Generál Tso-s Chicken fotorecept

adriale - fotkaadriale, 17. mája 2015
Generál Tso-s Chicken (fotorecept)
Foto: adriale

Poznáte toto jedlo? Recept v slovenčine som nenašla. Je to trochu "piplačka",ale výsledok stojí zato.

6
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na väčšie rezance,trochu ich osolíme a premiešame s vajíčkom. Obalíme každý kúsok v múke.

    Generál Tso-s Chicken (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne kúsky vysmažíme na olivovom oleji dozlata.

    Generál Tso-s Chicken (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotovo :-)

    Generál Tso-s Chicken (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si misku na omáčku a podobný hrnček. Urobíme si pol až trištvrte hrnčeka kuracieho vývaru(ja mám kurací bujón).

    Generál Tso-s Chicken (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do neho pridáme všetky tieto ingrediencie....cukor,ryžový ocot,ustricovú omáčku,sezamový olej,kukuričný škrob,sladkú sójovú omáčku.

    Generál Tso-s Chicken (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vymiešame omáčku:

    Generál Tso-s Chicken (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nachystáme si cibuľku-iba jej vňať,cesnak,zázvor a chilli papričku.

    Generál Tso-s Chicken (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakrájame také množstvo aké vidíte na obrázku...

    Generál Tso-s Chicken (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vo výpeku osmažíme.

    Generál Tso-s Chicken (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridáme pripravenú omáčku.

    Generál Tso-s Chicken (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Omáčka trochu zhustne....

    Generál Tso-s Chicken (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pridáme mäsko.

    Generál Tso-s Chicken (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Mäso nasaje celú šťavu a my na mäso nasypeme sezamové semienka. Podávame s ryžou.

    Generál Tso-s Chicken (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Vyzerá to super! Len by som asi vymenila olej na vysmážanie.. neviem či to je nejaký špeciálny oliv. olej na vysmážanie no ak nie tak by som určite použila iný (kvôli nenasýteným MK, ktoré by sa nemali prepalovať ;) pr. repkovy
vyzerá to lákavo.uložené v KK to už mám, len vyskúšať.už len podľa obrázku to vyzerá tak, že to dostane v mojich poznámkach po zrealizovaní "test gut".takto si označujem rcp jedál,ktoré mi veľmi chutili.

Pridaj komentár k receptu: