Tak som tento recept konečne vyskúšala aj doma uvariť. Spomínala som vám, že sme na dovolenke v Krkonošiach ochutnali kuracie mäsko pripravené zase trochu Zobraziť celý popisTak som tento recept konečne vyskúšala aj doma uvariť. Spomínala som vám, že sme na dovolenke v Krkonošiach ochutnali kuracie mäsko pripravené zase trochu inak, ako som doteraz varila. Veľmi mi to chutilo,a tak som si recept zohnala rovno od kuchára ,ktorý toto jedlo pripravuje.Kto tento recept pozná, iste mi dá za pravdu, že je to prudko jedlé. No - ale moja kamarátka mi povedala, že to veru nie je nič pre ňu, ona kuracinu so šampionmi nemusí. Tak vyskúšajte, ak chcete aj vy.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
kuracinu si nakrájame na tenké rezančeky, medzitým si orestujeme dve stredne veľké cibule na oleji. Keď je cibuľka " do sklovita", pridáme kuracie rezančeky, zamiešame, jemne osolíme, poprášime trochou mletého korenia . necháme dusiť na vlastnej šťave. Keď mäsko pustí šťavičku, pridáme nakrájanú papriku a rajčiny zamiešame, a potom pridáme šampiňóny, zamiešame a prikryjeme pokrývkou a necháme to všetko na slabom ohni ešte pár minút podusiť.
- 2
Vieme, že kuracinka dlhý čas na varenie nepotrebuje, tak to asi po desiatich minútach skontrolujeme, zamiešame, "okoštujeme , aký to má šmak" a z pohára vyberieme uhorky v sladkokyslom náleve, nakrájame ich na tenké kolieska a pred ukončením varenia ich pridáme k mäsku, minútku - dve necháme povariť a nakoniec to zalejeme sladkou smotanou.
- 3
Za stáleho miešania necháme povrieť. Na zahustenie nie je nič treba, lebo ak necháme viac menej mäsko dusiť na vlastnej šťave, po pridaní papriky a rajčín šťava pribudne , a to stačí, pretože keď to zalejeme sladkou smotanou, bude jej akurát dosť. Ako prílohu som uvarila ryžu. Ešte by som chcela dodať, že som varila aj z bravčového mäska, varí sa to dlhšie, ale chutí to tiež veľmi dobre.A tu som trošku mäsko podliala vodou, ale iba "čut - čut", ako vravia naši východní susedia :) A ak sa niekto chce spýtať, aké veľké smotany som použila, tak kľudne môžem už teraz odpovedať - klasické kelímky, ak nepoužijete 2 kusy, použite jednu veľkú a basta fidly - staré vidly.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No a čo sa týka dovolenky - bolo fajn, bolo krásne, bolo dobre. Až na piaty deň som z domova dostala správu, že mamina v noci padla tak, že si zlomila ramienko panvovej kosti , otras mozgu a padla tak nešťastne, že preletela cez stolík tak, že sluchou narazila na roh stola. A bolo po nálade. Keď som sa vrátila domov, vystriedala som sestru a odvtedy bývam u nej, dnes som prišla na noc domov, lebo ma zase na jeden deň vystriedala sestra. V nedeľu je prevážame k nám, a to na dlhodobo.
Recept si pozriem. Priznám sa ti, že som najprv na to pozerala s nevôľou a premýšľala som, či si to mám vybrať na večeru, alebo sa vrhnem o jeden "hrniec" ďalej. Ale zvedavosť zvíťazila, pekne to voňalo, tak som to okúsila a ešte dodávam, Dala som si aj dupľu :)
a tu je nas Elias
imageshack.us/photo/my-images/827/5538433721642360619...
ak chceš, nájdi si: usmevneivazne.blogspot.com, dozvieš sa viac :!!
výborná kuracinka , ktorú robievam vo woku. Je to veľmi rýchle jedlo
a uhorku s rajčinou pridávam úplne na koniec.