Kráľovské kura

arasidka - fotkaarasidka, 5. septembra 2012

Tak som tento recept konečne vyskúšala aj doma uvariť. Spomínala som vám, že sme na dovolenke v Krkonošiach ochutnali kuracie mäsko pripravené zase trochu Zobraziť celý popisTak som tento recept konečne vyskúšala aj doma uvariť. Spomínala som vám, že sme na dovolenke v Krkonošiach ochutnali kuracie mäsko pripravené zase trochu inak, ako som doteraz varila. Veľmi mi to chutilo,a tak som si recept zohnala rovno od kuchára ,ktorý toto jedlo pripravuje.Kto tento recept pozná, iste mi dá za pravdu, že je to prudko jedlé. No - ale moja kamarátka mi povedala, že to veru nie je nič pre ňu, ona kuracinu so šampionmi nemusí. Tak vyskúšajte, ak chcete aj vy.

5 - 6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
15 Dkg
2 ks
2 ks
3 ks
2 ks al. smotana na varenie
dľa chuti
štipka




Postup

  1. 1

    kuracinu si nakrájame na tenké rezančeky, medzitým si orestujeme dve stredne veľké cibule na oleji. Keď je cibuľka " do sklovita", pridáme kuracie rezančeky, zamiešame, jemne osolíme, poprášime trochou mletého korenia . necháme dusiť na vlastnej šťave. Keď mäsko pustí šťavičku, pridáme nakrájanú papriku a rajčiny zamiešame, a potom pridáme šampiňóny, zamiešame a prikryjeme pokrývkou a necháme to všetko na slabom ohni ešte pár minút podusiť.

  2. 2

    Vieme, že kuracinka dlhý čas na varenie nepotrebuje, tak to asi po desiatich minútach skontrolujeme, zamiešame, "okoštujeme , aký to má šmak" a z pohára vyberieme uhorky v sladkokyslom náleve, nakrájame ich na tenké kolieska a pred ukončením varenia ich pridáme k mäsku, minútku - dve necháme povariť a nakoniec to zalejeme sladkou smotanou.

  3. 3

    Za stáleho miešania necháme povrieť. Na zahustenie nie je nič treba, lebo ak necháme viac menej mäsko dusiť na vlastnej šťave, po pridaní papriky a rajčín šťava pribudne , a to stačí, pretože keď to zalejeme sladkou smotanou, bude jej akurát dosť. Ako prílohu som uvarila ryžu. Ešte by som chcela dodať, že som varila aj z bravčového mäska, varí sa to dlhšie, ale chutí to tiež veľmi dobre.A tu som trošku mäsko podliala vodou, ale iba "čut - čut", ako vravia naši východní susedia :) A ak sa niekto chce spýtať, aké veľké smotany som použila, tak kľudne môžem už teraz odpovedať - klasické kelímky, ak nepoužijete 2 kusy, použite jednu veľkú a basta fidly - staré vidly.

