a vložíme do rozohriateho hrnca s olivovým olejom. Opekáme zo všetkých...
Bravčové mäso na horčici
Dnes jednoduchý obed, ktorý nesklamal, zvládne ho aj začiatočník.
Losos v lístkovom ceste
Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance, krátko povaríme v osolenej vode a...
Teľacie á la Wellington
Mám novú super kuchárku "Kuchárska elita" a tak postupne skúšam čo ma zaujalo. :-) Pôvodný recept...
Filety zo zubáča s pomarančovou polentou
Filety osolíme a okoreníme, opekáme na oleji z každej strany 4–5 minút.
Lahodne mäkké hovädzie predné
Hovädzie predné, či krk nie sú u mňa veľmi obľúbené, lebo kližka, či móčing...
Kuracie prsia so zeleninou a kečupom
K tomuto receptu ma inšpirovala vnučka. Veľmi miluje kečup a kuracie prsia . Tak som dnes...
Bravčové koleno s nakladanou zeleninou
Očistené kolená potrieme rozdrveným cesnakom v oleji so soľou a čiernym korením. Necháme 24 hodín v...