Vyprážaný údený syr s moravským mäsom, šampiónom a grilovanou mrkvou
Foto: shukvacik
Nemám moc, čo povedať k tomu receptu, proste mi niečo napadlo, skúsil som a výsledok stál zato. Vyprážaný syr poznáme asi každý, obľúbené jedlo Zobraziť celý popisNemám moc, čo povedať k tomu receptu, proste mi niečo napadlo, skúsil som a výsledok stál zato. Vyprážaný syr poznáme asi každý, obľúbené jedlo deti, ale aj dospelých. Tak som skúsil niečo, čo som ešte nevidel a pasovalo to k sebe.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Údený syr nakrájame na cca 100 g plátky, pridáme plátok moravského mäsa a plátok šampiňónu, obalíme v hladkej múke a vo vajci a v strúhanke dva krát. Vyprážame na rozpálenom oleji z každej strany kým syr nieje pekne hnedý.
- 2
Na grilovanú panvicu si dáme kvapku olivového oleja a nakrájanú mrkvu obalenú v korení (americké zemaky) poriadne ugrilujeme, aby bola mrkva chrumkavá.
- 3
Podávame so zemiakovou kašou a kečupom alebo tatárskou omáčkou. Prajem Vám dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V poriadku je to asi vec názoru , možno ste ešte nejedla vyprážaný syr a ho neuznávate ale dáte si ho iba k deci vínu. A tukovu bombu ? Nikto netvrdi že to človek konzumuje dva krát do týždňa , niekto si to dá raz za rok či už s coca-colou alebo bez .
Jaj ľudia nikto Vám nič nenúti tak prestaňte si niečo domýšľať, sú horšie kaloricke bomby a je to v poriadku :-)
PS: Ja tiež bôčik nepečiem , za prvé je to podla mňa barbarstvo a je to nezdravá bomba .
Pekný večer
Chodievajú k nam do firmy Taliani, ja s nimi zájdem do reštaurácie, prvé co si objednavajú je formaggio fritto, čiže vyprážaný syr, a ze vraj barbari... :-)
Poznám ľudí, ktorým pankreas prestáva fungovať nie zo stravy ale z autoimunitného ochorenia. Takže hádzať všetko na stravu sa nedá, ale poznať mieru by mal každý.
@shukvacik , vidieť, že varíš s láskou a zanietením, nedaj sa odradiť;-)
@Zuzanka1367 to s tym bôčikom bolo myslené ironický , lebo poslednú dobu sa čudujem čo tu čítam a čo ľudia riešia a komentuju :-/
A presne ako bolo napísané keď je človek zdravý a nemá problém strávenim atd. , určite mu to nezaškodí, človek si ma dať to na čo ma chuť
PS: Aj ja viem čo je to si syr s veľkým pôžitkom vychutnávať a dať si ho ako pochutinu k poháru vína alebo len tak na stôl . Sú stovky druhov syra či lacne alebo drahé. (No neviem či je určená napríklad nejaka Gouda alebo.iná tehla v akcií za 0,29€/Kg na pôžitok a vychutnávanie alebo skôr na tepelné spracovanie)
Ešte raz ďakujem za kladne komentáre a určite vyskúšajte :-)
Pekný večer
veľmi sa mi páči Tvoj recept, 5* pridávam.
uložené v kk už mám.