Diskusia k receptu

margaretka28
Milá @Arasidka , dúfam, že si si dovolenku užila ako sa patrí a som rada, že si sa s nami podelila s novým receptom,takéto kura som ešte nerobila a páči sa mi to,len mám pocit,že mne by to lepšie šmakovalo tuším s cestovinami,ale vyskúšam aj ryžu podľa Teba, takýchto rýchloviek nikdy nie je dosť.Ja mám tiež jeden obľúbený recept na kuracinku a tiež pochádza od našich českých susedov,ak chceš,mrkni na moje recepty,kura na spôsob bažanta,tiež som ho tam ochutnala a už sa u nás udomácnilo.:-)
arasidka
Margarétka, kľudne si daj k tomu aj cestovinu. My sme to mali v hoteli tak, že kto si čo pridal, to mal.
No a čo sa týka dovolenky - bolo fajn, bolo krásne, bolo dobre. Až na piaty deň som z domova dostala správu, že mamina v noci padla tak, že si zlomila ramienko panvovej kosti , otras mozgu a padla tak nešťastne, že preletela cez stolík tak, že sluchou narazila na roh stola. A bolo po nálade. Keď som sa vrátila domov, vystriedala som sestru a odvtedy bývam u nej, dnes som prišla na noc domov, lebo ma zase na jeden deň vystriedala sestra. V nedeľu je prevážame k nám, a to na dlhodobo.
Recept si pozriem. Priznám sa ti, že som najprv na to pozerala s nevôľou a premýšľala som, či si to mám vybrať na večeru, alebo sa vrhnem o jeden "hrniec" ďalej. Ale zvedavosť zvíťazila, pekne to voňalo, tak som to okúsila a ešte dodávam, Dala som si aj dupľu :)
margaretka28
@arasidka ,to mi je veľmi ľúto, že sa mamičke priťažilo a máš viac starostí,držím Ti palce a želám veľa sily a trpezlivosti,budeš to potrebovať a mamičke skoré uzdravenie. Je to smutné, ale niekedy to v živote tak chodí,že dni bezstarostnosti a oddychu pominú a život nám pripraví prekvapenie a je po nálade,lae držím palce a aspoň takto duchovne posielam kopec pozitívnej energie,držte sa !!!
arasidka
ďakujem, mám zlé obdobie života, ale to tu na Vareche nebudem spomínať, tu to musí voňať :)))
medulienka122
recept je fajn, aj ja si ho predstavujem skôr s kolienkami - ale veď ako si napísala, komu ako chutí... s tvojou mamkou je mi ľúto, budeš to mať neľahké...prežila som to, viem...
arasidka
medulienka, už začína vytŕčať rožky, raz ju nájdem v obyváku sedieť na malej podnožke, potom zase v spálni, no čo ti poviem, keď si konečne ľahne , aby sledovala Sultána, aj sa mi uľaví :))))))))
celeblith
@arasidka dopredu sa ospravedlnujem za offtopic k tvojmu receptu :) dnes sme sa vencili v pezinskom chotari nad rybnikom a stretli sme velmi mileho pana s naaadhernym ridgebackom Alanom a tak ked som potom zapojila vsetky moje detektivne zavity, skrslo mi v myslidle, ze hadam to by mohol byt aj tvoj pan syn s vasim havkacom :) ak som sa trafila, tak vas vsetkych pozdravujeme a dakujeme za vymojkanie s nadhernym a kamaratskym havom (ja som bola s tym malym plysovym pindom menom Elias) ak som vedla ako ta jedla, ospravedlnujem sa za spam k tvojmu receptu :) napisala by som ti to do nejakej sukromnej spravy, ale kedze tu na vareche nemame (asi) pred sebou tajomstva supla som to sem ;)
arasidka
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Celemlithka, tak si poriadny prezri môj avatar - je to on? Ak je to on, a to som presvedčená, tak si stretla môjho syna s Alanom. Správu som si našla iba teraz, práve sme prišli domov aj maminou, previezli sme ju k nám, takže je dosť možné, že sa v tom chotári stretneme aj my dve, pretože budem mať viac času na venčenie, keď môj synak bude v službe - wellness Z. chata. Ak uvidíš statnú dôchodkyňu na bicykli a vedľa nej bude cválať Alan - tak stačí, keď zakričíš - Arašidka! a bude vec jasná ! :)))
arasidka
nuž, akosi mi ten avatar nechce hneď nabehnúť, budem to sledovať.
celeblith
@arasidka no jasneee, ze to boli oni:) jeeej havkaci sa nam uz skamaratilli, tak sa mozeme uz aj my ;) tesim sa! a keby ste sa chceli niekedy nechat Alana sa vyjasit a vynahanat aj inymi psami, tak kazdy den okolo 17,00 sa do psieho kutika (luka pri Rozalke, medzi policajnou skolou a poziarnikmi) sa chodi vencit svorka :)
arasidka
super, iste mi to raz vyjde, hlavne keď syn masíruje.
ak chceš, nájdi si: usmevneivazne.blogspot.com, dozvieš sa viac :!!
dodo46
@arasidka
výborná kuracinka , ktorú robievam vo woku. Je to veľmi rýchle jedlo
a uhorku s rajčinou pridávam úplne na koniec.
arasidka
Dodi, je to tak, je to veľmi chutné, dokonca / ako som už písala/, robila som to aj z bravčového mäska, iste že to malo trošku inú chuť, ale bolo to výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia